Ομάδες και Έργα που θα διαγωνιστούν φέτος στο 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας

Ομάδες και Έργα που θα διαγωνιστούν φέτος στο 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας

Οι μέρες πλησιάζουν για το 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και το Γκατζολάκι ετοιμάζεται να ζήσει και φέτος μοναδικές θεατρικές βραδιές στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας από την Κυριακή 26 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, στη μεγαλύτερη Γιορτή Ερασιτεχνικού Θεάτρου της χώρας.

Πριν λίγες ημέρες έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής (στις 6/7) και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής των Θεατρικών Ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του 19ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Μέσα από μία δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία της προκριματικής φάσης, επιλέχθηκαν αρχικά οι 15 ομάδες, στη συνέχεια 10 και από εκεί διακρίθηκαν οι 6 που θα ταξιδέψουν τελικά ως τη Νέα Ορεστιάδα για να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό της περιοχής αλλά και στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν, με χρονολογική σειρά συμμετοχής στο φετινό Φεστιβάλ είναι:

Θεατρική Ομάδα «ΟνειρόDrama» Κοζάνης με το έργο «Γέρμα» του Φ.Γ. Λόρκα (Δευτέρα 27/8)
Θεατρική Ομάδα Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας με το έργο «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη (Τρίτη 28/8)
Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης με το έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα (Τετάρτη 29/8)
– Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας με το έργο «The Living Room» του Γκράχαμ Γκρην (Πέμπτη 30/8)*
Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας με το έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ (Παρασκευή 31/8)
Κεντρική Σκηνή των θεατρικών εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» Δήμου Νεάπολης – Συκεών με το έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση (Σάββατο 1/9)

Διακρίθηκαν επίσης και οι αναπληρωματικές θεατρικές ομάδες οι οποίες, με σειρά βαθμολογικής κατάταξης, είναι:

*- Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου με το έργο «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου – Η παράσταση θα διαγωνιστεί κανονικά στην τελική φάση του Φεστιβάλ την Πέμπτη 30/8 στη θέση της Θεατρικής Σκηνής Καρδίτσας που δήλωσε «κώλυμα» για τη μετακίνησή της.
– Θεατρικό Εργαστήρι «Έκφραση» Ιωαννίνων με το έργο «Το παιχνίδι της Σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο
– Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Καρδίτσας «Η Κασσάνδρα» με το έργο «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Λοΐτζι Πιραντέλλο
– Θεατρική Ομάδα Μυγδονίας «Θεατροποινίτες» με το έργο «Μήδεια, μια παρωδία», διασκευή από τη «Μήδεια» του Μποστ

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τις 38 θεατρικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στη Μεγάλη Πανελλήνια Γιορτή Θεάτρου και υπόσχονται και φέτος, για μία ακόμη χρονιά, να εμπνευστούν από το πείσμα, την υπομονή, την επιμονή και την εργατικότητα που χαρακτηρίζει το Γκατζολάκι του Φεστιβάλ, στοιχεία που, μαζί με την αστείρευτη αγάπη για την Τέχνη του Θεάτρου, έχουν οδηγήσει τον ιστορικό θεσμό στην κορυφή των γεγονότων για το Ερασιτεχνικό Θέατρο της χώρας.

Σύντομα η συνέχεια…