Νέα διοίκηση στην ΕΒΖ με Νενεδάκη φυσικά, για να την οδηγήσει στον πτωχευτικό κώδικα

Νέα διοίκηση στην ΕΒΖ με Νενεδάκη φυσικά, για να την οδηγήσει στον πτωχευτικό κώδικα

Σε σώμα, με πρόεδρο τον Νίκο Παπαϊωάννου και διευθύνοντα σύμβουλο τον Χρήστο Πούρη, συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ και προτεραιότητα της νέας διοίκησης να υπογράψει την υπαγωγή της εταιρείας στον πτωχευτικό κώδικα. Σε αυτήν μεττέχει φυσικά και πάλι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Έβρο Γιάννης Νενεδάκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία οδεύει προς τη λύση του «pre-pack sale» με βάση τον πτωχευτικό κώδικα και συγκεκριμένα τα άρθρα 106β και 106δ, με την σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και τράπεζας Πειραιώς. Σε πτώχευση δηλαδή και μπορεί η λειτουργία της να είναι τραγική, το εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας να έκλεισε και δεν θα λειτουργήσει, αλλά σιγά μην παραιτηθεί ο Νενεδάκης και να χάσει τον μισθό.

Εξάλλου, ο ιδιοκτήτης του parking στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, χωρίς την παραμικρή γνώση και εξειδίκευση του αντικειμένου που αφορά την ΕΒΖ παρά μόνο την κομματική του ιδιότητα, είναι “εξαφανισμένος” κυριολεκτικά, δεν εμφανίστηκε πουθενά μέχρι τώρα για να δώσει κάποια λύση στα προβλήματα των αγροτών-καλλιεργητών του Έβρου. Επίσης, χάρη στις άριστες προσωπικές του σχέσεις με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά, απολαμβάνβει πρωτοφανούς… ασυλίας τόσο από τους εργαζομένους του εργοστασίου Ορεστιάδας όσο και από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά τις εξελ΄’ιξεις στην ΕΒΖ, πρόκειται για συμφωνία πιστωτών, που θα προβλέπει διαγραφή υφιστάμενων υποχρεώσεων, εξόφληση μέρους των υπολοίπων μέσω του τιμήματος που θα καταβάλει ο επενδυτής και ρύθμιση του ανεξόφλητου υπολοίπου. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της ΕΒΖ θα πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις στη βάση business plan που θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο, το οποίο θα πρέπει να πειστεί ότι με τα μέτρα που θα ληφθούν η εταιρεία θα μπορέσει να καταστεί βιώσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη φάση ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας εκδηλώνουν τα funds Kingsley Capital Partners και Innovation Brain.

H ανακοίνωση της ΕΒΖ

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. γνωστοποίησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο την Τρίτη 24 Ιουλίου αποφάσισε τα εξής:

α) εξέλεξε σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του κ.κ Γεράσιμου Τσιαπάρα, Παναγιώτη Αλεξάκη και Παναγιώτη Καραχάλιου, τους κ.κ. Χρήστο Πούρη, Δαμιανό Βαρέλη και Νικόλαο Αθανασιάδη.

β) συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Εκτελεστικά Μέλη

Χρήστος Πούρης, Διευθύνων Σύμβουλος

Νενεδάκης Ιωάννης

Μη Εκτελεστικά Μέλη

Παπαϊωάννου Νικόλαος, Πρόεδρος

Πάτουχα Κωστούλα

Αθανασιάδης Νικόλαος

Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη

Καραγιάννη Στέλλα, Αντιπρόεδρος

Βαρέλης Δαμιανός

Επίσης αποφασίστηκε η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου ως εξής:

1.     ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ πρόεδρος της Επιτροπής

2.     ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒΑΡΕΛΗΣ μέλος της Επιτροπής

3.     ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΧΑ μέλος της Επιτροπής

Η εκλογή των ως άνω μελών του Δ.Σ. καθώς και η εκλογή του κ. Βαρέλη ως μέλους της Επιτροπής Ελέγχου θα τεθούν προς επικύρωση στην κρίση της επόμενης Γενικής Συνέλευσης.

Πηγή: agronews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*