Έλληνες στρατιωτικοί: Ίσως παραμείνουν κρατούμενοι για 18 μήνες δήλωσε ο Κουβέλης

Έλληνες στρατιωτικοί: Ίσως παραμείνουν κρατούμενοι για 18 μήνες δήλωσε ο Κουβέλης

Μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι για 18 μήνες οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ενώ χαρακτήρισε ως μια πολιτική επιλογή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την σύλληψη τους. Παράλληλα, ο κ.Κουβέλης εκαποκάλυψε ότι ο έλεγχος στα κινητά τους τηλέφωνα έγινε χωρίς να παρίσταται εμπειρογνώμονας από την ελληνική πλευρά. 

«Έχω δει πολύ συγκεκριμένα ότι τέτοια περιστατικά λύνονταν σε άλλες περιπτώσεις άμεσα», ανέφερε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Μόλις παρήλθε το δεκαήμερα κατάλαβα ότι θα κρατήσει αρκετό διάστημα η κράτησή τους», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο αποφυλάκισής τους, είπε όμως, ότι είναι πιθανό να παραμείνουν κρατούμενοι για 18 μήνες.
Για ακόμη μια φορά, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα, για ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «προσχήματα της Τουρκίας πως ερευνούν τα κινητά τους» και επισήμανε ότι δεν παρίσταται στη διαδικασία εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς.
Όπως είπε, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, «ο Ερντογάν έχει επιλέξει κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα».


Για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε πως αν δε ολοκληρωθούν προηγουμένως όλα τα στάδια της, δεν μπορεί να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο εκτιμώντας ωστόσο ότι θα περάσει με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την περικοπή των συντάξεων είπε ότι το θέμα θα το δούμε μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίβαρα ή μετάθεση χρόνου ισχύος του μέτρου.
Αναφερόμενος στο θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες, είπε ότι προχωράει.
Σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει με τους Ρώσους διπλωμάτες, ανέφερε, ότι «ήταν μια πράξη ασεβής από τους Ρώσους προς την Ελλάδα, έκαναν παρέμβαση στην χώρα μας».

Πηγή: protothema.gr