Στηρίζει τον Λαμπάκη ο Δημοσχάκης. Συνέχεια μαζί στη χθεσινή Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ

Στηρίζει τον Λαμπάκη ο Δημοσχάκης. Συνέχεια μαζί στη χθεσινή Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ

Το όνομα του Βαγγέλη Λαμπάκη βρίσκεται στο προσκήνιο έντονα τον τελευταίο καιρό, μετά τις σοβαρές εξελίξεις που σημειώθιηκαν με την απέλαση των τεσσάρων Ρώσων διπλωματών από την Κυβέρνηση και τις συνεχείς αναφορές της Αλεξανδρούπολης, ως πόλης όπου δραστηριοποιούνταν οι Ρώσοι.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης βγήκε τηλεφωνικά και μίλησε τόσο στα αθηναϊκά ΜΜΕ όσο και στα τοπικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να προσάψει κανείς τίποτα στον ίδιο, την πόλη και γενικά στους αυτοδιοικητικούς του Έβρου και της Θράκης. Όμως το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά και οι εναντίον του έντονες αποδοκιμασίες στο συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης για την Μακεδονία, δημιούργησαν βαρύ κλίμα γι’ αυτόν.

Στο πλευρό του όμως τάχθηκε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος έδειξε ότι στηρίζει απόλυτα παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται, τον κ.Λαμπάκη. Αυτό έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας μέλος είναι ο δήμαχος Αλεξανδρούπολης και κατέβηκε στην Αθήνα για να παραστεί.

Ο κ.Δημοσχάκης τον περίμενε στην πόρτα των κεντρικών γραφείων του κόμματος στην οδό Πειραιώς, κάθησαν δίπλα-δίπα στην διάρκεια της συνεδρίασης και των ομιλιών του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπολοίπων. Στις δυο φωτογραφίες από την χθεσινή εκδήλωση φαίνονται οι δυο τους, ενώ λίγο πιο πίσω  καθόταν η Χρυσή Μπαχαρίδου, ένα ακόμα μέλος της Π.Ε από το νομό Έβρου.

Το γεγονός ότι Λαμπάκης και Δημοσχάκης ήταν συνέχεια μαζί, δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη, αφού οι δυο τους έχουν πολύ καλές σχέσεις και είναι γνωστό ότι στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, που ο νυν βουλευτής εκλέχθηκε για πρώτη φορά, είχε βοήθεια απ’ το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Επίσης, όταν κατά καιρούς καταφέρεται εναντίον της Ν.Δ και στελεχών της, όπως του Αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη για παράδειγμα ή… αποθεώνει υπουργούς και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Δημοσχάκης αποφεύγει να πάρει θέση, λόγω των όσων προαναφέραμε.

Σε αυτή την δύσκολη πάντως στιγμή για τον Βαγγέλη Λαμπάκη, η κίνηση του Τάσου Δημοσχάκη να είναι συνέχεια δίπλα του και να δείχνει πως τον στηρίζει, σίγουρα είναι κάτι που το εκτιμά πάρα πολύ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο με τους πολίτες, που είτε με αφορμή την στάση του στο συλλαλητήριο, είτε με όσα ακούγονται και γράφονται για το θέμα των Ρώσων, είτε με τον τρόπο λειτουργίας του ως δημάρχου, εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους εναντίον του.