ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ: Βελτίωση η κατάσταση. Πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη την Θράκη στην περιοχή

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ: Βελτίωση η κατάσταση. Πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη την Θράκη στην περιοχή

Ύφεση παρουσιάζει την τελευταία ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Λευκίμμης και Προβατώνα, λίγο μετά τα στρατόπεδα της περιοχής, πιθανότατα από κεραυνό. Η κατάσταση βελτιώθηκε χάρη στις υπεράνθρωποες προσπάθειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων που έφτασαν στην περιοχή σχεδόν απ’ όλη την Θράκη.

Από την πρώτη στιγμή, εκτός του συνόλου σχεδόν των οχημάτων και πυροσβεστών της Π.Υ.Αλεξανδρούπολης, ζητήθηκε η συνδρομή και έφτασαν δυνάμεις από το Σουφλί, το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Φερών, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, ενώ σιγά-σιγά προστέθηκαν και οχήματα με πυροσβέστες από την Κομοτηνή κιαι την Ξάνθη. Έτσι έγινε κατορθωτό να… περικυκλωθεί η φωτιά και να περιοριστεί, προκειμένου να μην ξεφύγει προς το δάσος της Λευκίμμης όπου βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Λευκίμμης-Δαδιάς, με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Το Πυροσβεστικό ελικόπτερο

Το ρωσικό Πυροσβεστικό ελικόπτερο που έφτασε πριν λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης, είχε αναχωρήσει για την Αθήνα πριν ξεσπάσε η πυρκαγιά στη Λευκίμμη, προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης των τεράστιων πυρκαγιών της πρωτεύουσας.

Όμως καθηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη και δεν μπόρεσε να φτάσει, επειδή υπήρχε απαγορευτικό πτήσης λόγω των θυελλωδών ανέμων. Έτσι θα μείνει στη συμπρωτεύουσα απόψε και αύριο θα αποφασιστεί αν συνεχίσει για Αθήνα ή επιστρέψει στον Έβρο, ώστε να βοηθήσει στην πυρκαγιά της Λευκίμμης, αν δεν έχει ακόαμ τεθεί υπό έλεγχο τη νύχτα. Πάντως οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή και βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα  χειρότερα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*