Διδυμότειχο: Τραγική η κατάσταση με το νερό. Ξημερώματα ξυπνούν οι κάτοικοι και κάνουν μπάνιο

Διδυμότειχο: Τραγική η κατάσταση με το νερό. Ξημερώματα ξυπνούν οι κάτοικοι και κάνουν μπάνιο

Στο ίδιο έργο θεατές δυστυχώς, αφού ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση φέτος για τους κατοίκους του Διδυμοτείχου, την “μαύρη επέτειο” των περσινών σοβαρών προβλημάτων ύδρευσης που ανάγκασαν τους κατοίκους να ξεσηκωθούν και να “πολιορκήσουν” το δημαρχείο, ζητώντας λύση του τεράστιου προβλήματος.

Συμπληρώνεται σήμερα η 5η ημέρα έλλειψης νερού σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, κυρίως στον Συνοικισμό και τον Καλέ, ενώ και στα υπόλοιπα σημεία η πίεση είναι πολύ μικρή. Από την Παρασκευή και μέχρι σήμερα Τρίτη, μεγάλος αριθμός σπιτιών και κατοίκων δεν έχει στη διάθεση του το βασικό αγαθό, το νερό, που μάλιστα το χρυσοπληρώνουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΔ.

Οι περισσότεροι ξυπνούν τα ξημερώματα για να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν ότι χρειάζεται ή να βάλουν πλυντήριο οι νοικοκυρές, γιατί μόνο μετά τα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει νερό στις βρύσες. Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, θυμίζουν… αγρυπνία, μια και στα περισσότερα σπίτια είναι αναμμένα τα φώτα λόγω του γεγονότος που προαναφέραμε.

Τριτοκοσμικές καταστάσεις, εικόνες και σκηνές, με υδροφόρες του δήμου και του στρατού στις προβληματικές περιοχές να προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση και με τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, ανίκανο εδώ και 7 χρόνια να λύσει το κορυφαίο πρόβλημα της πόλης και του δήμου, το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί την μέγιστη προεταραιότητα του.

Με επιλογές προσώπων εντελώς ανίκανων, όπως του παραιτηθέντα Προέδρου της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου Σταύρου Τσιτσιφύλλα, ο οποίος πέρυσι τέτοιον καιρό αντί να σκύψει το κεφάλι και να ζητήσει συγνώμη από τους δίκαια αγανακτισμένους κατοίκους, τους…, κουνούσε και το δάχτυλο λέγοντας ότι θα λύσει σε ένα μήνα το πρόβλημα και θα ξαναεκλεγεί για πλάκα δημοτικός σύμβουλος.

Ο δήμαρχος αντί να επισκεφθεί τις γειτονιές και να ζητήσει ένα συγνώμη, να ενημερώσει από κοντά τους κατοίκους τί ακριβώς συμβαίνει, προσπαθούσε μιλώντας στα τοπικά ραδιόφωνα να επικαλεστεί ένα σωρό δικαιολογίες. Την μόνιμη της έλλειψης προσωπικού και στην ΔΕΥΑΔ, τα παλιά κι προβληματικά δίκτυα και όλα τα υπόλοιπα.

Θα υπάρχει πολλές ημέρες το πρόβλημα

Η ουσία είναι πως σήμερα Τρίτη, ακόμα δεν έχει εντοπιστεί που ακριβώς είναι η βλάβη και υπάρχει μεγάλη διαρροή, το ειδικό μηχάνημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό δεν το προμηθεύτηκε ποτέ ο δήμος Διδυμοτείχου. Την ίδια στιγμή που ο κ.Πατσουρίδης και οι συνεργάτες του στη δημοτική αρχή καυχιούνται για το πλεόνασμα των 600.000 ευρώ, ενώ παράλληλα μοιράζουν 15άρια χιλιάδες για έκδοση βιβλίων με την ιστορία της πόλης ή άλλες χιλιάδες για τουριστική προβολή με DVD.  Συν φυσικά τη διοργάνωση συνεδρίων όπως αυτό του Δικτύου Υγειών Πόλεων, που τίποτα το ουσιαστικό δεν προσέφερε και καμιά υπεραξία και προβολή δεν έδωσε στην πόλη. Γιατί με την ανικανότητα τους, ούτε να το αξιοποιήσουν τουλάχιστον επικοινωνιακά δεν κατάφεραν.

Οι εκτιμήσεις είναι πως ακόμα και όταν εντοπιστεί το σημείο της βλάβης, θα χρειαστούν κάποιες ημέρες να επιδιορθωθεί και να αποκατασταθεί η υδροδότηση σε κανονικούς ρυθμούς. Αν φυσικά δεν προκύψει κανένα νέο πρόβλημα σε άλα σημεία.