ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ:Τα καβαλημένα καλάμια, οι απόντες θεσμικοί και οι… κινέζικες λάμπες

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ:Τα καβαλημένα καλάμια, οι απόντες θεσμικοί και οι… κινέζικες λάμπες

Σε μπαράζ ραδιοφωνικών συνεντεύξεων επιδόθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μετά τα άγρια γιουχαίσματα και τις έντονες αποδοκιμασίες εναντίον του στο συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας και κατά της επαίσχυντης κυβερνητικής συμφωνίας με τους Σκοπιανούς.

Βγήκε Δευτέρα στον STATUS και τον Αποστολίδη και την Τρίτη στον MAXIMUM και τον Κολιό. Τα ίδια επανέλαβε, χρησιμοποιώντας άλλη μια φορά ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΑΤΑ και επιχειρώντας να κάνει το… άσπρο-μαύριο.

Λες και δεν τον άκουσαν όλοι με τα αυτιά τους ή δεν διάβασαν με τα μάτια τους τις δηλώσεις του εναντίον των συλλαλητηρίων. Τόσο γι’ αυτό της Αλεξανδρούπολης, στον Κολιό, όσο και τον περασμένο Γενάρη για τα μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας,σε ραδ ιόφωνο της Καβάλας.

Του γύρισε την… πλάτη ο κόσμος 

Εδώ και μέρες μάλιστα, καλούσε συνέχεια τον κόσμο να παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης όπου θα συζητούνταν το θέμα των Σκοπίων, για να εκφράσει τις απόψεις του. Μόνο που δεν πάτησε ούτε ένας στη συνεδρίαση.

Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης γύρισε την πλάτη στον κ.Λαμπάκη και “βράζει” εναντίον του για τις δηλώσεις που έκανε κατά της διεξαγωγής συλλαλητηρίου. Τί να πάει να πει άλλωστε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Οι πολίτες… μίλησαν την Κυριακή στον Φάρο και στην πορεία που ακολούθησε έπειτα μέσα στην πόλη.

Να βρεθούν στη συνεδρίαση για να αποτελέσουν το… ντεκόρ που ήθελε ο δήμαρχος; Εδώ του είπε ο Μάριος Γουδουλάκης της παράταξης Φωτιάδη ότι πρέπει να ζητήσει ένα συγνώμη για την απουσία του απ’ το συλλαλητήριο και… όρμησε να τον φάει. Ο άνθρωπος νομίζει πως έχει το αλάθητο του Πάπα.

Τα… καλάμια ήταν παρκαρισμένα απ’ έξω

Ένας φίλος που αποφάσισε να πάει πάντως, έτσι για να ακούσει τις τοποθετήσεις όλων, έφτασε μέχρι την είσοδο του δημαρχείου αλλά γύρισε πίσω. Γιατί δεν μπορούσε να περάσει. Βλέπετε είχε γεμίσει από τα… καλάμια που πάρκαραν κάποιοι Αντιδήμαρχοι ή Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Ουζουνίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ. Που την έκρυβε τόση… έπαρση ο άνθρωπος; Τον άκουσα να μιλάει στον Δημήτρη Κολιό και σκεφτόμουν πως είτε δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα, είτε προσπαθεί ακόμα να… λιβανίζει (υπάρχει καλύτερη λέξη γι’ αυτό αλλά ας την αφήσουμε) τον Λαμπάκη, επειδή τον διόρισε εκεί.

“Δεν έχουμε αντίπαλο στις δημοτικές εκλογές. Δύσκολα μπορεί κανένας να κερδίσει τον Βαγγέλη Λαμπάκη. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα κερδίσει με σχετική ευκολία από την πρώτη Κυριακή και πάλι.

