Τα φθηνότερα SUV της ελληνικής αγοράς. ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Τα φθηνότερα SUV της ελληνικής αγοράς. ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Τα SUV εξαπλώνονται συνεχώς και κατακτούν υψηλές θέσεις στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας. Δείτε ποια είναι τα 6 φθηνότερα της αγοράς, αλλά και ποιο είναι το φθηνότερο 4X4, το φθηνότερο diesel, καθώς και το φθηνότερο crossover.

Η κατηγορία των SUV αυξάνει συνεχώς τα μερίδια των πωλήσεών της και κερδίζει όλο και περισσότερους «οπαδούς», έχοντας αναδειχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς της αγοράς. Ιδίως τα τελευταία χρόνια τα μοντέλα του είδους έχουν εξαπλωθεί και προς τα κάτω, στη μικρή ή ακόμη και στη μίνι κατηγορία, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα του υπερυψωμένου αμαξώματός τους σε ένα μεγαλύτερο εύρος αγοραστών.

Φυσικά, αυτή η προς τα κάτω εξάπλωση των SUV έχει οδηγήσει και στην μείωση των τιμών τους, αφού πλέον μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα μοντέλο του είδους δαπανώντας ακόμη και ένα ποσόν κάτω από 12.000 ευρώ. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα φθηνότερα SUV της αγοράς δίνοντας έμφαση στα πιο δημοφιλή 4Χ2 μοντέλα, ενώ αποκαλύπτουμε και το ποιο είναι το φθηνότερο 4Χ4, το φθηνότερο diesel SUV καθώς και το φθηνότερο crossover. 

Τα φθηνότερα 4Χ2

1. Suzuki Ignis 1.2: 11.680 ευρώ

Ignis1

Το Ignis είναι ένα μίνι SUV, το οποίο κοστίζει στη χώρα μας από 11.680 ευρώ παίρνοντας τον τίτλο του φθηνότερου SUV της αγοράς. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο διαθέτει ένα υπερυψωμένο αμάξωμα compact διαστάσεων, όντας παράλληλα σε θέση να μεταφέρει χωρίς πολλές παραχωρήσεις 4 επιβάτες στο εσωτερικό του. Το πορτ-μπαγκάζ των 267 λτ. βρίσκεται στο άνω άκρο των μίνι μοντέλων.

Αρχική επιλογή στη γκάμα του Ignis είναι το 1.2 lt. βενζινοκίνητο μοτέρ των 90 ίππων, το οποίο προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις (π.χ. 0-100 km/h σε 12.2 sec), με χαμηλή κατανάλωση (4.6 lt./100 km). Στο δρόμο, το μοντέλο της Suzuki ξεχωρίζει για την πολύ καλή του ευελιξία, την ευκολία στους χειρισμούς, αλλά και την αρκετά ευχάριστη συνολικά οδική του συμπεριφορά.

Ignis2

Εξοπλισμός (GL): ESP, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα, αυτόματα φώτα

2. Dacia Duster 1.6: 13.670 ευρώ

Duster new1

Με αρχική τιμή κάτω από 14.000 ευρώ, το Dacia Duster 1.6 lt. 16V είναι το 2ο φθηνότερο SUV της αγοράς και παράλληλα, το φθηνότερο της μικρομεσαίας κατηγορίας. Στη νέα του, 2η γενιά, το Duster λανσαρίστηκε πρόσφατα στη χώρα μας έχοντας μεταξύ άλλων, μια πιο σύγχρονη εμφάνιση, αλλά και ένα αναβαθμισμένο ποιοτικά και εργονομικά εσωτερικό, που παρέχει επιπλέον πολύ καλούς χώρους.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 1.6 lt. του Duster είναι η αρχική επιλογή στη γκάμα. Διαθέτει ονομαστική απόδοση ισχύος 115 ίππων και ροπή 156 Nm (στις 4.000 σ.α.λ.). Σε συνδυασμό με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται, το 0-100 km/h απαιτεί 11.9 sec (τελ. ταχύτητα 172 km/h). Με βάση πάντα τη Dacia, η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 8.0 lt/100 km (κύκλος WLTP).

Duster new2

Εξοπλισμός (Ambiance): ESP, Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα, προβολείς ομίχλης

3. Kia Stonic 1.2: 14.590 ευρώ

Stonic1

Το Kia Stonic είναι μια από τις νεότερες αφίξεις της κατηγορίας των compact SUV. Διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και προσφέρει χώρους αρκετούς για τη μεταφορά 4 ατόμων (χώρος αποσκευών: 353 λίτρα). Στο δρόμο το Stonic διαθέτει μια ρύθμιση ανάρτησης που παρέχει δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, χωρίς να επιβαρύνει την παρεχόμενη άνεση.

Με 14.590 ευρώ αποκτά κανείς την έκδοση του Stonic με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 84 ίππων ισχύος και 122 Nm ροπής. Το μοτέρ  συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις με βάση την ισχύ του (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 13,2 sec.). Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5.2 lt./100 km.

Stonic2

Εξοπλισμός (Inmotion): ESP, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα

4. SEAT Arona 1.0 ECO TSI: 14.800 ευρώ

Arona-15-640

Φρέσκο και πολύ μοντέρνο, το compact SUV SEAT Arona ξεχωρίζει με το νεανικό του design, το λειτουργικό και πρακτικό του εσωτερικό, αλλά και το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ των 400 λτ. Οδηγικά, το Arona κερδίζει τις εντυπώσεις με το ακριβές σύστημα διεύθυνσής του, το στιβαρό πλαίσιο και τον γενικότερο ευχάριστο χαρακτήρα του.

