Το Εβρίτικο “Κριός Ταχίνι” με σουσάμι Έβρου, κλέβει τις εντυπώσεις και έκανε αφιέρωμα σ’ αυτό το protothemna.gr, προβάλλοντας ένα προϊόν και μια εταιρεία της περιοχής μας στους χιλιάδες αναγνώστες του.
Το brand name έλκει την καταγωγή του από ένα μικρό χωριό στις εσχατιές του Έβρου. Το Κριός Ταχίνι μας έρχεται από το χωριό Κριός – ένα ξεχωριστό προϊόν από ένα τόπο με ξεχωριστή ιστορία. Οι δημιουργοί του προϊόντος είναι απόγονοι προσφύγων όπως και η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού. Οι παππούδες τους ήρθαν πρόσφυγες από το Ορτακτσί της Αδριανούπολης το φθινόπωρο του 1922 και εγκαταστάθηκαν κατά την διάρκεια του 1923 σε ένα τόπο χωρίς προηγούμενη ελληνική παρουσία αλλά με εύφορα εδάφη και άφθονο νερό
Ο Χρήστος Μπεζιργιαννίδης, υπεύθυνος marketing της εταιρείας Κριός Ταχίνι μας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες: «Η εταιρία Κριός Ταχίνι εδρεύει έξω από την Ορεστιάδα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των 41.078 τετραγωνικών μέτρων και εξειδικεύεται στην καλλιέργεια σουσαμιού και την παραγωγή ταχινιού.
Σκοπός της εταιρίας μας να μπορεί ο καταναλωτής να προμηθευτεί ένα προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά από την Ελληνική γη.
Η εμπειρία χρόνων στην καλλιέργεια σουσαμιού και δημητριακών οδήγησε την εταιρία στην απόφαση να προσφέρει σε εσάς το πρώτο ταχίνι ελληνικής παραγωγής και καλλιέργειας σε ευρεία κλίμακα, αποκλειστικά και μόνο από δικής μας καλλιέργειας ελληνικό σουσάμι.
Το Ταχίνι Κριός παράγεται μόνο από την ποικιλία Έβρου με το χαρακτηριστικό γνώρισμα του χρυσαφένιου χρώματος και την έντονη μυρωδιά σουσαμιού. Θέλοντας η εταιρία να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιεί πρακτικές βιολογικής γεωργίας, δείχνοντας σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.
Το τελικό προϊόν είναι αποτέλεσμα από αγνό σουσάμι ολικής άλεσης και αγνής διαδικασίας παραγωγής χωρίς πρόσθετα.
Το ταχίνι αποτελεί υπερτροφή η οποία συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών τροφίμων, με υψηλή θερμιδική απόδοση και ταυτόχρονα με μεγάλη διατροφική αξία».
Πηγή: protothema.gr