Σταματάει-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-η πτήση προς Αλεξανδρούπολη από Λάρνακα. Κι ο Β.Λαμπάκης περιμένει ακόμα τους… Ρώσους

Σταματάει-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-η πτήση προς Αλεξανδρούπολη από Λάρνακα. Κι ο Β.Λαμπάκης περιμένει ακόμα τους… Ρώσους

Σταματάει δυστυχώς από τα τέλη Ιουλίου τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης από την Λάρνακα, η κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways, σύμφωνα με όσα ενημέρωσε επίσημα με e-mail της.

Την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη επιβεβαίωσε ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό. “Δυσυχώς από το τέλος Ιουλίου και τον Αύγουστο, ακυρώνονται οι πτήσεις της εταιρείας για την Αλεξανδρούπολη από Λάρνακα. Μας έστειλε επίσημη ενημέρωση, ενώ είχε ανακοινώσει πως θα πετάει για Αλεξανδρούπολη ως τέλη Αυγούστου. Προφανώς βρέθηκε προορισμός με μεγαλύτερες πληρότητες. Έτσι κάνουν οι εταιρείες αυτές.

Οι πληρότητες του Ιουνίου και του Απριλίου ήταν κοντά στο 40%, πολύ καλές πληρότητες για τέτοιες εποχές όσον αφορά την περιοχή μας. Τον Ιούλιο είναι μεγαλύτερες. Δεν είναι σίγουρα καλό για την περιοχή μας, γιατί χάνεται μια πτήση. Η εταιρεία βρήκε μεγαλύτερες πληρότητες αλλού και θα την επιλέξει και μια αεροπορική εταιρεία που δεν είναι κοινωνικό ίδρυμα, είναι αναμενόμενο αν δεν είναι βιώσιμη μια πτήση να θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος να γίνεται.  Θα ήταν πολύ καλό να μείνει ένα δρομολόγιο στην περιοχή και να φέρνει κόσμο ιδιαίτερα εκτός Ελλάδας, αλλά δυστυχώς υπάρχει η συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη“, επεσήμανε ο κ.Ζαντανίδης.

 Φεύγει πτήση που ήδη γίνεται και ο  Β.Λαμπάκης

ασχολείται ακόμα με τους… άφαντους Ρώσους  

Η κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια τον Απρίλιο, σταμάτησε κάποια στιγμή και επανήλθε τον Ιούνιο. Είναι γεγονός ότι και η ίδια δεν προσπάθησε να την… διαφημίσει στην περιοχή μας, ούτε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που συνεργάζονται μαζί της. Ακόμα και έτσι όμως, δυστυχώς δεν στήριξαν την συγκεκριμένη πτήση που μπορεί να φέρει Κύπριους τουρίστες, τόσο ο δήμος Αλεξανδρούπολης όσο και οι υπόλοιποι φορείς της πόλης και του νομού. Ούτε δηλαδή η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, όταν μάλιστα αυτή πρωτοστάτησε για τον ερχομό της με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ούτε το Επιμελητήριο Έβρου, ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ούτε η Ένωση Ξενοδόχων.

Ιδιαίτερα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, που εδώ και χρόνια ασχολείται με τους… άφαντους Ρώσους και κάνει συνεχή ταξίδια στην Αγία Πετρούπολη πιστεύοντας ότι θα φέρει πτήση στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” και… παραμυθιάζει τον κόσμο, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση στήριξης μιας πτήσης που ήδη πραγματοποιείται και θα μπορούσε αν είχε ικανοποιητικές πληρότητες επιβατών, να συνεχιστεί. Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονταν ο ίδιος με κάποιος συνεργάτες του και εκπροσώπους άλλων φορέων, να ταξιδέψουν στην Κύπρο για να “διαφημίσουν” την περιοχή μας, μέσα στον Ιούλιο. Την στιγμή δηλαδή που η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο μέσο της.

Όλα αυτά θα έπρεπε να γίνουν από τον περασμένο Απρίλιο που ξεκίνησε δοκιμαστικά η πτήση. Κάτι που τότε επεσήμανε το Evros-news,gr, δηλαδή την αδιαφορία των τοπικών φορέων για στήριξη της πτήσης. Ούτε καν έν Δελτίο Τύπου που να… χαιρετίζουν την έναρξη της, όταν εκδίδουν για “ψύλλου πήδημα” ανακιοινώσεις. Έχει η Αλεξανδρούπολη, ο Έβρος και η περιοχή μας την πολυτέλεια να… χάνει έτοιμες πτήσεις και μάλιστα με επιβάτες που θεωρούνται ως τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου, που ξοδεύουν αρκετά χρήματα όπου πηγαίνουν;

Στόχος ήταν να πηγαίνουν μέσω Αλεξανδρούπολης

στην Κωνσταντινούπολη για την… Αγιά Σοφιά

Μαθαίνουμε επίσης, ότι το σκεπτικό της TUS Airways ήταν να φέρνει τους Κύπριους στην Αλεξανδρούπολη, επειδή οι κυπριακές εταιρείες δεν θέλουν να πετούν στην Τουρκία για τους γνωστούς εθνικούς λόγους και από εδώ να πηγαίνουν οδικώς στην Κωνσταντνούπολη για προσκύνημα στην Αγιά Σοφιά. Ακόμα και αυτό να γινόταν, πάλι στην Αλεξανδρούπολη και την περιοχή μας θα έμεναν για κάποιο χρονικό διάστημα και θα άφηναν χρήματα, μια και θα έβρισκαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν.

Αντί λοιπόν να προσπαθήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης να στηρίξει μια έτοιμη πτήση, ο κ.Λαμπάκης… τρέχει στην Ρωσία και τώρα με το καινούργιο “παραμύθι” στην Σερβία, για να φέρει τουρίστες Ρώσους και Σέρβους. Με πολύ λιγότερα έξοδα πάντως, θα μπορούσαμε να έχουμε τους Κύπριους. Αυτή είναι η ουσία, ακόμα και αν η κυπριακή αεροπορική εταιρεία δεν ζήτησε η ίδια τη συγκεκριμένη βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ: Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης γιατί δεν πήγε ήδη στην Κύπρο για προσέλκυση τουριστών;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*