Ο γνωστός Γκαμπαερίδης πρώτο πλάνο στην οργάνωση που αναφέρεται στην απέλαση Ρώσων διπλωματών

Ο γνωστός Γκαμπαερίδης πρώτο πλάνο στην οργάνωση που αναφέρεται στην απέλαση Ρώσων διπλωματών

Αναμφίβολα, η είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να απελάσει δυο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα μας άλλων δυο, με το αιτιολογικό των «παράνομων ενεργειών εις βάρος της εθνικής ασφάλειας.»

Στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» που πρώτη αποκάλυψε την είδηση, αναφέρεται η «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση,» ως μια οργάνωση που προωθούσε ρωσικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Ποια είναι όμως αυτή η Ένωση; Στις 14 Οκτωβρίου 2016, όταν ιδρύθηκε το ελληνικό παράρτημα της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Ένωσης Παλαιστίνης, με τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, σε πρώτο πλάνο σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο, είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, ο “μαϊμού” Επίτιμος Πρόξενος που όμως μέχρι να τον ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ με στοιχεία το Evros-news.gr, εξακολουθούσε να παριστάνει πως εκπροσωπεί την Ρωσική Δημοκρατία και μάλιστα να πείθει δυστυχώς πολλούς αφελείς θεσμικούς και μη.

Η Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Ένωση Παλαιστίνης (ρωσικά: Императорское Православное Палестинское общество) (ή IPPO) ιδρύθηκε στις 8 Μαΐου 1882, κατόπιν διατάγματος του Τσάρου Αλεξάνδρου Γ΄ και πρώτος πρόεδρος ορίστηκε ο δούκας Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Ρομανόφ. Σκοπός της Ένωσης ήταν η ακαδημαϊκή οργάνωση για τη μελέτη της Μέσης Ανατολής και η προάσπιση της ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά σήμερα δραστηριοποιείται στην υπεράσπιση των ρωσικών συμφερόντων στην ίδια περιοχή, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, υπεράσπιση των δικαιωμάτων των χριστιανών κτλ.

Στην Ελλ’άδα η εκδήλωση έναρξης της πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Προέδρου της  και πρώην Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Βαντίμοβιτς Στεπάσιν (πρώην στέλεχος της FSB), παρουσία του Μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμων, του δήμαρχου Βέροιας κ. Δημήτρη Βοργιαζίδη, του πρώην υπουργού κ. Κων. Κιλτίδη, του Αλεξέι Ποπόφ γενικού πρόξενου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του  Πρόεδρου του Ελληνικού Παραρτήματος της Ένωσης κ. Σίμου Παναγιωτίδη.

Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών και η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα δύο ακόμα, αναμένεται να έχει συνέχεια, αφού δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα και διώξεις σε βάρος όσων προκύψει ότι συνεργάστηκαν μαζί τους στην Ελλάδα για να υλοποιηθούν όσα κατηγορούνται οι δυο διπλωμάτες και μάλιστα πήραν χρήματα για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο δημοσίευμα της “Καθημερινής” αναφέρεται άλλωστε ξεκάθαρα ότι “διά της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, ενώ κατεγράφη απόπειρα εξαγοράς κρατικών λειτουργών, η οποία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απέτυχε”. Θα έχει σίγουρα τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε, αν και σε ποιό βαθμό θα έχουν αντίκτυπο στην περιοχή μας, όπου είναι φανερή η προσπάθεια της Ρωσίας να αποκτήσει ερείσματα, με την κατασκευή του ναίδιου και διοργάνωση εκδηλώσεων κυρίως από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*