ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο “προβοκάτορας” Γερακόπουλος, ο “εξαφανισμένος” Αντιδήμαρχος και η “γλάστρα” Παρασκευάς

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο “προβοκάτορας” Γερακόπουλος, ο “εξαφανισμένος” Αντιδήμαρχος και η “γλάστρα” Παρασκευάς

Ο λαός της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου μπορεί να άργησε λίγο, αλλά… μίλησε για τη Μακεδονία μας και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Χιλιάδες βρέθηκαν στη συγκέντρωση-συλλαλητήριο μπροστά στον Φάρο της πόλης το απόγευμα της Κυριακής και πραγματοποίησαν πορεία στην παραλιακή, τοιν κεντρικό δρόμο μέχρι το δημαρχείο και κατέληξαν πάλι στον Φάρο.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, χωρίς να υπάρχει κάποιος φορέας που διοργάνωσε το εντυπωσιακό συλλαλητήριο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα απλών πολιτών. Διαμαρτυρήθηκαν μέσα σε κόσμια πλαίσια και χωρίς να ξεφύγουν σε οποιαδήποτε πρόκληση, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους στην επαίσχυντη συμφωνία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους Σκοπιανούς στις Πρέσπες.

Μέγας “προβοκάτορας” ο Γερακόπουλος

Η παρουσία χιλιάδων πολιτών, ήταν και η καλύτερη… απάντηση στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Χρήστο Καλογρί… συγνώμη Βαγγέλη Λαμπάκη ήθελα να γράψω, ο οποίος είχε ξεκάθαρα δηλώσει πως είναι αντίθετος στην διεξαγωγή του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου. Όταν όμως διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να το αποτρέψει,έστειλε τον Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Χρήστο Γερακόπουλο, να μιλήσει ως εκπρόσωπος του.

Κι αυτός αποδείχθηκε μέγας “προβοκάτορας”. Μιλάμε, ούτε ο Παύλος Μιχαηλίδης αν μιλούσε, δεν θα έκανε τόσο μεγάλο κακό στον Λαμπάκη, δίνοντας την καλύτερη… πάσα στον αγανακτισμένο με την στάση του δημάρχου κόσμο της Αλεξανδρούπολης, να τον αποδοκιμάσει έντονα. Τα γιουχαίσματα και οι αποδοκιμασίες κάθε φορά που ο Γερακόπουλος ανέφερε το όνομα Λαμπάκης, ακούγονταν μέχρι απέναντι στην… Σαμοθράκη.

Άνθρωπε μου, ξέρεις ότι οι δηλώσεις του δημάρχου σου έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία και αντιδράσεις, τις πήραν απ’ το Evros-news.gr που τις ανέδειξε πολλά αθηναϊκά ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τις ανέδειξαν και εσύ επιμένεις να τον αναφέρεις; Χρησιμοποίησε κάτι… ουδέτερο. Πες η δημοτική αρχή.

Να το έκανε λειτουργώντας προβοκατόρικα ο Γερακόπουλος, το αποκλείω πάντως. Μάλλον ο ίδιος ο Λαμπάκης του ζήτησε να προσπαθήσει να τον δικαιολογήσει, λέγοντας ότι υπήρχαν προσωπικοί λόγοι που δεν μπορούσε να παραστεί. Καλά, ένας από τους… παρατρεχάμενους του, ο Παύλος Μιχαηλίδης του Σάββα που πληρώνεται γι’ αυτόν τον λόγο, δεν μπορούσε να τον “προστατεύσει”;

Η ουσία είναι πως οι έντονες αποδοκιμασίες και τα γιούχα για τον Λαμπάκη, κυριάρχησαν τόσο στη συγκέντρωση, όσο και στην πορεία. Γι’ αυτό και χθες ήταν έντονα εκνευρισμένος και βγήκε στον Σταύρο Αποστολίδη για να κατηγορεί το Evrosn-news.gr και να προσπαθεί ν’ αφήσει αιχμές.

Δεν είχαν κανένα πρόβλημα όσοι πήγαν

Πάντως ούτε ο Γερακόπουλος αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απ’ τον κόσμο, ούτε ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης που επίσης ήταν μαζί με Φεριώτες, ούτε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ που πήγε με το παιδί του, ούτε ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας και πρώην Πρόεδρος του ΟΛΑ και της ΝΟΔΕ Έβρου Σταύρος Σταυράκογλου.

Το ίδιο ισχύσει φυσικά και για τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Παύλο Μιχαηλίδη, όπως και τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Εξακουστό. Αυτοί εθεάθησαν στο συλλαλητήριο. Αντίθετα, οι “πιστοί” του δημάρχου Αντιδήμαρχοι, όπως οι Παντελίδης, Κουκουράβας, Βαταμίδης, Ζιώγας, Φαλέκας, φυσικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης δεν εμφανίστηκαν.

