Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Εκτός των υπολοίπων θεμάτων που θα συζητήσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έχει ως πρώτιστη προτεραιότητα του το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Υπογράμμισε ότι «το ζήτημα θα τεθεί σε όλες τις παρεμβάσεις και όλες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την απελευθέρωση τους».

Σχολίασε ότι «με δεδομένο όμως την εκκρεμή αυτή διαφορά με τη γείτονα, είναι το λιγότερο ακατανόητη αν όχι επιζήμια η παρουσία της κ. Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν χωρίς καμία συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών».

Για συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Ερωτηθείς για μία ενδεχόμενη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, υποστήριξε πως είχε συμφωνηθεί προ ημερών ότι είναι πιθανό να υπάρξει μία στο περιθώριο της Συνόδου. «Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε. Πιθανή οριστικοποίηση της συνάντησης θα γίνει εντός των επομένων ωρών. Το ζητούμενο για εμάς είναι η ατζέντα με την οποία πηγαίνουμε στη Σύνοδο, όπου στην κορυφή βρίσκεται το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών».