Αλεξανδρούπολη: Θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο το Ελληνορωσικό συνέδριο «Αγ. Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις»;

Αλεξανδρούπολη: Θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο το Ελληνορωσικό συνέδριο «Αγ. Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις»;

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάλης, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας του δήμου και φυσκά μαζί με τον Κωσταντίνο Γκαμπαερίδη, μετέβη για πολλοστή φορά στη Ρωσία και συμμετείχε στο Ελληνορωσικό συνέδριο «Αγ. Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου το οποίο εκδόθηκε από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια του φόρουμ ο κ. Λαμπάκης υπέβαλλε πρόταση για διεξαγωγή του επόμενου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Αλεξανδρούπολη, πρόταση που έγινε καθολικά αποδεκτή.

Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις και τι απελάσεις Ρώσων διπλωματών, μεταξύ των οποίων και του πρώην Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ που επισκεπτόταν συχνά την Αλεξανδρούπολη, θα διεξαχθεί το συγκεκριμένο συνέδριο;

 ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Θέμα: Συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο Ελληνορωσικό συνέδριο «Αγ. Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις»

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, αναχώρησε για την Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργάνωσε η Κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης με θέμα «Αγ. Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις». Στο φόρουμ συμμετείχαν όλοι οι αδελφοποιημένοι με την Αγ. Πετρούπολη Ελληνικοί Δήμοι, 12 στο σύνολο, μεταξύ των οποίων ο Δήμος μας κατέχει ξεχωριστή θέση καθώς θεωρείται για τον κεντρικό Δήμο της Αγ. Πετρούπολης όσο και για τον Δήμο του Σοσνόβυι Μπορ, η ουσιαστικότερη αδελφοποίηση.

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν τόσο ο Κυβερνήτης και άλλοι θεσμικοί παράγοντες της Κυβέρνησης και των Δήμων της Αγ. Πετρούπολης, όσο και οι Έλληνες Δήμαρχοι και ανέλυσαν ο καθένας από την πλευρά του τις διαφαινόμενες προοπτικές αυτών των αδελφοποιήσεων. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε εκτενή αναφορά στα οφέλη της συνεργασίας και των μελλοντικών προσδοκιών που απορρέουν από αυτήν.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ ο κ. Λαμπάκης υπέβαλλε πρόταση για διεξαγωγή του επόμενου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Αλεξανδρούπολη, πρόταση που έγινε καθολικά αποδεκτή. Ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου από την κρατική ρωσική τηλεόραση στην οποία συμμετείχαν μόνο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Αγ. Πετρούπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Λαμπάκης δεν παρέλειψε να κάνει εκτενή αναφορά στον Δήμο μας και στις προοπτικές ανάπτυξής του, δημιουργώντας προϋποθέσεις στενότερης διασύνδεσης με την Αγία Πετρούπολη σε όλους τους τομείς.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*