Εικόνα ντροπής παρουσιάζουν τα νεκροταφεία του Σοφικού

Εικόνα ντροπής παρουσιάζουν τα νεκροταφεία του Σοφικού

Ο πολιτισμός μιας χώρας και μιας κοινωνίας, φαίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει και συμπεριφέρεται στους νεκρούς της. Δυστυχώς, εικόνα ντροπής και απαράδεκτη κατάσταση παρουσιάζουν τα νεκροταφεία του Σοφικού Διδυμοτείχου, όπως μας καταγγέλουν κάτοικοι.

Οι φωτογραφίες που έστειλαν στο Evros-news.gr, δείχνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τί ακριβώς επικρατεί και όπως επισημαίνουν, αν και έχουν πολλές φορές ενημερώσει και διαμαρτυρηθεί στον δήμο Διδυμοτείχου, δεν έχει φροντίσει με τις υπηρεσίες του να καθαρίσει τον χώρο.

Κάποιοι από τους κατοίκους, όσοι μπορούν και έχουν τη σωματική δυνατότητα, αναγκάζονται να κόβουν τα χόρτα και να καθαρίζουν τον τάφο των δικών τους ανθρώπων. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που δεν μένουν στο Σοφικό, αλλά σε άλλα μέρη της Ελλάδας και κυρίως στο εξωτερικό. Έτσι η κατάσταση θυμίζει… ζούγκλα με την πυκνή βλάστηση και τα χόρτα.

Παρόμοια κατάσταση, απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, επικρατεί και στα νεκροταφεία άλλων χωριών του δήμου, κάτι που έχουμε επισημάνει με φωτορεπορτάζ μας παλαιότερα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και ο ίδιος ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, που τώρα το καλοκαίρι επισκέπτεται τα χωριά με την ευκαιρία των πανηγυριών, θα πρέπει να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο πρόβλημα του Σοφικού και των άλλων χωριών, γιατί ο σεβασμός στους νεκρούς είναι όπως επισημάναμε στοιχείο ποιτισμού.