Γκαμπαερίδης: “Συνέχεια του σόου που λέγεται Σκριπάλ οι απελάσεις. Δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα αυτή τη φορά”

Γκαμπαερίδης: “Συνέχεια του σόου που λέγεται Σκριπάλ οι απελάσεις. Δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα αυτή τη φορά”

Με τις ομαδικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Μεγάλη Βρεττανία και πολλές ευρωπαίκές χώρες, αλλά και ΗΠΑ. Καναδά και άλλες ως απάντηση στην υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Λονδίνο για την οποία κατηγορήθηκε η Ρωσία, παρομοίασε τις απελάσεις των 4 Ρώσων διπλωματών από την χώρα μας ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό σήμερα το πρωί, ο προσωπικός σύμβουλος για τουριστικά θέματα του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, έμμισθος παλαιότερα μέσω της ΤΙΕΔΑ και άμισθος τώρα, χαρακτήρισε αρχικά… σόου(προφανώς των δυτικών Κυβερνήσεων) την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του πράκτορα Σκριπάλ, ενώ κατηγόρησε την ελληνική Κυβέρνηση και γενικότερα την χώρα μας ότι οι απελάσεις των 4 Ρώσων διπλωματών, μεταξύ των οποίων και του πρώην Γενικού προξένου στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ είναι συνέχεια του σόου που λέγεται Σκριπάλ όπου δυστυχώς πρωταγωμνιστεί η Ελλάδα.

“Βλέπω ότι κάτι αλλάζει και απ’ ότι αντιλαμβάνομαι μάλλον είναι συνέχεια εκείνου του σόου που λέγεται Σκριπάλ. Δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα αυτή την φορά”, είπε ο κ>Γκαμπαερίδης και χαρακτήρισε αναλήθειες και ψέματα όσα ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες. “Τα περισσότερα που λέγονται από τα κανάλια και γράφονται στις εφημερίδες, είναι αναλήθειες και ψέματα όταν αναφέρονται στο Ρώσικο σπίτι και στο πρόσωπο μου. Ακόμα μπορώ να τονίσω ότι αυτά που λέγονται για τον κ.Ποπόφ εγώ δεν τα πιστεύω. Τον άνθρωπο τον ξέρουμε τόσα χρόνια. Πιστεύουμε ότι είναι μεγάλος φιλέλληνας και έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο σύσφιξης σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.  Θέλω να τονίσω ότι εμείς τα δικαιώματα μας θα τα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Αν χρειαστεί θα καταφύγουμε και στη Δικαιοσύνη”.

Όσον αφορά την Αλεξανδρούπολη και όσα γράφονται ή ακούγονται για τον ίδιο, τόνισε: “Μου κάνει εντύπωση πως προέκυψε ξαφνικά αυτό το θέμα και με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη. Σε τί δεν γνωρίζω. Στις πολιτιστικές δράσεις; Από το 2011 ασαχολούμαστε με αυτό και δεν νομίζω ότι κάνουμε κάτι που δεν αγκαλιάζεται από τον Αλεξανδρουπολίτικο λαό. Προχωρήσαμε στις αδερφοποιήσεις με την πόλη Σοσνόβυ Μπορ, αργότερα με την Αγία Πετρούπολη. Να μην ξεχνάμε ότι η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη όπου μένουν πάνω από 7.000 ρωσόφωνοι. Θα μας απαγορεύσουν να έχουμε πολιτιστικές σχέσεις με την χώρα προέλευσης; Δηλαδή τί είμαστε; Χειρότερη εκδοχή της Σοβιετικής Ένωσης; Δεν κατάλαβα. Θα φοβηθούμε γιατί θα ονομαστούμε πράκτορες;

Διάβασα τις εφημερίδες, αναφέρονται σε μένα, όμως δεν διάβασα πουθενά κάποιες κατηγορίες στο πρόσωπο μου, ούτε κάποιος έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Φυσικά σε σχέση με τον κΠοπόφ τον οποίο κατηγορούν για πολλά και διάφορα, αναφέρουν και εμένα και το Ρώσικο σπίτι. Δεν πιστεύω ότι ο κ.Ποπόφ έχει οποιαδήποτε ανάμιξη σε όλα αυτά που αναφέρονται. Άλλωστε δε νομίζω ότι οι Έλληνες για να βγουν σε συλλαλητήριο χρειάζεται να πληρωθούν κατά τη γνώμη μου”.

Στη συνέχεια ο στενός συνεργάτης του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, εξέφρασε και… αγωνία μην επιβληθούν τουριστικές κυρώσεις από την Ρωσία. Γιατί έτσι θα χαθούν οι χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες που κατά τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης επισκέπτονται την περιοχή μας. Μόνο ο ίδιος τους βλέπει βέβαια και κανένας άλλος, όμως αυτό είναι διαφορετικό θέμα. Είπε λοιπόν ο κ.Γκαμπαερίδης: “Το βασικότερο είναι να αποφύγουμε τις τουριστικές κυρώσεις από την Ρωσία μετά απ’ όλα αυτά. Έχουμε πολύ έργο ρίξει. Το φοβάμαι, αλλά θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να μιλήσω και με την Κυβέρνηση της Ρωσίας και με τον Κυβερνήτη και να ζητήσω να μην προχωρήσει η Ρωσία σε αυτές τις κυρώσεις. Γιατί θα ζημιωθεί ο απλός Έλληνας και η Ελλάδα.

Εμείς προχωράμε το έργο που κάνουμε. Αναπτυξη σχέσεων μεταξύ δήμων με την Αγία Πετρούπολη. Συνοδεύω μια επίσημη αποστολή μαθητών της Καβάλς στην Αγία Πετρούπολη και θα γυρίσω σε λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη.  Ελπίζω να έχουν λήξει όλα αυτά”.