Στον δήμο Ορεστιάδας πήρε απόσπαση η πρώην βουλευτής Ελένη Τσιαούση

Στον δήμο Ορεστιάδας πήρε απόσπαση η πρώην βουλευτής Ελένη Τσιαούση

Απόσπαση στην Ορεστιάδα και το “Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Ορεστιάδας” (Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο), πήρε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, από το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης όπου εργαζόταν ως τώρα. 

Όταν πριν λίγες ημέρες στην στήλη ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ γράφαμε ότι η κ.Τσιαούση, εμφανίζεται στην Ορεστιάδα και προσπαθεί να πείσει ιδεολογικούς της “συντρόφους” απ’ το βαθύ ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιοι με το νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, με παρότρυνση του πρώην νομάρχη και βουλευτή Νίκου Ζαμπουνίδη, με τον οποίο χρόνια έχει πολύ καλές σχέσεις, δεν γνωρίζαμε ότι βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκεκριμένη διαδικασία απόσπασης της για διάστημα ενός χρόνου σε αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου Ορεστιάδας.

Για να μπορέσει άλλωστε να προχωρήσει το θέμα, θα έπρεπε ο κ.Μαυρίδης να αποδεχθεί την απόσπαση και φυσικά ο συνάδερφος του της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης επίσης να δώσει την συγκατάθεση του. Όπως δημοσιεύθηκε λοιπόν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στις 16 Ιουλίου ο νυν Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού της Αλεξανδρούπολης Χρήστος Γερακόπουλος υπέγραψε την συγκεκριμένη απόσπαση της Ελένης Τσιαούση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ

Η ίδια επικαλείται σοβαρούς προσωπικούς λόγους που επέβαλλαν την μετακίνηση της αυτή και σκοπεύει να μένει στο χωριό απ’ όπου κατάγεται και βρίσκεται το πατρικό της, Στα Μαράσια. Μόνο που τα δυο προηγούμενα χρόνια πηγαινοερχόταν στην Ορεστιάδα, επειδή παρακολουθούσε κάποιες μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της πόλης. Πως τώρα ξαφνικά και μάλιστα προεκλογική χρονιά για τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, παίρνει απόσπαση για έναν χρόνο;

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αφορά όσα γράψαμε. Θέλει να βοηθήσει τον Βασίλη Μαυρίδη ώστε να επανεκλεγεί δήμαρχος στην Ορεστιάδα και γι’ αυτό άλλωστε ήδη κάνει επαφές και συζητήσεις με στελέχη που προέρχονται  από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχθηκε παλαιότερα βουλευτής, έχοντας σημαντική στήριξη απ’ το Νίκο Ζαμπουνίδη.

Ούτε είναι τυχαίο ότι και ο νυν Αντιδήμαρχος του δήμου Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάννου, όπως επίσης έγραψε το Evros-news.gr, κάνει επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις με διάφορους φίλους και γνωστούς. βολιδοσκοπώντας το ενδεχόμενο να ηγηθεί ψηφοδελτίου από τον χώρο του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Κι αυτός έχει επίσης άριστες σχέσεις με τον Ζαμπουνίδη. Μπορεί να γνωρίζει πως δεν έχει πιθανότητες να εκλεγεί, αλλά επειδή θα πάρει ψήφους από ένα χώρο όπου κινείται επίσης η Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος ΝΑ ΖΩ”, ο στόχος μάλλον είναι να περιοριστεί η δική της επιρροή.

ΙδιαίΤερα στην περιοχή των χωριών του Τριγώνου, όπου ο κ.Μαυρίδης έχει πρόβλημα και ο κόσμος εκφράζει έντονα παράπονα για τα έργα και τις ημέρες του, ενώ η κ.Γκουγκουσκίδου έχει σημαντική επιρροή και διείσδυση, το σχέδιο με την παρουσία της Τσιαούση και την πιθανή υποψηφιότητα Παπαϊωάννου, είναι να… χάσει τους ψήφους που προέρχονται από εκεί.

Ο νυν δήμαρχος Ορεστιάδας δεν γνωρίζει ακόμα αν προκύψει και κάποιος δεύτερος συνδυασμός από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, οπότε προσπαθεί να περιορίσει την επιρροή της βασικής αντιπάλου του Μαρίας Γκουγκουσκίδου ή να πάρει μαζί του πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και φυσικά υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το τελευταίο, με την βοήθεια της κυβερνητικής βουλευτού Νατάσας Γκαρά, με την οποία είναι γνωστό ότι έχουν άριστες σχέσεις συνεργασίας, αν και διαφορετικών κομματικών πεποιθήσεων.

Υ.Γ: Μαθαίνω ότι η κ.Τσιαούση δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά την ενδιαφέρει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στην Περιφέρεια. Εκεί σίγουρα θα μπορέσει και ο κ.Μαυρίδης να ανταποδώσει την… στήριξη, ιδιαίτερα αν είναι υποψήφιος ο “κολλητός” του για Περιφερειάρχης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*