Το brand name για τον δήμο Αλεξανδρούπολης είναι Βαγγέλης Λαμπάκης”, έλεγε πάνω στον ενθουσιασμό του ο Ουζουνίδης. Αντί να κοιτάξει να λύσει τα προβλήματα της ΔΕΥΑΑ, να μαζέψει κάποιες από τις οφειλές εκατομμρίων που υπάρχουν, αυτός ασχολείται με το να πλέκει το εγκώμιο του δημάρχου.

Σκεφθείτε να του ζητούσαμε δηλαδή να ψάξει και να εντοπίσει πιθανές περιπτώσεις κάποιων που ενδεχομένως να… κλέβουν νερό και να λειτουργούν ολόκληρες επιχειρήσεις με αυτό τον τρόπο. Κανένα… beach bar δηλαδή ή άλλο κατάστημα που λειτουργεί τώρα το καλοακίρι και μπορεί να μπει στον… πειρασμό και να το κάνει και μάλιστα συνέχεια.

Κάνει και μαθήματα… δημοσιογραφίας

Το άλλο καλάμι που ήταν παρκαρισμένο έξω απ’ το δημαρχείο, ανήκε δικαιωματικά στον Γιώργο Κουκουράβα. Επειδή μαζί με δυο-τρεις άλλους αποτελούν το στενό  περιβάλλον του δημάρχου και ο ένας… αποθεώνει τον άλλο και όλοι μαζί τον Λαμπάκη, μιλάμε ότι ξεπέρασε τα όρια.

Μέχρι και μαθήματα… δημοσιογραφίας βγήκε και έκανε στον επί δεκαετίες συνάδερφο μου Δημήτρη Κολιό. Γιατί δηλαδή του ζητούσε απαντήσεις για την πεζοδρόμηση της Φωκά, παίρνοντας αφορμή από μια ανάρτηση του Παύλου Μιχαηλίδη.

Θα και την έγκριση τί θα ρωτάμε απ’ τον Κουκουράβα; Κι όταν πολύ σωστά ο Κολιός αγρίεψε και τον έβαλε στη θέση του, η… ουρά στα σκέλια και άρχισε τις συγνώμες. Γιατί εκτός από τα ποντικάκια που έλεγε τις τελευταίες μέρες ο Βαγγέλης Λαμπάκης, υπάρχουν και τα… γατάκια.

Οι άλλοι θεσμικοί γιατί δεν κλήθηκαν;

Όσον αφορά πάντως την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των Σκοπίων, προκάλεσε πολλά και δικαιολογημένα ερωτηματικά,  η πρόσκληση μόνο τεσσάρων θεσμικών και όχι των υπολοίπων από την Αλεξανδρούπολη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης. Ο Μενέλαος Μαλτέζος, Πρόεδρος του π[αραρτήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου γιατί όχι;

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παναγιώτης Βάρναλης γιατί όχι; Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας μια και η συμφωνία με τα Σκόπια μπορεί να έχει αντίκτυπο και στα λιμάνια, γιατί όχι; Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, αφού μιλάμε και για κατ εξοχήν νομικό θέμα, γιατί όχι; Ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Γιώργος Καίσας γιατί όχι;

Επιμένει να… εκτίθεται ο Χατζημιχαήλ

Του το έγραψα και στην επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, αλλά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ δεν λέει να βάλει μυαλό. Πηγαίνει και κάθεται δίπλα στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Γκοτσίδη και… εκτίθεται.

Οι συγκρίσεις όσον αφορά τις ενδυματολογικές επιλογές, είναι αναπόφευκτες. Που πας ρε Χατζημιχαήλ κοντά στον fachion icon Γκοτσίδη; Θα σε… κατατροπώσει.

Μπορεί να μην προσφέρει κανένα ουσιαστικό έργο, πέρα από κάτι τηλέφωνα σε συλλόγους προσπαθώντας να τους πείσει να να μετέχουν στη Γιορτή Κρασιού για να ψήνουν σουβλάκια, αλλά στο ντύσιμο είναι… άπαιχτος. Τουλάχιστον να παίρνει ιδέες ο Χατζημιχαήλ που θέλει να είναι και υποψήφιος με τη Ν.Δ στις επόμενες εκλογές.

