Ο Χρήστος Δούκας σε ρόλο… Άδωνη Γεωργιάδη για την κρουαζιέρα

Ο Χρήστος Δούκας σε ρόλο… Άδωνη Γεωργιάδη για την κρουαζιέρα

Αν άκουγε κανείς, χωρίς να τον βλέπει σε εικόνα, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΟΛΑ Χρήστου Δούκα για το κρουαζιερόπλοιο “SALAMIS FILOXENIA” που βρέθηκε για δυο ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, μπορεί να μπερδεύονταν και να νόμιζε ότι μιλάει ο… Άδωνης Γεωργιάδης.

Με τόσο ενθουσιασμό αναφέρονταν το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και διορισμένος απ’ την Κυβέρνηση ως επικεφαλής του ΟΛΑ,  στα ωφέλη και τα θετικά αποτελέσματα που είχε η παρουσία του συγκεκριμένου υπό κυπριακή σημαία κρουαζιερόπλοιου και πόσο σημαντικό είναι να έρχονται και άλλα στην περιοχή μας. Κι εγώ θυμάμαι, ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια, ο Δούκας και οι “σύντροφοι” του στον ΣΥΡΙΖΑ, ως Συνασπισμός παλαιότερα, μαζί με το ΚΚΕ, πρωταγωνιστούσαν στο… ΚΑΜΠΟΤΑΖ. Θυμάστε το καμποτάζ; Κάτι ενήλικα αριστερά παιδάκια -να σας θυμίσω- δεν επέτρεπαν σε κρουαζιερόπλοια να σταματήσουν στην τουριστική μας χώρα, γιατί δεν είχαν λέει ελληνικό πλήρωμα.

Ήρθε λοιπόν ο… τρισκατάρατος Άδωνης Γεωργιάδης (στον οποίο παρεμπιπτόντως καταλογίζω συμβολή στο “έγκλημα” κατάργησης της αυτονομίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου ως υπουργός Υγείας) και ως υφυπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση συνεργασίας Λουκά Παπαδήμου, τον Νοέμβριο του 2011, με αρμοδιότητα την Ναυτιλία, κατόρθωσε την άρση του καμποτάζ, που οδήγησε σε αύξηση του ΑΕΠ και επίσης εξασφάλισε την αυτονομία του ΝΑΤ.

Τότε, που ο Χρήστος Δούκας και οι ιδεολογικοί του “σύντροφοι” βρίσκονταν στα κάγκελα των λιμανιών (και του ΟΛΑ φυσικά) εναντίον των “υπηρετών της πλουτοκρατίας και των εφοπλιστών που θέλουν να επιβάλλουν την κρουαζιέρα στην Ελλάδα” και τα έκαναν… γης μαδιάμ. Ο κ.Δούκας λοιπόν τώρα… αποθεώνει την κρουαζιέρα και απαριθμεί τα ωφέλη της. Μιλάμε έχει ξεπεράσει ο ίδιος προσωπικά σε… κωλοτούμπες Τσίπρα, Καμμένο και συναγωνίζεται τα χρυσά μετάλια στους Ολυμπιακούς των Ιωάννη Μελισσανίδη και Νάντιας Κομανέτσι. Αλλά η καρέκλα να είναι καλά και ο μισθός του Προέδρου του ΟΛΑ. Ποιός τα θυμάται(και απ’τους δεξιούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή Καμμένο γιατί θα γλίτωναν τον ΕΝΦΙΑ του Σαμαρά) όλα αυτά;

Πριν ένα χρόνο παρουσίαζε το business plan

που απέκλειε την… κρουαζιέρα για Αλεξανδρούπολη

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα θέμα, όπου κυριολεκτικά όχι μόνο η… επιστήμη αλλά και κάθε λογικός άνθρωπος σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πριν ακριβώς έναν χρόνο, τον Ιούλιο του 2017, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ παρουσίασε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας “Planning” Σταμάτη Ανδριανόπουλο, το business plan που κατάρτισε κατόπιν εντολής του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, η συγκεκριμένη εταιρεία.

Μιλώντας για την ανάπτυξη του λιμανιού και τον τουριστικό τομέα, ο κ.Αδριανόπουλος παρουσία του κ.Δούκα, τόνισε εμφατικά ότι από αυτόν τον τομέα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ. Για να στηρίξει αυτό το επιχείρημά του, τόνισε ότι η κρουαζιέρα είναι ήδη αναπτυγμένη στο λιμάνι της Καβάλας, συνεπώς η αγορά δεν φτάνει για να «ταΐσει» ακόμη ένα λιμάνι σε τόσο μικρή απόσταση. Κι όμως, ο Χρήστος Δούκας μιλούσε πριν λίγες μέρες για σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Αλεξανδρούπολη!!! Πόσο… σανό νομίζει ότι μπορεί να μας ταίσει αλήθεια;

‘Έτρεχε” για το SALAMIS FILOXENIA και αδιαφορεί

για τη Regatta που φέρνει 500 άτομα στην πόλη

Κι ένα τελευταίο. Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ, έτρεχε επί μέρες για την επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου SALAMIS FILOXENIA και πολύ καλά έκανε, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και να ξαναέρθει τόσο το ίδιο αλλά πιθανόν να προσελκύσει μελλοντικά και άλλα παρόμοια πλοία. Όλα αυτά, την στιγμή που όπως έγραψε το Evros-news.gr, αρκετοί επιβάτες πήγαν εκδρομή στην… Κωνσταντινούπολη όπιυ μάλιστα διανυκτέρευσαν και τα οικονομικά ωφέλη δεν ήταν τόσο τεράστια όσο πολυδιαφημίστηκαν.

Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης και ο Πρόεδρος του Χρήστος Δούκας, προβάλλουν εμπόδια και κρατούν εχθρική στάση στο Ναυτικό Ομιλο Αλεξανδρούπολης και την παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση REGATTA που θα διεξαχθεί στην πόλη την ερχόμενη εβδομάδα. Θα φέρει 500 άτομα που θα πάρουν μέρος τόσο σε αυτή όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Leizer 4.7 που θα ακολουθήσει, τα οποία θα μείνουν εδώ.

Δηλαδή για 10 μέρες όλοι αυτοί θα μένουν στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης, θα τρώνε στα καταστήματα εστίασης και θα πίνουν τον καφέ ή το ποτό τους στα καφέ της πόλης. Αφήνοντας σημαντικά χρήματα. Για όλη αυτή την διοργάνωση, ο ΟΛΑ δεν κάνει τίποτα, όπως κατήγγειλε με έντονη αγανάκτηση ο Πρόεδρος του ΝΟΑ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.