Θα είχεπάντως μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπαμε τον τελευταίο και κυρίως τί θα φορούσε. Για να μάθουμε τί επιβάλλει to dress code, η… μόδα δηλαδή, να φοράει κάποιος στα συλλαλητήρια. Αν δεν το ξέρει άλλωστε ο Γκοτσίδης ποιός θα το ξέρει;

Ο “εξαφανισμένος” Αντιδήμαρχος Κουκουράβας

Μια και ανέφερα τον Γιώργο Κουκουράβα, όπως πάει θα του “κολλήσει” το παρατσούκλι ο “εξαφανισμένος” Αντιδήμαρχος. Τον ψάχνουν απλοί πολίτες, Πρόεδροι των Κοινοτήτων του δήμου για να του ζητήσουν λύσεις σε προβλήματα που είναι της αρμοδιότητας του, ακόμα και Αντιδήμαρχοι, αλλά αυτός πολλές φορές δεν απαντάει στο τηλέφωνο του.

Ούτε στο υπηρεσιακό, ούτε στο προσωπικό. Λες και τον θέλουν για το σπίτι ή την αυλή τους οι άνθρωποι και όχι για προβλήματα του δήμου. Γιατί δεν είναι μόνο η πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά και τα χωριά που χρειάζονται παρεμβάσεις και προσοχή. Ο Κουκουράβας όμως είναι… άφαντος.

Και ξέρετ τί σχολιάζουν όσοι τον ψάχνουν; “Όταν έρθει η ώρα των εκλογών και ψάχνει για ψήφους και εμείς θα… εξαφανιστούμε”. Μόνο το… βαρύ όνομα δεν φτάνει πλέον Γιώργο μου για να ξαναεκλεγείς. Αν εμετρήθεις, εζυγίσθεις και βρέθηκες… ελλειποβαρύς, πάει τελείωσε.

Αντί να το δημιουργήσει αυτός, τώρα

έκανε την “γλάστρα” στην εκδήλωση

Πολύ συγκινητική η εκδήλωση προς τιμήν του… αηδονιού της Θράκης μας, του κορυφαίου Χρόνη Αηδονίδη στο Διδυμότειχο, από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, με την δημιουργία και της αίθουσας-μουσείου με προσωπικά του αντικείμενα. Για όλα αυτά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στον Σεβασμιότατο.

Μεταξύ των καλεσμένων, ήταν φυσικά και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης. Αντί ο ίδιος να έχει κάνει την συγκεκριμένη κίνηση και να δημιουργήσει στην Καρωτή, το χωριό απ’ όπου κατάγεται ο Χρόνης Αηδονίδης, αλλά και ο Καριοφύλλης Δοϊτσίδης το συγκεκριμένο Μουσείο Θρακιώτικης παράδοσης ή σε άλλο χώρο του Διδυμοτείχου, η αδράνεια, η ανικανότητα και η αδιαφορία του, έκαναν τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία και μπράβο του.

Πριν ένα χρόνο, στο ξεκίνημα του Evros-news.gr, είχαμε κάνει την πρόταση να δημιουργηθεί στην Καρωτή και σε ένα από τα δυο εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της, ένα Χωριό Θρακιώτικης Παράδοσης. Με μουσείο για τους Αηδονίδη, Δοϊτσίδη αλλά και τους άλλους σπουδαίους Εβρίτες και Θρακιώτες μουσικούς και ένα υπαίθριο θέατρο. Ο δήμος Διδυμοτείχου άλλωστε δεν διαθέτει δυστυχώς ανοιχτό θέατρο.

Τότε κάποιοι… παρατρεχάμενοι του Πατσουρίδη, έσπευσαν να μας απαντήσουν έμμεσα, θυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο προβλέπονταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα το 2014. Φυσικά δεν το υλοποίησε και τώρα αναγκάστηκε να κάνει την “γλάστρα” στην αξιέπαινη εκδήλωση της Μητρόπολης.

Αν κάνει καμιά… ΚΟΙΝΣΕΠ ο Μανούσης, θα έχει

ελπίδες να φτιάξει τον δρόμο με δικά του έξοδα

Είναι στιγμές που απορώ με τον Φώτη Μανούση, τον ιδιοκτήτη της SAOS Ferries. Φαίνεται ότι τα… θέλει και τα παθαίνει. Σε ηλικία 70 χρόνων (ο ίδιος αποκαλύπτει δημόσια την ηλικία του), πήγε πέρυσι και… έριξε κάποια εκατομμύρια ευρώ για μετατροπή του ΣΑΟΝΗΣΟΣ και σε επιβατηγό, αλλά και για τη ναυπήγηση του ΖΕΦΥΡΟΣ.

Για να βλέπει και να ακούει αρκετούς από την Σαμοθράκη και τον Έβρο, κορυφαίους θεσμικούς ανάμεσα τους, να έχουν ενωθεί παίρνοντας το μέρος μιας καινούργιας εταιρείας που εμφανίστηκε από το… πουθενά, με το ταχύπλοο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1. Δέχθηκε τέτοιον “πόλεμο”, που κάποιοι από αυτούς δεν δίστασαν να… χωρίσουν το νησί και τους επιχειρηματίες του στη… μέση, προκειμένου να τον “εξαφανίσουν”.