Και είπα της Χριστίνας. Μην παίρνεις… κινέζικες

Αυτές οι γυναίκες είναι… άντε να μην πω τί  μερικές φορές. Έχω τα τρεξίματα μου με το Evros-news.gr και πρέπει να γράφω το Ναρκαλιευτή πιο συχνά γιατί μου κάνουν παράπονα αρκετοί φίλοι, μου τρώει πολύ χρόνο, θα πρέπει να αλλάζω συνέχεια και τις λάμπες στο σπίτι.

Είπα της γυναίκας μου, της Χριστίνας, να μην παίρνει… κινέζικες, αλλά αυτή δεν με άκουσε. “Έχουν 10 χρόνια εγγύηση και φτιάχνονται στην Ελλάδα. Δεν θα καούν” μου απάντησε. Έλα όμως που πολύ γρήγορα… έπεσε σκοτάδι. Όταν μπλέκεις με… κινέζικα, αυτά παθαίνεις.

Πάλι καλά δηλαδή που έχω το SKODA και όχι κανένα MERCEDES και μάλιστα από εκείνα τα εντυπωσιακά τζιπ. Σκεφθείτε να έβαζα και εκεί… κινέζικες λάμπες και να καίγονταν πολύ γρήγορα. Μια περιουσία θα μου κόστιζε. Ενώ τώρα στο FABIA μου βγαίνει και φθηνά.

Όπου “δραστηριοποιήθηκαν” οι Ρώσοι

αναμένονται εξελίξεις λέει η Κυβέρνηση

Η Αλεξανδρούπολη άρχισε να αναφέρεται συχνά στο θέμα που αφορά την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών. Άλλωστε πρώτο πλάνο στις φωτογραφίες και τα βίντεο των καναλιών για την “Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση”, είναι ο γνωστός “μαϊμού” Επίτιμος Πρόξενος Γκαμπαερίδης.

Οι πληροφορίες πάντως που βγαίνουν από κυβερνητικές πηγές και το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι το θέμα θα έχει και συνέχεια, αφού αναζητούνται ποιοί πήραν χρήματα από τους Ρώσους. Όπου αυτοί “δραστηριοποιήθηκαν”, θα υπάρξουν εξελίξεις.

Το Evros-news.gr δεν έχει πλέον καμιά

συνεργασία με τον Σταμάτη Γκροζούδη

Θα μου επιτρέψετε στο κλείσιμο να σας ενημερώσω ότι: Το Evros-news.gr δεν έχει εδώ και λίγες ημέρες καμιά σχέση και συνεργασία με τον Σταμάτη Γκροζούδη, έναν από τους καλύτερους φωτογράφους και από τα σπουδαιότερα παιδιά που έχω γνωρίσει, ο οποίος μας έδινε εκπληκτικές φωτογραφίες.

Προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συνεχίσουμε την συνεργασία μας. Αυτές οι λέξεις που γράφω, πιστέψτε με είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου. Γιατί προσωπικά, στα 30 χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά, οι προσπάθειες κάποιων αδίστακτων αφορούσαν εμένα και δεν κατάφερναν να με… αγγίξουν. Όταν όμως πρόκειται για συνεργάτες και ανθρώπους οι οποίοι δεν φταίνε σε τιποτα να “πληρώνουν” την δική μου… τρέλα, τότε υποχωρώ.

Εύχομαι τα καλύτερα στον φίλο Σταμάτη και τον ευχαριστώ για τα μοναδικά… κλικ που χάρισε στο Evros-news.gr και σε όλους εσάς που βλέπατε τις φωτογραφίες του. Ήταν για μας χαρά και τιμή που συνεργαστήκαμε. Ποιός ξέρει, ίσως μετά τον ερχόμενο… Μάιο να τα ξαναπούμε.

Ο… Ναρκαλιευτής