Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε η Έκθεση Βιβλίου με βράβευση του Θ.Ορδουμποζάνη (φωτορεπορτάζ)

Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε η Έκθεση Βιβλίου με βράβευση του Θ.Ορδουμποζάνη (φωτορεπορτάζ)

Άνοιξε τις πύλες της από προχθές και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 29 Ιουλίου, η 27η Έκθεση Βιβλίου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συγκεντρώνει πλήθους κόσμου όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου, αλλά και επισκέπτες του νομού μας. 

Στα εγκαίνια που έγιναν παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου που τέλεσε και τον αγιασμό, βραβεύθηκε ο συγγραφέας Θόδωρος Ορδουμποζάνης, για την προσφορά του στη βιβλιογραφία του τόπου μας. Ο ίδιος δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την διάκριση αυτή ιαι την αναγνώριση εκ μέρους τη; ΕΠΟΦΕ και γενικότερα των συμπατριωτών του.

Μάλιστα με δήλωση του τόνισε ότι: “Με ιδιαίτερη συγκίνηση και πολύ ευγνωμοσύνη, ευχαριστώ ειλικρινά και θερμά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Έβρου (ΕΠΟΦΕ), κάθε ένα από τα Σωματεία μέλη της και τον Πρόεδρό της Δημήτρη Κελεμίδη για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με βραβεύσουν στα εγκαίνια της φετινής έκθεσης βιβλίου για την προσφορά μου στη βιβλιογραφία του τόπου.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην φίλη και φιλόλογο Αλεξάνδρα Μποτονάκη, που δέχθηκε να έρθει από την Αθήνα και να μιλήσει για πρόσωπο μου και την όποια συγγραφική μου δραστηριότητα καθώς και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της πόλης μας κ.κ. Άνθιμο Κουκουρίδη για την παρουσία του, την αγάπη του και τα εγκωμιαστικά του λόγια που είπε για το πρόσωπό μου στη τελετή αυτή.

Επιπλέον, ευχαριστώ θερμά τον κόσμο (φίλους, φίλες, συμπολίτες μου και επισκέπτες της έκθεσης βιβλίου) που με το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους, με τίμησαν και επικρότησαν την εν λόγω κίνηση της ΕΠΟΦΕ. Τέλος ευχαριστώ τους δεκάδες γνωστούς, συμπολίτες, φίλους, και συγγενείς- για τα συγχαρητήρια μηνύματα και τις ευχές τους. Για άλλη μια φορά, ευχαριστώ πολύ όλες και όλους.

Και κλείνω με τα τελευταία λόγια από το τρίτο μέρος της αναφοράς μου στην τελετή για την πόλη μου που χθες με τίμησε:
«… Σε ευχαριστώ αγαπημένη μου Αλεξανδρούπολη για όλα !
Και υποκλίνομαι μπροστά σου….
Εδώ κάτω από τον Φάρο όπου μεγάλωσα,…
εδώ δίπλα στο κτίριο της Θέμιδος όπου εργάσθηκα…
εδώ μπροστά στους συμπολίτες μου που με αγκάλιασα και με τιμούνε σήμερα.
Σας ευχαριστώ».

Τη λιτή αλλά με ουσία λαμπρή τελετή βράβευσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κκ. Άνθιμος, ο π.Υπουργός κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Γιάννης Βαταμίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παύλος Μιχαηλίδης, εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί θεσμό της ΕΠΟΦΕ, αφού διοργανώνεται για 8η χρονιά και πραγματοποιείται πάντα στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Αλεξανδρούπολης. Έως τώρα έχουν τιμηθεί οι κ.κ. Απόστολος Ευθυμιάδης, Γεώργιος Παναγιώτου, Θεόδωρος Κυρκούδης, Μιχάλης Πατέλης, Αθανάσιος Γουρίδης, Θεοφάνης Μαλκίδης και Αλέξανδρος Καζαντζής.

Υπενθυμίζουμε ότι η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, θα λειτουργεί καθημερινά έως και την Κυριακή 29 Ιουλίου και ώρες 20:30 έως 24:00.

Τον μακροβιότερο Πολιτιστικό Θεσμό της Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν και φέτος – τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ της πόλης με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.).

Με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο Θεόδωρος Ορδουμποζάνης από το 1945 ζει, εργάζεται και ασχολείται με πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής της Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε ως Γενικός Γραμματέας στη Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης. Ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου. Ως ιστιοπλόος διετέλεσε  μέλος στη Διοίκηση του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ). Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος για πέντε χρόνια του Συλλόγου Προσωπικού και φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής “Ο ΓΑΛΗΝΟΣ”. Ιδρυτικό μέλος πολλών πολιτιστικών Συλλόγων της Αλεξανδρούπολης. Αρθρογράφος  σε πολλές τοπικές εφημερίδες και περιοδικά καταγράφοντας τον πολιτισμό και την ιστορία της Αλεξανδρούπολης. Τον Σεπτέμβριο του 2006 συγγράφει και επιμελείται το βιβλίο “Προκτήτωρ Πόλις-Ταξίδι μνήμης στην πρώιμη Αλεξανδρούπολη”. Το 2014 συμμετείχε στη συγγραφή της τετράτομης έκδοσης του Ιστορικού Μουσείο της Αλεξανδρούπολης για την ιστορία της πόλης. Το 2017 συγγράφει και επιμελείται την έκδοση του Ιστορικού Ημερολογίου 2018 “Ένα ταξίδι στον χρόνο Αλεξανδρούπολη 1870-2018” της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών.