Το Εβρίτικο “Κριός Ταχίνι” με σουσάμι Έβρου κλέβει τις εντυπώσεις

Το Εβρίτικο “Κριός Ταχίνι” με σουσάμι Έβρου κλέβει τις εντυπώσεις

Το Εβρίτικο “Κριός Ταχίνι” με σουσάμι Έβρου, κλέβει τις εντυπώσεις και έκανε αφιέρωμα σ’ αυτό το protothemna.gr, προβάλλοντας ένα προϊόν και μια εταιρεία της περιοχής μας στους χιλιάδες αναγνώστες του. 

Το brand name έλκει την καταγωγή του από ένα μικρό χωριό στις εσχατιές του Έβρου. Το Κριός Ταχίνι μας έρχεται από το χωριό Κριός – ένα ξεχωριστό προϊόν από ένα τόπο με ξεχωριστή ιστορία. Οι δημιουργοί του προϊόντος είναι απόγονοι προσφύγων όπως και η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού. Οι παππούδες τους ήρθαν πρόσφυγες από το Ορτακτσί της Αδριανούπολης το φθινόπωρο του 1922 και εγκαταστάθηκαν κατά την διάρκεια του 1923 σε ένα τόπο χωρίς προηγούμενη ελληνική παρουσία αλλά με εύφορα εδάφη και άφθονο νερό

Ο Χρήστος Μπεζιργιαννίδης, υπεύθυνος marketing της εταιρείας Κριός Ταχίνι μας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες: «Η εταιρία Κριός Ταχίνι εδρεύει έξω από την Ορεστιάδα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των 41.078 τετραγωνικών μέτρων και εξειδικεύεται στην καλλιέργεια σουσαμιού και την παραγωγή ταχινιού.

Σκοπός της εταιρίας μας να μπορεί ο καταναλωτής να προμηθευτεί ένα προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά από την Ελληνική γη.


Η εμπειρία χρόνων στην καλλιέργεια σουσαμιού και δημητριακών οδήγησε την εταιρία στην απόφαση να προσφέρει σε εσάς το πρώτο ταχίνι ελληνικής παραγωγής και καλλιέργειας σε ευρεία κλίμακα, αποκλειστικά και μόνο από δικής μας καλλιέργειας ελληνικό σουσάμι.
Το Ταχίνι Κριός παράγεται μόνο από την ποικιλία Έβρου με το χαρακτηριστικό γνώρισμα του χρυσαφένιου χρώματος και την έντονη μυρωδιά σουσαμιού. Θέλοντας η εταιρία να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιεί πρακτικές βιολογικής γεωργίας, δείχνοντας σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.

krios-taxini-3

Το τελικό προϊόν είναι αποτέλεσμα από αγνό σουσάμι ολικής άλεσης και αγνής διαδικασίας παραγωγής χωρίς πρόσθετα.
Το ταχίνι αποτελεί υπερτροφή η οποία συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών τροφίμων, με υψηλή θερμιδική απόδοση και ταυτόχρονα με μεγάλη διατροφική αξία».

krios-taxini-1
Ο κ. Μπεζιργιαννίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Όραμα μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των καταναλωτών με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας εμπνευσμένα από την ελληνική γη, δίνοντας όλη την τεχνογνωσία μας για την παραγωγή εκλεκτών προϊόντων. Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε στην αγορά ταχίνι υψηλής ποιότητας και να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής του καταναλωτή. Οι αξίες μας, σεβασμός στην παράδοση της ελληνικής γης, προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών, υψηλή ποιότητα και τήρηση υψηλών προτύπων ασφαλείας. Είμαστε υπεύθυνοι και πάντα δίπλα στον καταναλωτή, το Ταχίνι Κριός αποτελεί μοναδικό προϊόν για μοναδικούς ανθρώπους».
Το προϊόν, όπως αναφέρεται, «έχει εισαχθεί δυναμικά στην αγορά τον τελευταίο μήνα και ήδη κατέχει μερίδιο αγοράς από Ορεστιάδα μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Μελλοντικά, η εταιρία στοχεύει να επεκτείνει τις πωλήσεις της σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο και να είναι δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή ο οποίος ενδιαφέρεται για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που καλλιεργούνται και παράγονται στην Ελλάδα. Τέλος, μέλημα μας είναι να εμπλουτίσουμε την σειρά των προϊόντων μας και με νέες γεύσεις».

Πηγή: protothema.gr