Αύριο Τετάρτη ολοκληρώνεται στη Σαμοθράκη η παράκαμψη στο δρόμο προς Λάκκωμα και δίνεται στην κυκλοφορία

Αύριο Τετάρτη ολοκληρώνεται στη Σαμοθράκη η παράκαμψη στο δρόμο προς Λάκκωμα και δίνεται στην κυκλοφορία

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα στην παράκαμψη του δρόμου προς το Λάκκωμα, η οποία είχε τεράστια προβλήματα και δεν μπορούσαν να περάσουν από εκεί αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά, με αποτέλεσμα η Σαμοθράκη να έχει ουσιαστικά… κοπεί στη μέση και μάλιστα σε τουριστική περίοδο. 

Την ευχάριστη εξέλιξη γνωστοποίησε ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης, ο οποίος πριν λίγες ημέρες φτάνοντας στο νησί ιαι βλέποντας την απαράδεκτη κατάσταση, είχε προσφερθεί με δικά του χρήματα να βελτιώσει τοπν δρόμο σε εκείνο το σημείο, αρκεί η δημοτική αρχή να δώσει άδεια για να παρθούν αδρανή υλικά από το ρέμα Ξηροποτάμου. Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας ουσιαστικά δεν απάντησε στην συγκεκριμένη εθελοντική οικονομική προσφορά και ο κ.Μανούσης σκεφτόταν να καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα. Όμως ήρθε, με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτςόπως γράφει, η θετική εξέλιξη, αφού ο ανάδοχος εργολάβος του κύριου έργου, ανέλαβε να αποκαταστήσει την παράκαμψη.

Έφραψε λοιπόν ο κ.Μανούσης: “Πριν λίγο μου τηλεφωνησε ο κύριος Παρασκευόπουλος, Διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας,
ο οποίος αφού με ευχαρίστησε για την προσφορά μου, με πληροφόρησε ότι μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη κυρίου Δημητρίου Πέτροβιτς, το έργο της παράκαμψης θα ολοκληρωθεί απο τον ανάδοχο εργολάβο
μέχρι μεθαύριο Τετάρτη όποτε και θα δοθεί αμέσως σε κυκλοφορία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε έστω και με καθυστέρησ”.

Το σχόλιο που είχε κάνει όταν αντίκρυσε την τραγική κατάσταση του συγκεκριμένου σημείου πριν λίγες μέρες, ανέφερε:  “Λυπάμαι ειλικρινά για την εγκατάλειψη του νησιού μας. Δυστυχώς αυτή η εικόνα παρουσιάζεται σήμερα μετά από τόσους μήνες από την νεροποντή και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Το νησί κομμένο στα δύο. Ήταν η πρώτη εικόνα που συνάντησα σήμερα μόλις έφθασα στο νησί.


Και αν η δικαιολογία που προβάλουν είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου για την ανάθεση των έργων, θα τους απαντήσω πως κανένας δεν τους εμποδίζει να βελτιώσουν αυτό το «κατασκεύασμα» ακόμα και με δικά τους μηχανήματα, τουλάχιστον για το καλοκαίρι
Και για να τους αποδείξω ότι δεν χρειάζονται ούτε πολλά έξοδα ούτε διαδικασίες του δημοσίου αλλά υπευθυνότητα και όρεξη για δουλειά, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ έτσι ώστε να μπορούν με ασφάλεια να διασχίζουν τον δρόμο φορτηγά ,πούλμαν, η και ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα.

Το μόνο που χρειάζομαι είναι η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και η δυνατότητα να πάρω από το ρέμα του Ξηροποτάμου αδρανή υλικά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταδικάσουμε την νότια πλευρά του νησιού σε θερινή απομόνωση”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*