Δαδιά-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ολοκλήρωσης του ανισόπεδου κόμβου

Δαδιά-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ολοκλήρωσης του ανισόπεδου κόμβου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εθνικής Οδού και συγκεκριμένα του κάθετου άξονα Αρδανίου– Ορεστιάδας στο σημείο της Δαδιάς, με εκτροπή της κυκλοφορίας και στένωση του δρόμου για την κατασκευή του Ανισόπεδου Κόμβου Δαδιάς θα ισχύσουν για δυο περίπου μήνες, σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε.

Τα έργα ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου ανισόπεδου κόμβου συνεχίζονται και σε λίγο καιρό θα δοθεί στην κυκλοφορία για τους οδηγούς που κινούνται από κιαι προς το χωριό της Δαδιάς, σύμφωνα και με το επιτόποιο ρεπορτάζ που είχε πραγματοποιήσει το Evros-news.gr πριν από λίγο καιρό.

Η απόφαση που υπογράφει ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Κουτούζος αναφέρει:

Την εφαρμογή των κάτωθι προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εθνική Οδό 51 (Αρδανίου – Ορεστιάδας)προκειμένου κατασκευαστεί ο Α/Κ Δαδιάς, στα πλαίσια του έργου «Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο: Τμήμα Αρδάνιο – Μάνδρα», σύμφωνα και με τα (3) & (4) σχετικά:

  • Εκτροπή της κυκλοφορίας ώστε η πρόσβαση προς και από τη Δαδιά, αντί του Ισόπεδου Κόμβου Δαδιάς, να γίνεται α) μέσω του Βόρειου και Νότιου Κόμβου Λυκόφης με έξοδο των οχημάτων από την Εθνική Οδό για το ρεύμα προς Δαδιά και β) μόνο μέσω του Νότιου Κόμβου Λυκόφης για το ρεύμα από Δαδιά προς Αλεξ/πολη και Σουφλί, Ορεστιάδα, με χρήση της Κάθετης Οδού (ΚΟ9) του υπό κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ Δαδιάς).
  • Στένωση και των δύο λωρίδων κυκλοφορίας της Ε.Ο., για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής τόσο των κλάδων πρόσβασης του Α/Κ Δαδιάς, όσο και των διαπλατύνσεων της αρτηρίας.
  • Διακοπή του ρεύματος κυκλοφορίας εξόδου προς την Ε.Ο. από το Βόρειο Κόμβο Λυκόφης και διενέργεια της εξόδου των οχημάτων από τους οικισμούς της Δαδιάς, Λαγυνών και Λυκόφης προς την Ε.Ο. με κατεύθυνσή τόσο προς Αλεξ/πολη όσο και προς Σουφλί-Ορεστιάδα, μόνο μέσω Νοτίου Κόμβου Λυκόφης.

β.     Από την εφαρμογή των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται:

  • Από την Αλεξ/πολη και την Ορεστιάδα με προορισμό τη Δαδιά θα διεξάγεται μέσω του Βόρειου Κόμβου της Λυκόφης και της Κάθετης Οδού (ΚΟ9) του υπό κατασκευή Α/Κ Δαδιάς.
  • Από τη Δαδιά με προορισμό την Αλεξ/πολη και την Ορεστιάδα θα διεξάγεται μέσω της Κάθετης Οδού (ΚΟ9) του υπό κατασκευή Α/Κ Δαδιάς , του οικισμού της Λυκόφης και του Νότιου Κόμβου Λυκόφης.
  • Από τη Λυκόφη και τα Λαγυνά με προορισμό την Αλεξ/πολη και την Ορεστιάδα θα διεξάγεται μόνο μέσω του Νότιου Κόμβου της Λυκόφης.

Άρθρο   2ο

α.     Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την δημοσίευση της παρούσας, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 109 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα  με το άρθ.4 του Ν.3861/2010, και θα διαρκέσουν κατ’ εκτίμηση  για δύο (2) περίπου μήνες. Εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη  του αναδόχου «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ», ο οποίος επί πλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης.. Επισημαίνεται ότι διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

β.     Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί, σύμφωνα το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο σύμφωνα  με το άρθ.4 του Ν.3861/2010.

γ.     Η εφαρμογή της παρούσας Απόφασης ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης.

δ.     Οι παραβάτες της παρούσας απόφασης διώκονται και τιμωρούνται κατά τις διατάξεις των άρθρων 3,4 και 104 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 2, 3 και 93 του Ν. 3542/07 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.».-

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*