Σαμοθράκη: Αποκατάσταση του δρόμου προς Λάκκωμα με δικά του έξοδα θέλει να κάνει ο Φ.Μανούσης

Σαμοθράκη: Αποκατάσταση του δρόμου προς Λάκκωμα με δικά του έξοδα θέλει να κάνει ο Φ.Μανούσης

Την αποκατάσταση του δρόμου στη νότια πλευρά της Σαμοθράκης προς το Λάκκωμα, που τώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν λεωφορεία, αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο γιατί δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα μετά την θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου λόγω γραφειοκρατίας, αποφάσισε να κάνει με δικά του έξοδα ο Φώτης Μανούσης.

Ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries, που μετά την περιπέτεια της υγείας του που τον κράτησε μήνες μακριά από την  Σαμοθράκη, μόλις έφτασε στο νησί και αντίκρυσε την κατάσταση που υπάρχει και την τεράστια επικινδυνότητα του συγκεκριμένου κομματιού, αποφάσισε να ζητήσει την άδεια από τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα ώστε να μπορέσουν τα συνεργεία να πάρουν τα απαραίτητα αδρανή υλικά από το ρέμα του Ξηροποτάμου.

Όπως μάλιστα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: “Λυπάμαι ειλικρινά για την εγκατάλειψη του νησιού μας. Δυστυχώς αυτή η εικόνα παρουσιάζεται σήμερα μετά από τόσους μήνες από την νεροποντή και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Το νησί κομμένο στα δύο. Ήταν η πρώτη εικόνα που συνάντησα σήμερα μόλις έφθασα στο νησί.
Και αν η δικαιολογία που προβάλουν είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου για την ανάθεση των έργων, θα τους απαντήσω πως κανένας δεν τους εμποδίζει να βελτιώσουν αυτό το «κατασκεύασμα» ακόμα και με δικά τους μηχανήματα τουλάχιστον για το καλοκαίρι.
Και για να τους αποδείξω ότι δεν χρειάζονται ούτε πολλά έξοδα, ούτε διαδικασίες του δημοσίου αλλά υπευθυνότητα και όρεξη για δουλειά, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ έτσι ώστε να μπορούν με ασφάλεια να διασχίζουν τον δρόμο φορτηγά ,πούλμαν, η και ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα.

Το μόνο που χρειάζομαι, είναι η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και η δυνατότητα να πάρω από το ρέμα του Ξηροποτάμου αδρανή υλικά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταδικάσουμε την νότια πλευρά του νησιού σε θερινή απομόνωση”.

Μάλιστα ο κ.Μανούσης θα αποστείλει και την σχετική επιστολή προς τον δήμαρχο Σαμοθράκης κ.Βίτσα, ζητώντας την άδεια ώστε να προχωρήσει καλύπτοντας ο ίδιος όλα τα έξοδα, η αποκατάσταση του κομματιού του δρόμου που έχει… κόψει στα δύο το νησί. Άλλωστε μπορεί ο δήμαρχος να ζητήσει την σχετική άδεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος και να δώσει τη συγκατάθεση του για χρησιμοποίηση των αδρανών υλικού του νησιού για τοπικά έργα.