Τραγική η κατάσταση του δρόμου Βάλτου-Χανδρά-Μεγάλης-Μικρής Δοξιπάρας-Χελιδόνας, με τεράστια ευθύνη Μαυρίδη

Τραγική η κατάσταση του δρόμου Βάλτου-Χανδρά-Μεγάλης-Μικρής Δοξιπάρας-Χελιδόνας, με τεράστια ευθύνη Μαυρίδη

 

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το οδικό δίκτυο αρκετών χωριών του δήμου Ορεστιάδας και συγκεκριμένα ο δρόμος που ενώνει τα χωριά Βάλτο, Χανδρά, Μεγάλη Δοξιπάρα, Μικρή Δοξιπάρα, Χελιδόνα. 

Η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Ορεστιάδα τόπος ΝΑ ΖΩ” Μαρία Γκουγκουσκίδου, δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν εύγλωττα πόσο τραγικά είναι τα πράγματα. Όπως επισημαίνει η κ.Γκουγκουσκίδου: “Η δημοτική αρχή θεωρεί προφανώς ότι οι κάτοικοι των χωριών αυτών δεν έχουν δικαίωμα ασφαλούς πρόσβασης στα χωριά τους. Κι όμως οι κάτοικοι των χωριών αυτών πληρώνουν τους ίδιους φόρους και τα ίδια δημοτικά τέλη με όλους, είναι κι αυτοί Έλληνες πολίτες όπως όλοι και είναι κι αυτοί δημότες του Δήμου Ορεστιάδας όπως όλοι μας”.

Πριν λίγο καιρό και επειδή οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι ευθύνη του δήμου Ορεστιάδας και όχι της Περιφέρειας, ανατέθηκε σε εργολάβο η αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου. Αυτή ό,ως αφορά συνολικό μήκος 1 χιλιόμετρο, ενώ τα… προβληματικά σημεία σε όλη αυτή την διαδρομή των χωριών, είναι πολλαπλάσια.

Μάλιστα ακόμα δεν έχει δει κανένας να γίνεται κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά τα έργα αποκατάστασης, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Ο εργολάβοςνπου κέρδισε τον διαγωνισμό έδωσε έκπτωση περίπου 60%, που σημαίνει ότι το ποσό των 200.000 ευρώ δεν φτάνει σε καμιά περίπτωση να υπάρξει υποφερτή βελτίωση. Κάποια μπαλώματα προφανώς σε μερικές τρύπες, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά και η κατάσταση του οδικού δικτύου των χωριών του δήμου Ορεστιάδας είναι τραγική, ο δήμος χρηματοδοτεί με 500.000 ευρώ την ΔΗΚΕΠΑΟ για να καλύψει τα χρέη που δημιουργούνται για… άρτον και θεάματα και για να πληρώνονται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ η Πάολα, ο Ρουβάς και οι άλλοι καλλιτέχνες.