Διαδήλωση για τη Μακεδονία και πορεία στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για τους φυλακισμένους στρατιωτικούς

Στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε χθες με εντυπωσιακή συμμετοχή το δεύτερο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που στο τέλος μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Τουρικκό Προξενείο της πόλης για την συνεχιζόμενη κράτηση τω ν δύο Ελλήνων στρατιωτικών εδώ και μήνες.  

Αυτή τη φορά το συλλαλητήριο είχε πανθρακικό χαρακτήρα, αφού στην πρωτεύουσα της Ροδόπης μετέβησαν άνθρωποι από όλη τη Θράκη, κατόπιν σχετικού καλέσματος που έγινε δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, οι συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης που δήλωσαν τη στήριξη τους στο συλλαλητήριο.


Το «στίγμα» στο συλλαλητήριο, ανεβαίνοντας επί του βήματος, έδωσαν ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών κ. Θεοφάνης Μαλκίδης και ο κ. Μιχάλης Κακουλίδης.

Πορεία προς το Τουρκικό προξενειο

Gepostet von Κωνσταντίνος Τόνιος Μακεδόνας am Sonntag, 22. Juli 2018

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής επιχειρώντας να επιδώσουν ψήφισμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν τους επέτρεψαν τη διέλευση, πλην μιας αντιπροσωπείας, η οποία και επέδωσε το ψήφισμα.

Πηγή: paratiritis-news.gr

Gepostet von Κωνσταντίνος Τόνιος Μακεδόνας am Sonntag, 22. Juli 2018