Παυλόπουλος για Έλληνες στρατιωτικούς: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η συμπεριφορά της Τουρκίας

Παυλόπουλος για Έλληνες στρατιωτικούς: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η συμπεριφορά της Τουρκίας

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται αυθαίρετα και κατά παράβαση κάθε έννοιας κράτους δικαίου στην Αδριανούπολη, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του Δήμου Μονεμβασιάς. Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του, υπενθύμισε ότι στην Τουρκία, συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, κρατούνται, επί μακρό χρονικό διάστημα, ήδη, αυθαίρετα και κατά παράβαση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, δύο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ανέφερε ότι αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της γείτονος δεν μπορεί να πλήξει τους δύο ηρωικούς στρατιωτικούς μας, αφού το ηθικό τους είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει ελληνικός στρατός και ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πλήττει όμως, καίρια, το κύρος της Τουρκίας και της ηγεσίας της, διότι αυτή η αυθαιρεσία, που έχει προκαλέσει την ευρωπαϊκή αλλά και τη διεθνή κατακραυγή, είναι πλήγμα κατά της δημοκρατίας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και, εν γένει, του πολιτισμού μας, πρόσθεσε.

Επίσης κάλεσε την τουρκική ηγεσία, στη νέα περίοδο που μόλις ξεκίνησε για αυτήν με την επανεκλογή του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναλογισθεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, που προκύπτουν από τη στάση της στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*