ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Λαμπάκης, ο Μέτιος και η Χρυσή στην Αθήνα, ο πονηρός Παρασκευάς και ο Φαραντάτος

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Λαμπάκης, ο Μέτιος και η Χρυσή στην Αθήνα, ο πονηρός Παρασκευάς και ο Φαραντάτος

Μια τυπική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας έγινε χθες, χωρίς καμιά ουσία και με τον Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει τα γνωστά που λέει συνέχεια, αλλά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης πήρε το αεροπλάνο και βρέθηκε στην Αθήνα.

Βλέπετε δεν είναι μόνο οι αυτοδιοικητικές εκλογές που ορίστηκαν τον ερχόμενο Μάιο. ο Βαγγέλης Λαμπάκης βρίσκεται στην επικαιρότητα, όχι για ευχάριστο λόγο φυσικά, με όσα γράφονται και ακούγονται στο θέμα απέλασης των Ρώσων διπλωματών και την παρουσία που είχαν κάποιοι εξ αυτών στην Αλεξανδρούπολη.

Προφανώς θα ήθελε να δείξει… κομματική πειθαρχία και σίγουρα να βολιδοσκοπήσει προθέσεις και απόψεις όσων είναι υπεύθυνοι για τα χρίσματα που θα δοθούν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Το “ευχαριστώ Βαγγέλη” του Κυριάκου, ήταν

για τον Μεϊμαράκη και όχι τον Λαμπάκη

Έβλεπα τα πλάνα στην τηλεόραση, κάποιες φορές έδειξε τον κ.Λαμπάκη δίπλα στον βουλευτή Τάσο Δημοσχάκη και πίσω τους η Βυσσιώτισσα Χρυσή Μπαχαρίδου. Χειρκροτούσαν όλοι τους κάποιες αποστροφές του λόγου του Μητσοτάκη, αλλά ο σκηνοθέτης λες και ήταν… βαλτός, μετά το πλάνο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης πήγαινε στον Κωστή Χατζηδάκη που ήταν στο βασικό πάνελ.

Ξέρετε, τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ, που ο κ.Λαμπάκης του έσουρε ένα σωρό στα ραδιόφωνα, για το θέμα του φωτισμού LED και τις δηλώσεις του ότι ο διαγωνισμός του δήμου Αλεξανδρούπολης ήταν “φωτογραφικός”. Αλήθεια, εκείνες οι μηνύσεις που θα υπέβαλλε εναντίον του ο δήμαρχος, τί έγιναν; Κατατέθηκαν;

Κάποια στιγμή, ο Μητσοτάκης είπε ένα “ευχαριστώ Βαγγέλη”, αλλά δεν απευθύνονταν στον δήμαρχο. Στον πρώην Πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρονταν, που θα αναλάβει επικεφαλής της διεξαγωγής του συνεδρίου.

Η πλαστή φορολογική ενημερότητα της

εταιρείας Τσίπρα και τα… πλαστά πτυχία

Κάποια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες για την πλαστή φορολογική ενημερότητα που κτέθεσαν τα αδέρφια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να πάρουν δημόσια έργα με την κατασκευαστική τους εταιρεία.

Κι εκεί χειροκρότησαν θερμά όλοι. Φυσικά και ο Βαγγέλης Λαμπάκης μεταξύ τους. Γιατί οτιδήποτε πλαστό, είτε ασφαλιστική ενημερότητα για δημόσιο έργο 1 εκατομμυρίου ευρώ, είτε πλαστό… πτυχίο για να πάρεις μια θέση ή καλύτερες αποδοχές, είναι αδίκημα.

Και ο δήμαρχος ως διαπρεπής νομικός, είναι κάθετα αντίθετος σε όλα αυτά. Ούτε… ζωγραφιστό δεν θέλει να βλέπει κάποιον που εμφάνισει για παράδειγμα πλαστό πτυχίο και μάλιστα διώκεται γι’ αυτό απ’ την Δικαιοσύνη. Μπορεί να του κάνω σκληρή κριτική, αλλά είμαι σίγουρος πως σε τέτοια νομικά αλλά και ηθικής διάστασης θέματα είναι ασυμβίβαστος και άτεγκτος ο κ.Λαμπάκης.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα δέχονταν να στηρίζει και να υπερασπίζεται ανθρώπους οι οποίοι χρησιμοποιούν πλαστά, “μαϊμού” όπως λέγονται στην καθομιλουμένη, πτυχία ή έγγραφα.

