Διδυμότειχο: Μια… τρύπα στο νερό στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Διδυμότειχο: Μια… τρύπα στο νερό στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Τεράστια αγανάκτηση, αποδοκιμασίες, έντονες διαμαρτυρίες, στιγμές έντασης με υβριστικές εκφράσεις όπου η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, αλλά για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος ύδρευσης που αντιμετωπίζει το Διδυμότειχο, έγινε μια… τρύπα στο νερό στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο.

Δεκάδες κάτοικοι, που βιώνουν εδώ και μια βδομάδα το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού, συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν προς τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη και την δημοτική αρχή συνολικά, αφού εδώ και ένα χρόνο, παρά τις περσινές υποσχέσεις της, δεν κατάφερε να δώσει λύσεις και βιώνουν πάλι φέτος την ίδια και χειρότερη κατάσταση με πέρυσι.

Ο κ.Πατσουρίδης αποδοκιμάστηκε αρκετές φορές, απόλυτα δικαιολογημένα μια και είναι ο κύριος υπεύθυνος. Έδειχνε να πελαγοδρομεί, άκουγε τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους και προσπαθούσε να ψελίσει δικαιολογίες, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις και κυρίως διαβεβαιώσεις αν και πότε θα λυθεί το πρόβλημα.

Τον λόγο πήραν από την αντιπολίτευση τόσο ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης, όσο και η επικεφαλής της δεύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης Βάγια Καραφείζη. Αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι οι τρεις τους με τον δήμαρχο, στα όσα συζήτησαν και επεσήμαναν ότι αυτή η κίνηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Πρότειναν να τεθεί ο ίδιος ο δήμαρχος επικεφαλής της ΔΕΥΑΔιδυμοτείχου που παραμένει ακέφαλη μετά την παραίτηση του προέδρου της Συαύρου Τσιτσιφύλλα και των υπολοίπων μελών, ενώ έκαναν και προτάσεις για προσωρινές λύσεις.

Οι πολίτες που μίλησαν, αναφέρθηκαν στις συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας που επικρατούν από την περασμένη Παρασκευή στο Διδυμότειχο, τις περσινές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και έθεσαν προ των ευθυνών της τη δημοτική αρχή, ζητώντας αν δεν μπορεί να δώσει λύσεις να παραιτηθεί. Ακούστηκαν προτάσεις να ζητηθεί μεγαλύτερη βοήθεια από τον στρατό και οι υδροφόρες αντί να παρατάσσονται σε διάφορα σημεία της πόλης, να γεμίζουν τις δεξαμενές της ΔΕΥΑΔ και από εκεί να μοιράζεται σε όλη την πόλη το νερό.

Η ένταση κορυφώθηκε μεταξύ του Χρήστου Τοκαμάνη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, με ανταλλαγή υβριστικών χαρακτηρισμών μέσα στην αίθουσα και μια “εικόνα” που μόνο τιμητική δεν είναι, ούτε φυσικά προσθέτει στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος. Είναι όμως ενδεικτική της έντασης που επικράτησε και του κλίματος που έχει δημιουργήσει η μη επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Ξημερώματα νέα διοίκηση στηνΔΕΥΑΔ

με επικεφαλής τον δήμαρχο Π.Πατσουρίδη

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει έκτακτο συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ και να εκλεγεί νέα διοίκηση, με την συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων και επικεφαλής τον ίδιο τον κ.Πατσουρίδη, όπως πρότειναν Καραφείζη και Τοκαμάνης. Μετά τα μεσάνυχτα όντως έγινε η συνεδρίαση και αποφασίστηκε να μεττέχουν ο δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο κ.Τσιγκουρλάς εκ μέρους του κ.Τοκαμάνη, μια εκπρόσωπος των φορέων εκπροσωπώντας την Βάγια Καραφείζη και τρεις πολίτες.

Οι Τοκαμάνης, Καραφείζη νομικά δεν μπορούσαν να μεττέχουν στη διοίκηση και γι΄αυτό θα τους εκπροσωπούν δύο σύμβουλοι τους. Θέμα πάντως δημιουργήθηκε και όταν ο κ.Πατσουρίδης κάποια στιγμή είπεπως θα παραιτηθεί μετά από κάποιοι διάστημα, γιατί έχει και πολλές ακόμα υποχρεώσεις ως δήμαρχος και δεν θα προλαβαίνει.

Το ζήτημα είναι ότι το πρόβλημα έλλειψης νερού σε πολλές περιοχές του Διδυμοτείχου παραμένει, η βλάβη και η διαρροή δεν έχει ακόμα εντοπιστεί και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα αποκατασταθεί και θα γίνει μια κανονική πόλη που δεν της λείπει το βασικό αγαθό, το νερό.