Τέλογλου: Οι αρχές παρακολουθούσαν επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης που συνδέεται με τους Ρώσους(ΒΙΝΤΕΟ)

Τέλογλου: Οι αρχές παρακολουθούσαν επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης που συνδέεται με τους Ρώσους(ΒΙΝΤΕΟ)

Την αποκάλυψη ότι οι ελληνικές αρχές είχαν στο στόχαστρο τους επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης και τον παρακολουθούσαν επί αρκετούς μήνες, έκανε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Τάσος Τέλλογλου.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε παρόμοια… δύσκολα ρεπορτάζ και έχει σχεδόν πάντα αξιόπιστες πηγές, μιλώντας στην παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη, τόνισε χαρακτηριστικά για την συγκεκριμένη περίπτωση: “Υπάρχει ένας επιχειρηματίας στην Αλεξανδρούπολη, που ήταν στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών. Τον παρακολουθούσαν εδώ και αρκετούς μήνες. Δεν είναι ένας από τους τέσσερις που απελάθηκαν, γιατί έχει ελληνική υπηκοότητα και δεν μπορεί να απελαθεί. Είναι ένας που συνδέεται, κατά τη γνώμη των ελληνικών αρχών, με κάποιους απ’ αυτιύς τους τέσσερις”.

Ο κ.Τέλογλου δεν ανέφερε το όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία, αλλά επεσήμανε ότι: “Τρία από τα τέσσερα άτομα που απελάθηκαν, υπάρχουν πληροφορίες ότι δραστηριοποιούνταν κυρίως στη Βόρει Ελλάδα. Ο ένας από αυτούς είναι ο κ.Ποπώφ, ο πρώην Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη”.

Επιβεβαίωσε δηλαδή αυτό που γράψαμε χθες, ότι ο Επίτιμος Δημότης Αλεξανδρούπολης Αλεξέι Ποπώφ είναι ένας από τους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα. Έκανε όμως και μια ακόμα σημαντική επισήμανση ο έμπειρος δημοσιογράφος, που αφορά την Αλεξανδρούπολη και δεν είχε επισημανθεί. Ότι είναι η μοναδική πόλη της Ευρώπης όπου οι Ρώσοι υπήκοοι ψήφισαν για τις εκλογές της χώρας τους σε δημόσιο κτίριο και συγκεκριμένα σε κτίριο του δήμου Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης είναι γνωστό ότι έχει άριστες σχέσεις με τους Ρώσους.

“Η Αλεξανδρούπολη μοναδική πόλη της Ευρώπης

που οι Ρώσοι ψήφισαν σε δημόσιο κτίριο. Το δημαρχείο”

“Το ένα κέντρο που αναπτύσσονταν αυτή η δραστηριότητα των διπλωματών ήταν η Βέροια και το δεύτερο κέντρο ήταν η Αλεξανδρούπολη. Η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια τυχαία πόλη, αφού την διεκδικούν και οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι για να την κάνουν τέρμιναλ για τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μία από τις λίγες πόλεις, ίσως η μοναδική πόλη της Ευρώπης όπου ψήφισαν στις εκλογές τους οι Ρώσοι υπήκοοι σε ελληνικό δημόσιο κτίριο. Σε ένα κτίριο του δήμου της Αλεξανδρούπολης, Γιατί οι Ρώσοι ψηφίζουν στα προξενεία και τις πρεσβείες τους”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