Αγανάκτηση για την έλλειψη νερού ΚΑΙ ΠΑΛΙ στο Διδυμότειχο. Οργισμένη επιστολή διαμαρτυρίας

Αγανάκτηση για την έλλειψη νερού ΚΑΙ ΠΑΛΙ στο Διδυμότειχο. Οργισμένη επιστολή διαμαρτυρίας

Αγανάκτηση επικρατεί στο Διδυμότειχο, αφού τα προβλήματα στην ύδρευση και η έλλειψη νερού είναι σχεδόν καθημερινά για τους κατοίκους όχι μόνο της πόλης αλλά και αρκετών χωριών.

Ένα χρόνο μετά την κινητοποίηση των κατοίκων και τις διαβεβαβιώσεις του δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη και του γνωστού για την ανικανότητα του προέδρου της ΔΕΥΑ Σταύρου Τσιτσιφύλλα, παραμένουν δυστυχώς στο… ίδιο έργο θεατές και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται έντονα. Με θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 35 βαθμούς αυτές τις ημέρες, οι άνθρωπο δεν έχουν νερό ούθτε να πιουν, ούτε να πλυθούν.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στο Evros-news.gr ένας αγανακτισμένος με την απαράδεκτη κατάσταση δημότης, ο κ.Δημήτρης Παναγιώτου, απευθυνόμενος στους αρμόδιους του δήμου Διδυμοτείχου, δηλαδή στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Αξιότιμοι  κύριοι

Με την επιστολή μου αυτή,θα ήθελα να σας κάνω γνωστό το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης νερού που ζούμε στο Διδυμότειχο τις τελευταίες ημέρες και να εκφράσω την αγανάκτηση μου για την ανυπαρξία των υπευθύνων.

Τις τελευταίες μέρες, στη μέση του καλοκαιριού, ζούμε για μια ακόμα φορά στο Διδυμότειχο  το πλέον «μόνιμο» φαινόμενο της έλλειψης νερού.

Πριν 1 χρόνο ακριβώς που είχαμε διαμαρτυρηθεί για την ίδια  κατάσταση, η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΔ  μας είχε διαβεβαιώσει ότι το  πρόβλημα θα λυνόταν με στοχευμένες παρεμβάσεις και έργα.

Από τότε πέρασε  1 χρόνος  αλλά τίποτα δεν διορθώθηκε!!! Συχνές διακοπές νερού επί μονίμου βάσεως και φτάσαμε στο σημείο τον Ιούλιο του 2018, σε ημέρες που η θερμοκρασία φτάνει τους 34 βαθμούς, να μην έχουμε και πάλι το βασικότερο αγαθό,το νερό.

Οι υπεύθυνοι του Δήμου και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης, για μια ακόμα φορά αδιαφορούν για την ταλαιπωρία των πολιτών,δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση και καμιά μέριμνα ανακούφισης μας από το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Τίθονται ζητήματα διασφάλισης της υγείας των δημοτών, εξαιτίας της ανυπαρξίας των εκ του νόμου υπευθύνων και  θα περιμάναμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει ώστε επιτέλους αν κάποιοι είναι ανεπαρκείς και ανίκανοι να διασφαλίσουν στοςυ πολίτες τους το  βασικό αυτό αγαθό, κάποια στιγμή να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη.

Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε με τις οικογένειες μας σε διπλανά χωριά που έχουν νερό, για να κάνουμε ένα μπάνιο.

Διερωτήθηκε κάποιος από τους υπεύθυνους αν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα; Άραγε  μπορούν οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας να πληρώνουν για εμφιαλωμένα νερά;

Όση κατανόηση και αν προσπαθούμε να δείξουμε, πλέον δεν μπορούμε!!!

Η υπομονή μας έχει στερέψει!!! Τι θα πρέπει να κάνουμε σαν δημότες που κάθε τρίμηνο πληρώνουμε υπερβολικούς λογαριασμούς ύδρευσης της τάξης των 100-130 ευρώ και νερό δεν έχουμε;

Θα μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε το όμορφο Διδυμότειχο εξαιτίας της ανικανότητας τους; Άραγε ποιός μελλοντικός κάτοικος θα επιλέξει το  Διδυμότειχο για τόπο κατοικίας του, όταν γνωρίζει ότι τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο, δεν θα έχει νερό;

Γιατί πριν 1 χρόνο μας έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις  ενώ γνώριζαν ότι  δεν είναι ικανοί να τις τηρήσουν;

Με τι πρόσωπο κάποιοι θα ξαναζητήσουν την ψήφο μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές;

Εχουν καταφέρει όταν λέμε Διδυμότειχο να εννοούμε μόνιμη έλλειψη νερού!!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παναγιώτου Δημήτριος

Δημότης Διδυμοτείχου