Η φθηνότερη έκδοση του Arona εφοδιάζεται με τον γνωστό μας 3κύλινδρο TSI κινητήρα βενζίνης των 95 ίππων ισχύος και 175 Nm ροπής, αλλά και με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Οι επιδόσεις είναι αρκετά γρήγορες, αφού το 0-100 km/h απαιτεί 11,4 sec., ενώ την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση –εργοστασιακή τιμή– βρίσκεται στα 4,9 lt./100 km.

Arona-15-640b-1

Εξοπλισμός (Reference): ESP, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα

5. Peugeot 2008 1.2 82: 14.850 ευρώ (με προωθητική ενέργεια)

2008 best 640 (2)

Το 2008 της Peugeot προσφέρεται σε μια πολύ συμφέρουσα τιμή σήμερα, αφού κοστίζει 14.850 ευρώ με την εν ισχύ προωθητική ενέργεια. Το γαλλικό μικρό SUV προσφέρει πολύ καλούς χώρους στο εσωτερικό του, εκεί όπου κλέβει επιπλέον τις εντυπώσεις το i-Cockpit ταμπλό με την πολύ μοντέρνα και hi-tech εικόνα του.

Ο κινητήρας του φθηνότερου 2008 είναι το βραβευμένο Puretech ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο μοτέρ των 82 ίππων, που κινεί σε καλούς ρυθμούς το αυτοκίνητο. Παράλληλα, το 2008 στο δρόμο χαρακτηρίζεται από την ευκολία στην οδήγηση που προσφέρει και τη γενικότερα ευχάριστη αίσθηση που μεταδίδει στον οδηγό του, παρέχοντας και πολύ καλή άνεση.

2008 best 640 (3)

Εξοπλισμός (Active): ESP, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα, προβολείς ομίχλης, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, ζάντες αλουμινίου

6. Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 82 PS: 15.300 ευρώ

C3 Aircross1

Πολύ καλή τιμή και για το μοδάτο Citroen C3 Aircross, το γαλλικό compact SUV που διαθέτει κορυφαία πρακτικότητα στο εσωτερικό του, με άνετους χώρους για τους επιβάτες του και μεγάλο (410 λτ.) πορτ-μπαγκάζ. Παράλληλα, το C3 Aircross συνοδεύει αυτή την τονισμένη πρακτικότητα και με υψηλού επιπέδου άνεση στο δρόμο, τονίζοντας τον οικογενειακό του χαρακτήρα.

Ο κινητήρας του φθηνότερου C3 Aircross είναι το 1.2 lt. βραβευμένο Puretech ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης των 82 ίππων ισχύος (και 118 Nm ροπής), που συνεργάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κινεί χωρίς πολλούς περιορισμούς το γαλλικό μοντέλο. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,1 λτ./100 χλμ. Παράλληλα, η αρχική έκδοση συνοδεύεται και από ένα πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού.

C3 Aircross2

Εξοπλισμός (Live): ESP, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα, φώτα ημέρας, Συστήματα Προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας/Αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας/Προσαρμογής ταχύτητας/Ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού

Το φθηνότερο diesel

Dacia Duster 1.5 dCi: 15.080 ευρώ

Duster 4X4

Το Dacia Duster diesel κοστίζει από 15.080 ευρώ και παίρνει τον τίτλο του φθηνότερου πετρελαιοκίνητου SUV της αγοράς. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός 1.500άρης dCi των 110 ίππων ισχύος και 260 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η απόδοσή του είναι πολύ καλή, αφού κινεί με ευκολία το προσθιοκίνητο Duster. Επίσης, το μοτέρ ξεχωρίζει και για την οικονομία κίνησής του, αφού έχει μέση κατανάλωση μόνο 4.4 lt./100 km.

Εξοπλισμός (Ambiance): ESP, Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα, προβολείς ομίχλης

Το φθηνότερο 4Χ4

Fiat Panda 0.9 TwinAir 4X4: 13.400 ευρώ

Panda 4X4 1000

Το Fiat Panda 4X4 είναι το φθηνότερο τετρακίνητο της αγοράς. Διατίθεται με τον turbo 0.9 lt. TwinAir κινητήρα βενζίνης των 85 ίππων και διαθέτει σύστημα αυτόματης τετρακίνησης, αλλά και υψηλότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τις «απλές» εκδόσεις του μοντέλου, που του επιτρέπουν να κινηθεί με ευκολία εκτός δρόμου. Παράλληλα διαθέτει και σύστημα EDL που λειτουργεί σαν ένα ηλεκτρονικό μπλοκέ, μεγιστοποιώντας την πρόσφυση στο χώμα.

Εξοπλισμός (Wild): ESP, 2 αερόσακοι, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, προβολείς ομίχλης, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος

Το φθηνότερο crossover

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe: 11.190 ευρώ

Sandero Stepway

To Sandero Stepway είναι η crossover έκδοση του μικρού μοντέλου της Dacia. Στην επιλογή του με τον 0.9 TCe (turbo) κινητήρα βενζίνης των 90 ίππων, το Stepway κοστίζει από 11.190 ευρώ και είναι το φθηνότερο crossover της αγοράς. Το αυτοκίνητο διαθέτει πολύ καλούς χώρους (πορτ-μπαγκάζ: 320 lt.), άνετη ανάρτηση, ενώ ο κινητήρας του συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και παρέχει αρκετά σβέλτες επιδόσεις (0-100 km/h σε 11.1 sec).

Εξοπλισμός (Life): ESP, Hill Start Assist, Σύστημα ελέγχου κατάβασης, 4 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα, ζάντες αλουμινίου

Πηγή:newsauto.gr