Διδυμότειχο-Νερό: Συνάντηση Πατσουρίδη με Τοκαμάνη, Καραφείζη λίγο πριν το δημοτικό συμβούλιο

Διδυμότειχο-Νερό: Συνάντηση Πατσουρίδη με Τοκαμάνη, Καραφείζη λίγο πριν το δημοτικό συμβούλιο

Συνάντηση στο γραφείο του, με τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης Χρήστο Τοκαμάνη και Βάγια Καραφείζη, είχε πριν λίγες ώρες ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ενώ απόψε στις 9 είναι προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο.

Τη συνάντηση που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και κράτησε μέχρι τις 3.20′, είχε διάρκεια δηλαδή πάνω από τρεις ώρες, ζήτησε ο κ.Πατσουρίδης, προκειμένου να συζητήσουν το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης, που ταλαιπωρεί επί 6 μέρες, από την περασμένη Παρασκευή, τους περισσότερους κατοίκους της πόλης του Διδυμοτείχου. Ήταν η πρώτη φορά στα χρόνια της θητείας του, που αναγκάζεται να κάνει κάτι παρόμοιο, ενδεικτικό του αδιεξόδου και της αμηχανίας που έχει περιέλθει.

Φυσικά η παρουσία των Τοκαμάνη, Καραφείζη, που δεν ήταν κρυφή, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και προκάλεσε ερωτηματικά σε όσους έγινε γνωστή. Γιατί δηλαδή, ενώ υπάρχει στις 9 το βράδυ συνεδρίαση του Δ.Σ, να συναντηθούν νωρίτερα οι τρεις τους. Ο

κ.Πατσουρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήθελε να τους ενημερώσει αναλυτικά για την κατάσταση, γιατί αργότερα στην συνεδρίαση αναμένεται να βρεθούν και απλοί, δικαιολογημένα αγανακτισμένοι από την απαράδεκτη κατάσταση πολίτες και θα πρέπει να δώσει και σε αυτοπύς εξηγήσεις.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου δείχνει να έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο, επικαλέστηκε και στους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης την έλλειψη προσωπικού στην ΔΕΥΑΔ, αν και συνολικά με μόνιμους και συμβασιούχους υπάρχουν 15 άτομα. Επεσήμανε ότι λείπει εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά αυτό το πρόβλημα υπάρχει χρόνια τώρα και στα 8 χρόνια της θητείας του κάτι έπρεπε να κάνει.

Δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα πότε θα εντοπιστεί η βλάβη κι σε ποιό σημείο του δικτύου είναι αυτή για να επιδιορθωθεί, γιατί οι υπάλληλοι δεν έχουν στην διάθεση τους το ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ που εντοπίζει παρόμοιες βλάβες. Όταν του επισημάνθηκε γιατί δεν έχει αγοραστεί όταν συνέχεια… υπερηφανεύεται για οικονομικά πλεονάσματα του δήμου ή τουλάχιστον να νοικιαστεί (περίπου 1.000 είναο το κόστος), ψέλισε και πάλι τις γνωστές δικαιολογίες που επαναλαμβάνει.

Του έκαναν και κάποιες προτάσεις για παρεμβάσεις που μπορούν να λύσουν προσωρινά το πρόβλημα, τόσο ο κ.Τοκαμάνης όσο και η κ.Καραφείζη και συμφώνησαν στο δημοτικό συμβούλιο να επαναλάβουν όλα αυτά και ο δήμαρχος να ενημερώσει τον κόσμο ποιά ακριβώς είναι η κατάσταση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*