Μαυρίδης: “Καμιά εκδήλωση δεν θα γίνει σε νησίδα του ποταμού Άρδα”

Μαυρίδης: “Καμιά εκδήλωση δεν θα γίνει σε νησίδα του ποταμού Άρδα”

Καμιά από τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στη νησίδα του ποταμού Άρδα στις Καστανιές, κατά τη διάρκεια των φετινώντ γιορτών ΑΡΔΑΣ 2018, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση των Βιουλγάρων να αφήνουν ελεγχόμενες ποσότητες νερού απ’ τα φράγματα τους, όπως είπε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Μιλ’ώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Μαυρίδης τόνισε: “Ήδη ενώ ήταν στεγνό το ποτάμι, έχει αρχίσει να ανεβαίνει η στάθμη του. Στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβουμε, κατευθυνόμαστε ότι δεν θα λειτουργήσουμε στη νησίδα καμιά από τις δραστηριότητες, κυρίως τις αθλητικές που είχαμε ετοιμάσει. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε.

Μετά τη ρηματική ανακοίνωση των Βουλγάρων, είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Δεν υπάρχει θέμα πλημμηρικού φαινομένου, για να μην ανησυχήσουμε τους συνδημότες μας. Οι Βούλγαροι κρατούσαν τα νερά για να μας διευκολύνουν, αλλά οι βροχοπτώσεις και τα καιρικά φαινόμενα ανάγκασαν τους γείτονες μας να απελευθερώνουν ποσότητες νερού ελεγχόμενα.

Κατευθυνόμαστε και η σκέψη μας είναι να αναβληθούν οι αθλητικές δραστηριότητες που ήταν να πραγατοποιγηθούν στον ποταμό Άρδα και συγκεκριμένα στη νησίδα του. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα η σκέψη μας είναι προς τα εκεί”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*