Κι αφού ο κυρ Φώτης αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι και πλέον προσφέρει στην Σαμοθράκη τρία πλοία για την ακτοπλοϊκή της σύνδεση, όσα κανένα άλλο νησί, αντί να καθίσει ήσυχος μετά και το σοβαρό ατύχημα και την περιπέτεια της υγείας του η οποία παραλίγο να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή, μόλις πάτησε το πόδι του στο νησί, ενδιαφέρθηκε για την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου στη νότια πλευρά.

Πρότεινε λοιπόν με δικά του χρήματα, να αποκαταστήσει την κατάσταση, αρκεί ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας να επιτρέψει απλά να χρησιμοποιηθούν αδρανή υλικά από το ρέμα Ξηπροπόταμου για τα έργα. Έστειλε λοιπόν επιστολή και περιμένει. Αν πάντως έκανε καμιά… ΚΟΙΝΣΕΠ, αμέσως θα ικανοποιήσει τοι αίτημα του ο δήμαρχος. Γιατί γι’ αυτές δείχνει να ενδιαφέρεται έντονα.

Ένοιωθε άβολα στο συλλαλητήριο

και έκανε… διασπορά ψευδών ειδήσεων

Μαθαίνω ότι ένας συνάδερφος έλεγε στο προχθεσινό συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης ,ότι νοιώθει… άβολα. Δεν του άρεσαν λέει οι φάτσες που έβλεπε και μάλιστα δεν σταμάτησε σ’ αυτό. Υποστήριζε  ότι γνωρίζει ποιός ζήτησε την άδεια απ’ την αστυνομία για την διεξαγωγή της συγκέντρωσης. Είχε λέει αποκλειστικέςπληροφορίες.

“Απ’ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έγινε η αίτηση”, έλεγε ο συγεκριμένος και αυτό φυσικά ήταν τεράστιο ψέμα. Πρώτον, γιατί μια απλή πολίτης έκανε την αίτηση και δεύτερον, τα γραφεία του συγκεκριμένου κόμματος στην Αλεξανδρούπολη έχουν κλείσει και δεν λειτουργούν.

Αυτός λοιπόν έκανε “διασπορά ψευδών ειδήσεων”, για την οποιία μας κατηγόρησε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και όχι εμείς. Παρεμπιμτόντως, με τον συγκεκριμένο μια χαρά τα πάει ο δήμαρχος. Μιλάμε ότι τέτοιο… λιβάνισμα ούτε παπάς να ήταν ο συνάδερφος.

Δηλαδή όσοι δεν του κάνουν κριτική

το παίρνουν, το παίρνουν;

Για τη συνέντευξη που έδωσε χθες ο Βαγγέλης Λαμπάκης στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη και τα τερατώδη ψέματα που είπε, θα αναφερθούμε σε ξεχωριστό θέμα. Μεγάλο ενδιαφέρον πάντως είχε μια ατάκα του, όιαν ουσιαστικά “φωτογράφισε” το Evros-news.gr που του κάνει έντονη, αλλά τεκμηριωμένη κριτική.

Ξέρω τί θέλουν από το πρόσωπο μου όσοι με χτυπούν, αλλά δεν θα το πάρουν, δεν θα το πάρουν”. Δηλαδή όσοι δεν του κάνουν κριτική για όσα λέει και κάνει ή δεν κάνει, σύμφωνα με την δική του λογική “το παίρνουν, το παίρνουν”. Και τί ακριβώς είναι αυτό που παίρνουν δήμαρχε μου όλοι αυτοί που σε… λιβανίζουν;

Και αν έχεις στοιχεία για αυτούς που λες ότι κάτι θέλουν, γιατί δεν βγαίνεις ονομαστικά να τους ξεφτυλίσεις; Εδώ δεν κόλλωσες σε ολόκληρο αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη και τον κατήγγειλες, στα… ποντικάκια (όπως τα αποκάλεσες) θα φοβηθείς. Βγες και κατήγγειλε τους με ονόματα.

Σταμάτη συγνώμη

Προσωπικά είμαι συνηθισμένος στις απειλές, στους εκβιασμούς, στις προσπάθειες… συμμόρφωσης από κάτι… γομάρια με… φουσκωμένα μπράτσα, τα οποία έστελναν κάποι μεγαλοσχήμονες της οικονομικής και ποδοσφαιρικής ζωής. Αλλά και στις αγωγές εκατομμυρίων, που όσοι τις έκαναν τις έχασαν και τις έχω στο συρτάρι μου ως… παράσημα πως κάνω σωστά τη δουλειά μου τόσα χρόνια.

Στενοχωριέμαι όμως γιατί πήρα στον λαιμό μου τοιν Σταμάτη, που είναι ένα σπουδαίο,. ευγενικό παιδί, με καλή ψυχή και συνεχή εθελοντική προσφορά.

Έκανε το… λάθος να συνεργαστεί κάποιες φορές με το Evros-news.gr και θα το “πληρώσει” με αποκλεισμούς. Γιατί κάποιοι που παριστάνουν δημόσια τα καλά παιδιά, είναι… αδίστακτοι όταν δεν τους… προσκυνούν. Σταμάτη συγνώμη…

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*