Κρουαζιερόπλοιο: Ήρθε Αλεξανδρούπολη, αλλά κάποιοι πήγαν εκδρομή και διανυκτέρευσαν… Κωνσταντινούπολη

Κρουαζιερόπλοιο: Ήρθε Αλεξανδρούπολη, αλλά κάποιοι πήγαν εκδρομή και διανυκτέρευσαν… Κωνσταντινούπολη

Η άφιξη του υπό κυπριακή σημαία κρουαζιερόπλοιου SALAMIS FILOXENIA στην Αλεξανδρούπολη και η παραμονή του για περίπου 40 ώρες, είναι σίγουρα κάτι σημαντικό. Κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας του στην περιοχή μας θα πρέπει να εξετάσουμε τι κέρδισε αυτή.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας, μόνο που δεν πανηγύριζε στη συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε χθες, λέγοντας ότι όλα πήγαν τέλεια από άποψη προγραμματισμού για τον ελλιμενισμό, την παραμονή και την ασφάλεια του κρουαζιερόπλοιου, των επιβατών και του πληρώματος, αλλά κατέφυγε και σε υπερβολές. Όπως για παράδειγμα, ότι κάποιοι Κύπριοι επιβάτες ενθουσιάστηκαν τόσο από την Αλεξανδρούπολη, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να… αγοράσουν και σπίτι εδώ.

Από τους 400 επιβάτες, Κύπριους στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα 200 μέλη του πληρώματος, αρκετοί βγήκαν στην πόλη. Αυτό λένε και οι ιδιοκτήτες εμπορικών και των καταστημάτων εστίασης. Άφησαν δηλαδή κάποια χρήματα, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος είχε ζητήσει από τα μέλη του να είναι προετοιμασένα. Όσο για τις εκδρομές, που ως γνωστόν τις “κλείνουν” οι τουριστικοί πράκτορες σε συνεργασία με την εταιρεία που πραγματοποιεί την κρουαζιέρα, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε αυθημερόν εκδρομή στην Σαμοθράκη, όπως πρότεινε στην σύσκεψη που έγινε πριν τον ερχομό του SALAMIS FILOXENIA, ο Εμπορικός Σύλλογος δια του Προέδρου του Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ. Παρ’ ότι με την ύπαρξη του ταχύπλοου ΖΕΦΥΡΟΣ αυτό θα γινόταν σχετικά γρηγορότερα απ’ ότι με το ΣΑΟΣ ΙΙ ή το ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Αντίθετα, οι τουριστικοί πράκτορες προγραμμάτισαν εκδρομή στην… Κωνσταντινούπολη και δυο λεωφορεία με περίπου 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, πήγαν την Τρίτη στην Τουρκία όπου μάλιστα και διανυκτέρευσαν και επέστρεψαν την Τετάρτη. Ο κύριος λόγος ήταν για να προσκυνήσουν οι Κύπριοι στην Αγιά Σοφιά, αλλά σίγουρα το συγκεκριμένο γεγονός δεν άρεσε σε αρκετούς. Οι τουριστικοί πράκτορες φυσικά το έκαναν για να… κονομήσουν, αφού μια εκδρομή σε τόσο μεγάλη απόσταση και με διανυκτέρευση μάλιστα, αποφέρει αρκετά χρήματα. Σιγά μην τους νοιάζει αν θα γνωρίσουν οι επισκέπτες όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές του Έβρου. Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να το εξετάσει και να το συζητήσει μαζί τους ο Εμπορικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν δυο εκδρομές και στην περιοχή μας. Η μία σε Πόρτο Λάγος, Μάκρη και η άλλη στον υπόλοιπο Έβρο, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία πόσα άτομα πήραν μέρος σε αυτές και ποιά ακριβώς μέρη επισκέφθηκαν.

Ασφαλώς και είναι σημαντικός ο ερχομός του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στην περιοχή, μακάρι να αρχίσουν να έρχονται και άλλα, όμως θα πρέπει να κοιτάμε και την ουσία. Τί αφήνει δηλαδή η παρουσία και επίσκεψη εκατοντάδων ατόμων που επιβαίνουν σε αυτά, στον τόπο μας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*