Κόβουν 9 εκατ. από τις υγιεινομικές, φαρμακευτικές δαπάνες των στρατιωτικών για τον ΦΠΑ στα νησιά

Κόβουν 9 εκατ. από τις υγιεινομικές, φαρμακευτικές δαπάνες των στρατιωτικών για τον ΦΠΑ στα νησιά

Το ποσό των 9 εκατ. ευρώ από τις υγιεινομικές, φαρμακευτικές και ταξιδιωτικές δαπάνες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων θα κόψει η Κυβέρνηση, βάζοντας «μαχαίρι» στις δαπάνες του υπουργείου Άμυνας ως ισοδύναμο που θα καλύψει το κόστος των 28 εκατ. ευρώ που έχει η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά.

Η δόση των 15 δισ. ευρώ αναμενόταν να εκταμιευτεί την περασμένη Παρασκευή, αλλά το Βερολίνο έβαλε φρένο με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν τήρησε τη δέσμευση για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών.

Έτσι, για να ξεμπλοκαριστεί η δόση ο κ. Τσακαλώτος κατέθεσε πρόταση με περικοπές συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ από τον φετινό προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας (5 εκατ. ευρώ από δαπάνη για ΝΑΤΟ, 4 εκατ. ευρώ για συντήρηση αεροσκαφών κα, 9 εκατ. ευρώ για υγιεινομικές, φαρμακευτικές και ταξιδιωτικές δαπάνες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και 10 εκατ. ευρώ για οφειλές από εξοπλιστικά προγράμματα).

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την πλευρά του, προσπάθησε να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ανέφερε πως το κονδύλι για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά μπορεί να βρεθεί με τη μεταφορά δυνάμεων στην παραμεθόριο και τη συρρίκνωση ανενεργών στρατοπέδων.

Ειδικότερα, στο tweet αναφέρεται ότι “Η αναδιοργάνωση μονάδων με μεταφορά δυνάμεων στην παραμεθόριο και συρρίκνωση στρατοπέδων ανενεργών με περικοπή για το 2018 παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορούν να εξασφαλίσουν το κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στά νησιά. Τα νησιά μας είναι η Άμυνα της Πατρίδας”.

Μόνο που αυτά όλα είναι γενικότητες και όχι κάτι συγκεκριμένο, όπως είναι γνωστό ότι ζητούν οι δανειστές. Άρα, θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη πρόταση Τσακαλώτου, όσο και αν προσπαθεί ο κ.Καμμένος να κοροϊδέψει για άλλη μια φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το φοβερό μάλιστα είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες η κυβερνητική προπαγάνδα παρουσίαζε ως δεδομένο ότι θα δοθούν στους στρατιωτικούς τα αναδρομικά που εδώ και 3 χρόνια είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση μετά την απόφαση του Συμβουλίουτ Επικρατείας. Μάλιστα ο προπαγανδιστικός μηχανισμός Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι και πίνακες με τα ποσά που θα πάρουν κυκλοφόρησε. Τώρα τους κόβουν 9 εκατ. ευρώ από την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.