“Αθλητική” η φετινή Γιορτή Κρασιού: Μια απέραντη Σουβλακειάδα… με φυσική κατάσταση

“Αθλητική” η φετινή Γιορτή Κρασιού: Μια απέραντη Σουβλακειάδα… με φυσική κατάσταση

Γράφει Ειδικός συνεργάτης
Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Ειδικοί Συνεργάτες και Υπάλληλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης “επιστρατεύθηκαν” για την φετινή Γιορτή Κρασιού, μετά την άρνηση της ΕΠΟΦΕ να πάρει μέρος, λόγω διαφωνιών στον τρόπο διοργάνωσης και διεξαγωγής.

Μόλις 22 σύλλογοι (μόνο 10 πολιτιστικοί…! 11 αθλητικοί… και 1 λοιπού ενδιαφέροντος) συμμετέχουν φέτος στη ‘‘Γιορτή Κρασιού 2018’’… έναντι 38 συμμετεχόντων συλλόγων στην περσινή ‘‘Γιορτή Κρασιού 2017’’!
Και αν κάνουμε μια απλή διασταύρωση της Κατάστασης των Συλλόγων της ΕΠΟΦΕ που είπαν το «ΟΧΙ» (ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2018), με την Κατάσταση των συμμετεχόντων συλλόγων που ανακοίνωσε το Δημαρχείο, διαπιστώνουμε ότι, μόλις 6 σύλλογοι από τους 47 υπέκυψαν στην ασφυκτική  πίεση του συστήματος Λαμπάκη.
Αν και οι συγκεκριμένοι 6 σύλλογοι, δεν χρειάστηκαν και πολύ προσπάθεια να υποκύψουν όπως θα διαβάσετε παρακάτω (ιδού οι 6: Απαλού «Ο Φάρος», Σαρακατσαναίων, Ποντίων «Αλέξιος Κομνηνός», Τριγώνου, Χηλής «Άγιος Γεώργιος», Κρητών «Ο Μίνωας»).


ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ 41 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
1. Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» με Πρόεδρο τον Γιάννη Τάκα, Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης (εκλεγμένος με τη Δημοτική Παράταξη Λαμπάκη, εκ της Τοπικής Κοινότητας Απαλού).
2. «Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου» με Πρόεδρο τον Γιάννη Ναϊτίδη, Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης (εκλεγμένος με τη Δημοτική Παράταξη Λαμπάκη, εκ της Τοπικής Κοινότητας Μαΐστρου).
3. «Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Έβρου» με Ταμία και Μέλος του Δ.Σ. τον Ιωάννη Βρύζα – Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης (εκλεγμένος με τη Δημοτική Παράταξη Λαμπάκη) (+3.800 € ‘‘έκτακτη’’ επιχορήγηση του συλλόγου ως συνδιοργάνωση εκδήλωσης!).
4. «Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης» την Ταμία και Μέλος του Δ.Σ. τη Φοίβη Μιχαηλίδη, δηλαδή τη σύζυγο του Παύλου Μιχαηλίδη (του Σάββα) που είναι ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Λαμπάκη (και Στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης Λαμπάκη).
5. Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων «Αλέξιος Κομνηνός» με Ταμία και Μέλος του Δ.Σ. τον Σάββα Ιωσηφίδη, Δημοτικός Υπάλληλος (+‘‘έκτακτη’’ επιχορήγηση του συλλόγου).
6. «Πολιτιστικός Σύλλογος Τριγώνου Αλεξανδρούπολης» με Επίτιμο Μέλος τον ίδιο τον Δήμαρχο Λαμπάκη!
7. Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας-Αρίστηνου «Σπάρτακος» με εξαιρετικά μεγάλη χρηματοδότηση άνω των 4.000 ευρώ ετησίως.
8. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χηλής «Άγιος Γεώργιος»
9. Σύλλογος Κρητών Ν.Έβρου «Ο Μίνωας»
10. Πολιτιστικός Όμιλος Αισύμης


ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
1. «Ποντιακός» Αθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης του υιού του Αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιώργου Παντελίδη.
2. «Αθλητικός Όμιλος Μαΐστρου» μέσω του Τοπικού Συμβούλου Μαΐστρου Γιάννη Ναϊτίδη (εκλεγμένος με τη Δημοτική Παράταξη Λαμπάκη).
3. Αθλητικός Σύλλογος «Νίκη» Απαλού μέσω του Τοπικού Συμβούλου Απαλού Γιάννη Τάκα (εκλεγμένος με τη Δημοτική Παράταξη Λαμπάκη).
4. Ο.Φ.Θ.Α.-Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης με Πρόεδρο τη Χριστίνα Ρουσσίδου – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. (και Στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης Λαμπάκη).
5. «Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης» με Πρόεδρο τον Δήμο Παπαράδη, δηλαδή του ενός εκ των δύο προμηθευτών με δεκάδες χιλιάδες σουβλάκια για τη ‘‘Γιορτή Κρασιού 2018’’ και μέλος το Νίκο Νεγιάννη, που αναλαμβάνει τα τρία τελευταία χρόνια με απ’ ευθείας ανάθεση το “κλείσιμο” των καλλιτεχνών και την επικοινωνιακή προβολή της Γιορτής Κρασιού.
6. Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης
7. Αθλητικός Όμιλος Θράκης.
8. Μ.Γ.Σ. «Εθνικός» Αλεξανδρούπολης, με εξαιρετικά υπέρογκη χρηματοδότηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην τελευταία 4ετία του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.
9. Αθλητικό Σωματείο «Κύκλωπες» με παραχώρηση μεγάλης δημοτικής έκτασης για αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου με έξοδα του Δήμου.
10. ΑΕΠΣ «Βορέας» Αλεξανδρούπολης
11. Αθλητικός Όμιλος Καππαδοκών


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΛΟΙΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
1. Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με Πρόεδρο τον Επαμεινώνδα Τερζή, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης (εκλεγμένος με τη Δημοτική Παράταξη Λαμπάκη), που πρόσφατα τοποθετήθηκε σε θέση Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ένας εμβληματικός πολιτιστικός σύλλογος του νομού, που ανακοινώθηκε θριαμβευτικά..! πριν από λίγες ημέρες από το γραφείο του Δημάρχου στα ΜΜΕ… στην Κατάσταση των συμμετεχόντων Συλλόγων (με διαρροή προς ένα τοπικό ΜΜΕ)… χωρίς όμως να έχει απαντήσει θετικά ο ίδιος ο σύλλογος…: δηλαδή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Έβρος», διέψευσε άμεσα τη δημοσίευση του Δημαρχείου, ανακοινώνοντας με επίσημο Δελτίο Τύπου τη ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ στη Γιορτή Κρασιού.