Δημοσχάκης: Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί τον Έβρο άξιο ιδιαίτερης ενίσχυσης λόγω μεταναστευτικού

Δημοσχάκης: Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί τον Έβρο άξιο ιδιαίτερης ενίσχυσης λόγω μεταναστευτικού

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί τον Έβρο άξιο ιδιαίτερης ενίσχυσης λόγω μεταναστευτικού. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε στην Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο κ.Δημοσχάκης μετέφερε αίτημα της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης για ενίσχυση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα. Συγκεκριμένα διαβιβάστηκε το αίτημα για ενίσχυση της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης με τουλάχιστον άλλα 50 άτομα αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό (λεωφορεία, van, θερμικές κάμερες κλπ) προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Το υπουργείο στην απάντηση του επικαλείται ως μέτρο ενίσχυσης την ήδη υλοποιούμενη αναδιοργάνωση-αναδιάταξη όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., και δεν αναγνωρίζει την αυξημένη αναγκαιότητα λήψης μέτρων ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο. Στην απάντηση αναφέρεται ότι η Δ.Α. Αλεξ/πολης ήδη ενισχύεται με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού καθώς επίσης και ο Α.Σ. του αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10731211.pdf

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10765319.pdf