ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ από τον Β.Λαμπάκη για το συλλαλητήριο. “Κόκκινο πανί” για τον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ αποδοκιμασιών)

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ από τον Β.Λαμπάκη για το συλλαλητήριο. “Κόκκινο πανί” για τον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ αποδοκιμασιών)

Οι έντονες αποδοκιμασίες και τα γιουχαϊσματα που ακούστηκαν κατά του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη από τον κόσμο ο οποίος συμμετείχε στο προχθεσινό συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης, αφού είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αποτελεί “κόκκινο πανί” με τις τοποθετήσεις του, τον έκαναν να χάσει άλλη μια φορά την ψυχραιμία του.

Έτσι κατέφυγε σε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ, όσον αφορά τις θέσεις και απόψεις του όχι μόνο για το θέμα διεξαγωγής του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου, αλλά και όσων προηγήθηκαν, ενώ έκανε και “επίθεση” στο Evros-news.gr μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη. Δεν μας ανέφερε ονομαστικά, αλλά μας “φωτογράφισε”, έντονα εκνευρισμένος επειδή απλά δημοσιεύσαμε τις απομαγνητοφωνηνένες δηλώσεις του για το θέμα του συλλαλητηρίου της Κυριακής.

Να επισημάνουμε εδώ, ότι κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, ακούστηκαν πολλές φορές έντονες αποδοκιμασίες και γιούχα κατά του κ.Λαμπάκη, κάθε φορά που ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Χρήστος Γερακόπουλος ανέφερε σε χαιρετισμό του το όνομα του δημάρχου.

Στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί και είναι από το Alexpoli.gr το οποίο έκανε ζωντανή μετάδοση, ακούστε τον χαμό που επικρατεί και τις αποδοικιμασίες όταν ο κ. Γερακόπουλος ανέφερε οτι ο Βαγγέλης Λαμπάκης απουσιάζει εκτός πόλης για προσωπικούς λόγους και πρέπει ο κόσμος να το κατανοήσει.

Γιουχαϊσματα ακούστηκαν από τον κόσμο όταν ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού κ. Γερακόπουλος ανέφερε σε χαιρετισμό του το όνομα του Δημάρχου κ. Λαμπάκη. Ο κ. Γερακόπουλος ανέφερε οτι ο Δήμαρχος απουσιάζει εκτός πόλης.

Gepostet von Alexpoli.gr am Sonntag, 8. Juli 2018

Πολλά ψέματα και μια… αλήθεια 

για όσα προηγήθηκαν του συλλαλητηρίου

Στη χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη, ο κ.Λαμπάκης αναφερόμενος σε όσα προηγήθηκαν της συγκέντρωσης των χιλιάδων Αλεξανδρουπολιτών και Εβριτών την Κυριακή, υποστήριξε ότι: “Έστειλα έναν Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού να με εκπροσωπήσουν. Δεν μπορούσα να πάω για πάρα πολλούς λόγους. Δέχθηκα μία λάσπη και μία επίθεση, λες και ήμουνα ο μόνος που δεν πήγα. Υπάρχουν και άλλοι θεσμικοί (τους “έδωσε” στεγνά). Δέχθηκα απίστευτη λάσπη διαδικτυακή. Απομόνωσαν κάτι που είπα σε ένα ραδιόφωνο.

Δηλαδή τί είπα; Είπα ότι γίναν μεγαλειώδη συλλαλητήρια, με πολύ μεγάλη δυναμική, αλλά θεωρώ ότι πλέον στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε, ότι τελείωσε ο ρόλος των συλλαλητηρίων και πρέπει να πάμε τώρα σε αποφάσεις, μέσα από την θεσμική κοινωνία, μέσα δηλαδή από τα δημοτικά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τις ΠΕΔ και την  ΚΕΔΕ και να στείλουμε τις αποφάσεις στην Κυβέρνηση για να καταλάβει ότι έχει κάνει ένα ανοσιούργημα εθνικό και να το διορθώσει.

Απομόνωσαν ότι δεν πρέπει αυτή την στιγμή να λειτουργούμε έτσι, ότι μάλλον τα συλλαλητήρια έχουν ολοκληρώσει το μεγαλειώδες έργο τους και τώρα είναι καιρός των θεσμικών να πάρουν αποφάσεις. Απομόνωσαν αυτό, είπαν ότι εγώ είμαι ενάντια και βγάλαν την λάσπη σε όλο το διαδίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Το προσπερνώ”.

Εμείς όμως δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε, αφού το Evros-news.gr ήταν αυτό που ανέδειξε τις συγκεκριμένες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και τον συνάδερφο Δημήτρη Κολιό, για να τις πάρουν στη συνέχεια πολλά αθηναϊκά σάιτ και να τις τονίσουν περισσότερο, αφού έκανε αρνητική εντύπωση ένας δήμαρχος να είναι εναντίον του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία.

ΔΕΙΤΕ: Δεν θέλει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αλεξανδρούπολη ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης

Τί γράψαμε εμείς, κάνοντας ακριβή απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του και όποιος θέλει μπορεί να ακούσει το ηχητικό της συνέντευξης Λαμπάκη στο radiomax.gr. “Συλλαλητήριο δεν θα κάνουμε. Τα συλλαλητήρια δεν κερδίζουν. Γίναν αρκετά, πολλά, δυναμικά και ο λαός απάντησε. Αυτό που μετράει τώρα πάνω απ’ όλα είναι σοβαρές αποφάσεις. Εμείς την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 η ώρα θα συνεδριάσουμε στο δημοτικό συμβούλιο και θα πάρουμε απόφαση για το θέμα της συμφωνίας που έκανε η Κυβέρνηση με τα Σκόπια. Καλώ όλο τον κόσμο αν θέλει, να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και μετά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων να πάρει τον λόγο και να εκφράσει τη γνώμη του συντεταγμένα για δυο λεπτά ο καθένας”.

Απομονώσαμε κάτι; Όλα τα γράψαμε. Και για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ότι έγιναν αρκετά και δυναμικά συλλαλητήρια και ο λαός απάντησε και την πρόσκληση του να πάει όποιος θέλει αύριο στη συνεδρίαση για να τοποθετηθεί. Που διαστρεβλώσαμε λοιπόν τνα λεγόμενα του;

Τόνισε επίσης ότι δεν γνωρίζει ποιός διοργανώνει το συλλαλητήριο και φυσικά ο δήμος της πόλης δεν θα πάρει μέρος. Ούτε ο ίδιος. Τελικά άλλαξε άποψη και έστειλε τον Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Χρήστο Γερακόπουλο, ενώ ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

ΨΕΜΑΤΑ είπε ο κ.Λαμπάκης και για όσα έγιναν λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. “Έστειλε ένα e-mail στις 12 παρά δέκα της Παρσεκευής μια κοπέλα, η οποία μου λέει είμαι μια φοιτήτρια από την Λαμία και κάνω ένα συλλαλητήριο. Της είπα πάρα πολύ καλά. Από κει μου είπε ότι κατάγεται. Λαμία, Λάρισα. Αυτό λέω έχει ρίσκα. Μην τυχόν και αποτύχει. Αν τυχόν αποτύχει πρόσεξε, γιατί θα πουν στην Αλεξανδρούπολη ήταν εκατό, διακόσια άτομα. Τελικά βέβαια δεν απέτυχε, πέτυχε”. 

Αυτό το τελευταίο, ότι δηλαδή είπε στην κοπέλα να προσέξει γιατί μπορεί να αποτύχει το συλλαλητήριο αν συγκεντρωθούν εκατό, διακόσια άτομα, ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που είπε ο δήμαρχος. Είναι φανερό  ότι προσπάθησε να την αποτρέχει τόσο αυτήν όσο και εκείνους που μαζί της ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια. Είπε όμως ΨΕΜΑΤΑ για στάλθηκε e-mail την Παρασκευή και ότι η κοπέλα είναιο φοιτήτρια από την Λαμία ή τη Λάρισα. Τον διέψευσε η ίδια, με απάντηση της στην σελίδα του STATUS Radio στο facebook.

Γιατί το e-mail στον δήμο Αλεξανδρούπολης στάλθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από την Σταυρούλα Μπουρτζινάκου, παντρεμένη στην Αλεξανδρούπολη και με καταγωγή από την Μάνη της Λακωνίας. Κι επειδή στον δήμο θεώρησαν πως είναι φάρσα, πήγε η ίδια την Παρασκευή από το γραφείο του δημάρχου και αυτός στη συνέχεια της τηλεφώνησε. Δείτε την απάντηση της:

Το Evros-news.gr επειδή είχε ενεργό ανάμιξη στο συλλαλητήριο, στηρίζοντας εννοώ επικοινωναικά με κοινοποιήσεις αυτή την προσπάθεια απλών πολιτών, μια και τους είχαμε καλέσει να ξεσηκωθούν επιτέλους και στον Έβρο, γνωρίζει πως ακριβώς έτσι έγιναν τα πράγματα.

Τον Γενάρη δήλωνε εναντίον των συλλαλητηρίων,

τώρα λέει ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο!!!

“Βεβαίως και δεν είμαι ενάντια σε αυτό το συλλαλητήριο που έγινε και μια χαρά έγινε. Ο λαός μιλάει. Ο λαός όταν αποφασίζει δεν ρωτάει την θεσμικότητα. Δώδεκα παρά δέκα την Παρασκευή με πήρε τηλέφωνο (τα ίδια ψέματα συνεχίζει). Θα μπορούσε να με πάρει πιο μπροστά για να μπορέσω να βοηθήσω ακόμα περισσόπτερο (θα αναλάμβανε προφανώς συνδιοργανωτής).

Κάποιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να λασπολογήσουν και να συκοφαντήσουν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ότι είναι ενάντια στα συλλαλητήρια. Είπα εγώ ποιτέ κάτι τέτοιο. Εγώ είπα πως πέρασε πια η δυναμική των συλλαλητηρίων. Καλά έκανε ο λαός και βγήκε στα πεζοδρόμια. Αλλοίμονο αν θεσμικός πει ότι είμαι ενάντια. Αλλά αυτό που λέφω μέχρι να λένε ότι ο Λαμπάκης είναι εχθρός των συλλαλητηρίων, για όνομα του Θεού “;

Ο άνθρωπος δεν… παίζεται. Λέει και πάλι ΦΟΒΕΡΑ ΨΕΜΑΤΑ. Φυσικά και είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ. Το είχε δηλώσει άλλωστε ξεκάθαρα και τον Ιανουάριο του 2018 στο Alfa Radio της Καβάλας και το αναδημοσίευσε η εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ. Τόνισε συγκεκριμένα ότι διαφωνεί με την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην οποία είναι Πρόεδρος, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, καθώς και με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων) για το ίδιο θέμα. “Προσωπικά είμαι αντίθετος σε κάθε είδους συλλαλητήριο το οποίο κινείται μέσα από εθνικιστικές κορώνες”.

Και τίπε χθες στον Σταύρο Αποστολίδη; “Κάποιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να λασπολογήσουν και να συκοφαντήσουν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ότι είναι ενάντια στα συλλαλητήρια. Είπα εγώ ποτέ κάτι τέτοιο”.

Πραγματικά, η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΨΗΛΑ….

Κώστας Πιτιακούδης