Κυριαρχούν απέλαση Ρώσων διπλωματών και Αλεξανδρούπολη στις Κυριακάτικες εφημερίδες

Κυριαρχούν απέλαση Ρώσων διπλωματών και Αλεξανδρούπολη στις Κυριακάτικες εφημερίδες

Οι ραγδαίες και οι πολύ σοβαρές εξελίξεις με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών αλλά και όσα μπορεί να κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη ενέργεια της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά  και η Αλεξανδρούπολη, κυριαρχούν στις Κυριακάτιες εφημερίδες.

Τόσο στους τίτλους όσο και στα ρεπορτάζ, γίνεται αναφορά στην δραστηριότητα που ανέπτυξαν οιν τέσσερις  Ρώσοι διπλωμάτες, τους οποίους αποφάσισε να απελάσει η χώρα μας. Ιδιαίτερη αναφιρά γίνεται φυσικά στην Αλεξανδρούπολη, μια και θεωρείται ως πόλη επίκεντρο της δραστηριοποίησης των Ρώσων.

Μάλιστα σε κάποια πρτοσέλιδα υπάρχει η φωτογραφία του Αλεξέι Ποπόφ, πρώην Προξένου της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκης, που ερχόταν συχνά στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και τον δημοτικό συμβούλιο ανακήρυξαν σε επίτιμο δημότη τον κ.Ποπόφ.

Καμιά σχέση όσα έγραψσαν οι Financial Times

για Αλεξανδρούπολη και συλλαλητήριο κατά των Σκοπίων 

Ακόμα και οι εφημερίδες που δεν προέβαλλαν το συγκεκριμένο θέμα στο πρωτοσέλιδο, φιλοξενούν στις μέσα σελίδες εκμετέστατα ρεπορτάζ. Υπάρχει εξάλλου και η αναφορά των Financial Times ότι οι Ρώσοι διπλωμάτεςδραστηριοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη δίνοντας και χρήματα για την διεξαγωγή συλλαλητηρίου οέρ της Μακεδονίας, αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Γιατί η Αλεξανδρούπολη ήταν η τελευταία πόλη που…  ξεσηκώθηκε και φυσικά ο τρόπος που οργανώθηκε κιαι οι άνθρωποι που το ξεκίνησαν, δεν έχουν καμιά σχέση με όλα αυτά. Επίσης, αν οι Ρώσοι είχαν ανάμιξη στο συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης, που δεν είχαν, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ο οποίος δήλωσε εναντίον της διεξαγωγής του, θα ήταν από τους πρώτους που θα πήγαινε, μια και είναι γνωστό ότι δεν υπάρχιε μεγαλύτερος… φιλορώσος όχι μόνο στην πόλη ή το νομό, αλλά και όλη την Θράκη.