Η γραφειοκρατία καθυστερεί την θαλάσσια περιήγηση και ξενάγηση της Σαμοθράκης με το ΖΕΦΥΡΟΣ

Η γραφειοκρατία καθυστερεί την θαλάσσια περιήγηση και ξενάγηση της Σαμοθράκης με το ΖΕΦΥΡΟΣ

Εδώ και περισσότερες από 10 ημέρες, η εταιρεία SAOS Ferries υπέβαλλε στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και στην Διεύθυνση θαλάσσιου τουρισμού του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αίτημα για να ξεκινήσει το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ τουριστικές περιηγήσεις και θαλάσσια ξενάγηση κάνοντας τον γύρο του νησιού για όσους το επιθυμούν. Όμως η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία και η… ευθυνοφοβία όσων μπορούν να δώσουν λύση, καθυστερεί την υλοποίηση. 

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, επειδή μετά την περσινή καταστροφή από πυρκαγιά του περιηγητικού σκάφους ΘΕΟΔΩΡΑ, δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο να ξεναγεί τους επισκέπτες από την θάλασσα. Το ΖΕΦΥΡΟΣ ξεκινάει καθημερινά στιε 8.30′ από την Αλεξανδρούπολη και φτάνει στην Σαμοθράκη στις 10 π.μ. Το δρομολόγιο της επιστροφής είναι το απόγευμα και έτσι στο διάστημα που παραμένει στο νησί και από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3, θα κάνει τον γύρο του  για όσους το επιθυμούν και θα τους ξεναγεί. Μάλιστα ήδη έχουν ετοιμαστεί σχετικά ενημερωτικά σποτάκια σε διάφορες γλώσσες, με όλα τα στοιχεία που θα ήθελε να μάθει κάποιος επισκέπτης για την Σαμοθράκη και τα μέρη που θα βλέπει κατά την θαλάσσια ξενάγηση.

Η Διεύθυνση θαλάσσιου τουρισμού, λόγω και καλοκαιριού και της γνωστής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα, έχει πολύ αργά αντανακλαστικά. Θα μπορούσε πάντως το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, λειτουργώντας χωρίς την γνωστή δημοσιοϋπαλλιλίστικη νοοτροπία να δώσει προσωρινή άδεια, όταν το ΖΕΦΥΡΟΣ έχει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και έγγραφα, αφού άλλωστε εκτελεί ήδη τα δρομολόγια  και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Φυσικά, θα μπορούσε και ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας να ζητήσει με παρέμβαση του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να μην υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, αλλά είναι γνωστές οι αριστερές ιδεοληψίες του για τους επιχειρηματίες, άσχετα αν η ύπαρξη τουριστικής περιήγησης και θαλάσσιας ξενάγησης με το ΖΕΦΥΡΟΣ θα προσθέσει στην ανάδειξη του νησιού στους επισκέπτες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*