Ένα σωρό προβλήματα η Περιφέρεια

και ο Μέτιος έτρεχε στην Π.Ε της Ν.Δ

Τα κουνούπια τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει… μαρτύριο την ζωή όλων και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα έργα δεν προχωρούν, ένα σωρό προβλήματα υπάρχουν και ο Χρήστος Μέτιος σηκώνεται και τρέχει στην Αθήα, σε μια ανούσια Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Για να φωτογραφίζεται με τους Γεροντόπουλους και τους Κουκοδήμους. 

Προφανώς αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια και θέλει να… υποβάλλει συνέχεια τα σέβη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του, αδιαφορώντας για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και χρόνιων προβλημάτων της Περιφέρειας του. Λες και αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώσει αυτό που υποστηρίζουν όσοι επισκέπτονται τα κεντρικά γραφεία στην οδό Πειραιώς, ότι είναι “λίγος” και δεν… τραβάει, δεν θα τον “αδειάσει”, βρίσκοντας άλλον υποψήφιο.

Όσο και αν τον στηρίζει ο Θανάσης Νέζης, ο Μακάριος Λαζαρίδης και κάποια συγκεκριμένα ΜΜΕ της Καβάλας. Ο κόσμος της Περιφέρειας στην πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι είναι αρνητικός απέναντι του, αφού… δεν μπορεί το παλικάρι.

Λέτε η Φανή να… βρήκε

άκρη με τον σκηνοθέτη;

Μιας και μιλάμε για την συγκεκριμένη Πολιτική Επιτροπή, που επαναλαμβάνω δεν είχε να προσφέρει τίποτα παρά μόνο ανούσιες τοποθετήσεις για να δικαιολογούν κάποιους τους εσωκομματικούς τους ρόλους, ο σκηνοθέτης που είχε επιφορτιστεί με την μετάδοση, έκανε τουλάχιστον πέντε με έξι φορές κοντινό στην Χρύσα Μπαχαρίδου. Το μέοος της Π.Ε από τη Νέα Βύσσα.

Επικέντρωνε μάλιστα στα… μάτια της, αυτά που προφανώς και “μάγεψαν” τον Θόδωρο Περεντίδη και ξέχασε ιδεολογικές διαφορές (ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο άνθρωπος) και όλα τ’ άλλα και την ερωτεύθηκε, με αποτέλεσμα εδώ και αρκετό καιρό να είναι επίσημα ζευγάρι.  Λέτε η μητέρα Φανή που είναι “γάτα” σε αυτά, να βρήκε… άκρη με τον σκηνοθέτη και γι’ αυτό έκανε όλο κοντινά στην κόρη που ετοιμάζεται για υποψήφια στο νομό Έβρου στις επόμενες εθνικές εκλογές;

Πονηρός ο Παρασκευάς, τους

έβαλε όλους στο… κάδρο για το νερό

Μπορεί οι πολίτες του Διδυμοτείχου, που δικαιολογημένα έχουν αγανακτήσει με την έλλειψη  νερού να κατηγορούν τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη για ανικανότητα και έχουν απόλυτα δίκιο, αλλά αυτός αποδεικνύεται πολύ… πονηρός. Γιατί με τις χθεσινές του κινήσεις, έβαλε και τους άλλους στο… κάδρο για το πρόβλημα ύδρευσης και εννοώ τόσο τον Χρήστο Τοκαμάνη όσο και την Βάγια Καραφείζη.

Τους φώναξε πριν το δημοτικό συμβούλιο στο δημαρχείο ώστε να τους δουν όλοι… φόρα παρτίδα και φυσικά να αρχίσουν τα σενάρια για… περίεργες και εν κρυπτώ συνεννοήσεις. Γράφτηκαν άλλωστε αυτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολύ χειρότερα μάλιστα. Φυσικά δεν υπήρχε κάτι μεμπτό, μακάρι εδώ και χρόνια ο δήμαρχος να συνεργάζονταν με την αντιπολίτευση για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης.

Όμως 8 χρόνια τώρα ο Παρασκευάς δεν το έκανε και επέλεξε την συγκεκριμένη στιγμή να συναντήσει κατ’ ιδίαν τους δυο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Και δεν το έκανε μόνο επειδή βρίσκεται σε αδιέξοδο και στριμωγμένος. Μην ξεχνάτε ότι ορίστηκαν οι δημοτικές εκλογές για τον ερχόμενο Μάιο, οπότε, αφού οι Τοκαμάνης, Καραφείζη μπαίνουν μέσω εκπροσώπων τους στην ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, αυτόματα τοποθετούνται στο… κάδρο των ευθυνών για το νερό, που είναι όχι απλά δύσκολο, αλλά αδύνατο να λυθεί άμεσα. Γι’ αυτό σας λέω. Πονηρός ο Παρασκευάς.

