Όταν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος “ανακάλυψε” καθυστερημένα τους… Ρώσους

Όταν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος “ανακάλυψε” καθυστερημένα τους… Ρώσους

Την “δόξα” της Αλεξανδρούπολης στο θέμα της συνεργασίας με τους Ρώσους από την περιοχή της Αγίας Πςετρούπολης, φαίνεται ότι… ζήλεψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, που πριν δυο μήνες, “ανακάλυψε” και αυτός τους Ρώσους.

Μπορεί η Αλεξανδρούπολη να βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών συνεχόμενων δημοσιευμάτων αθηναϊκών αλλά και παγκόσμιων ΜΜΕ, όμως η τελευταία προσπάθεια συνεργασίας με την ρωσική πλευρά, η οποία μάλιστα έγινε μτ ην μεσολάβηση του γνωστού… Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη, είναι η Κομοτηνή και συγκεκριμένα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κα Θράκης.

Τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από το γραφείο του Περιφερειάρχη κ.Μέτιου, αντιπροσωπεία αξιωματούχων της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης συναντήθηκε μαζί του. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Σχέσεων της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης Γκριγκόριεβ Γιεβγκένι, ενώ μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο σύμβουλος του κυβερνήτη Αγίας Πετρούπολης για θέματα εξωτερικών σχέσεων Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, ο αναπληρωτής διοικητής της περιοχής Κρασνοσέλσκι της Αγίας Πετρούπολης Σουσκόφ Ιγκόρ, η διαχειρίστρια του Κέντρου Ενημέρωσης και Συνεργασίας Ελλάδας – Αγίας Πετρούπολης Ιουλία Γαβρίλοβα, ο σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών Σχέσεων Αλεξάντερ Αντιπολόγοβ και η διευθύντρια του Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης της περιοχής Κρασνοσέρσκι Νικίτινα Όλγα.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε με αφορμή την επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κομοτηνή στο πλαίσιο των «Συναντήσεων της Αγίας Πετρούπολης µε την Ελλάδα», συζητήθηκε η ενίσχυση των τουριστικών και επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Αγία Πετρούπολη.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών πάντως, ο κ.Μέτιος προσπαθεί να… περάσει απαρατήρητος στο συγκεκριμένο θέμα, αν και είχε επιδιώξει να δοθεί μεγάλη προβολή στη συνάντηση που είχε τότε με την ρώσικη αντιπροσωπεία.