Με… ζάλισε ο φίλος μου Αλεξανδρουπολίτης

μια με την ΕΠΣ και τώρα με τον δήμο

Δεν μπορώ να τον καταλάβω αυτό τον φίλο μου από την Αλεξανδρούπολη. Καλό παιδί, αλλά ώρες-ώρες έχει διάφορα… κολλήματα με την πόλη του και μάλιστα “δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του”. Πριν λίγο καιρό με είχε… ζαλίσει, λέγοντας συνέχεια: “Είδες, μας πήραν την ΕΠΣ από την Αλεξανδρούπολη στην Ορεστιάδα ο Τοψίδης με τον Μαυρίδη, χάρη στην βοήθεια και συμπαράσταση του Παντελίδη, που είναι και Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης”.

Τώρα πάλι τα ίδια.Μου τηλεφώνησε χθες βράδυ και άρχισε τα… σενάρια επιστημονικής φαντασίας. “Όχι ρε φίλε. Μετά την ΕΠΣ οι Ορεστιαδίτες θέλουν και τον δήμο Αλεξανδρούπολης; Και μάλιστα θα τους βοηθήσουν σε αυτό κάποιοι από εδώ. Ορεστιαδίτης δήμαρχος Αλέξανδρούπολης; Δεν μπορώ να το δεχθώ”.

Του είπα να ηρεμήσει και πως ο Βασίλης Μαυρίδης θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, αλλά αυτός εκνευρισμένος μου είπε μόλις… 7 λέξεις και έκλεισε το τηλέφωνο: “Ποιός σου μίλησε για Μαυρίδη. Άλλον εννοώ”.

Έχει ανάγκη συνηγόρου υπεράσπισης ο Δημοσχάκης;

Αυτή την ανακοίνωση του στρατηγού εν αποστρατεία Παναγιώτη Φαραντάτου υπέρ του Τάσου Δημοσχάκη, δεν μπορώ να την καταλάβω. Αναφέρομαι στα όσα δήλωσε για την γνωστή αντιπαράθεση του βουλευτή Έβρου του Ν.Δ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τον τοπικό συνάδερφο του Δημήτρη Ρίζο, με αφορμή κάποιες δηλώσεις που έκανε για την συνθήκη της Λωζάννης.

Έχει ανάγκη συνηγόρου υπεράσπισης ο Δημσχάκης και βγήκε ο Φαραντάτος να πάρει το μέρος του; Το έκανε από… συναδερφική αλληλεγγύη, επειδή και οι δυο είναι απόστρατοι με τον βαθμό του στρατηγού; Γιατί κάτι άλλο δεν υπάρχει. Ούτε βουλευτής στον Έβρο είναι ο πρώην στρατηγός της 12ης Μεραρχίας, άσχετα αν επιθυμεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ούτε διετέλεσε πολιτικό στέλεχος στο νομό.

Δεν βγήκε κάποιος άλλος να μιλήσει και… έτρεξε ο Φαραντάτος; Τί ακριβώς ήθελε να δείξει; Ότι έχουν πολύ καλές σχέσεις οι δυο τους; Θα μου πει κάποιος και σένα τί σε ενδιαφέρει και το σχολιάζεις; Όσοι ανήκουν στον χώρο της Ν.Δ και γνωρίζουν και τους δύο απόστρατους ή έχουν μιλήσει μαζί τους, καταλαβαίνουν τί εννοώ.

Ποιός τον έπεισε να μπει στο κάδρο;

Μια χαρά σε… τέταρτο πλάνο ήταν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος σε όλα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για την Αλεξανδρούπολη, τους απελαθέντες Ρώσους διπλωμάτες και τον ρόλο τους στην περιοχή. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Γκαμπαερίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης προβάλλονταν κυρίως στα πολλά και συνεχόμενα δημοσιεύματα.

Ποιός “φωστήρας” τον έπεισε να βγει από το… απυρόβλητο και να μπει στο κάδρο των δημοσιευμάτων και των αποκαλύψεων που έγιναν και θα ακολουθήσουν, υπογράφοντας κοινή δήλωση με τον κ.Λαμπάκη; Στην οποία μάλιστα στηρίζουν τις ενέργειες που έγιναν μέχρι τώρα σε σχέση με την Ρωσία και δεν θεωρούν πως έκαναν κάτι μεμπτό;

Ο… Ναρκαλιευτής