Θα μηνύσει τον Κωστή Χατζηδάκη ο Β.Λαμπάκης, μετά την δεύτερη δικαίωση απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο;

Θα μηνύσει τον Κωστή Χατζηδάκη ο Β.Λαμπάκης, μετά την δεύτερη δικαίωση απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο;

Δεύτερη δικαίωση για τον δήμο Αλεξανδρούπολης και προσωπικά τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο, για την προμήθεια των λαμπτήρων τύπου LED, ήρθε αυτές τις ημέρες.

Αυτή την φορά, με την υπ’ αριθμ. 1307/2018 αμετάκλητη απόφαση του, το Τμήμα Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο ύψιστος βαθμός δηλαδή του συγκεκριμένου κορυφαίου οργάνου, εξέδωσε απόφαση που αφορά την προμήθεια με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED».

Σε αυτή αναφέρεται, ότι ο διαγωνισμός και η επιλογή της εταιρείας DASTERI SYSTEMS έγιναν απόλυτα νόμιμα και φυσικά σε καμιά περίπτωση “φωτογραφικά”, όπως κατηγόρησε τον κ.Λαμπάκη ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης με επερώτηση του στην Βουλή. Οπότε, τώρα που για δεύτερη φορά το Ελεγκτικό Συνέδριο τον δικαίωσε και αφού δεν μάθαμε ούτε ακούσαμε να του ζήτησε συγνώμη ο κ.Χατζηδάκης και μάλιστα έγγραφη, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προφανώς θα υλοποιήσει όσα είχε πει με δηλώσεις του πριν από καιρό. Ότι δηλαδή θα μηνύσει τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ για τα όσα ισχυρίστηκε εναντίον του και τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

“Όποιος τα βάζει με τον Λαμπάκη

θα υποστεί τις συνέπειες”.

Είχε πει συγκεκριμένα ο κ.Λαμπάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και στον Δημήτρη Κολιό ότι: “Αυτός με στοχοποίησε. Ποιός άρχισε να ρίχνει βρώμικα πυρά και τόνους λάσπη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Λαμπάκη; Θα το πληρώσει. Έριξε τόνους λάσπη στο πρόσωπο μου; Είπε ότι πήγα να τα πάρω και εγώ; Το είπε; Θα υποστεί τις συνέπειειες. Ζητάω έγγραφη συγνώμη από τον κ.Χατζηδάκη. Αν δεν μου δώσει έγγραφη συγνώμη, τότε θα πληροφορηθείτε τις ενέργειες μου.

Αν μηνυθεί αυτό θα γίνει και για ψευδή καταμήνυση. Γιατί με όσα είπε έδωσε το δικαίωμα σε εισαγγελείς να με διώξουν ποινικά και ο κάθε επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης να με διώξει πειθαρχικά. Μετά την απόφαση που πήρα στα χέρια μου, τί ζητάω; Επειδή με πρόσβαλλε ποινικά, κοινωνικά ζητάω έγγραφη συγνώμη. Όποιος τα βάζει με τον Λαμπάκη θα υποστεί τις συνέπειες”.

Επίσης, στον STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη δήλωσε: “Εννοείται ότι περιμένω συγνώμη απ’ τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη. Είμαστε στο ίδιο κόμμα, αλλά οι άνθρωποι που υπηρετούν τα κόμματα, καμιά φορά δεν είναι ότι καλύτερο και αμαυρώνουν και το κόμμα και τη δημοκρατία μας.

Αισθάνομαι ότι είπα λίγα γι’ αυτόν. Γιατί αν είχε τσίπα, πολιτική τσίπα και κοινωνική τσίπα, δεν θα τολμούσε να το κάνει αυτό που έκανε. Γιατί ήξερε ότι κάνει λάθος. Υπηρέτησε συμφέροντα των εργολάβων του ΣΑΤΕ. Γιατί το κείμενο της ερώτησης του είναι απόλυτα ταυτισμένο με τα όσα υποστηρίζουν οι εργολάβοι του ΣΑΤΕ.

Αν τολμάει ας μου κάνει μήνυση. Περιμένω την συγνώμη του, γιατί είπε ότι τα αρπάζω από συμφέροντα και μου έριξε λάσπη. Με απέδωσε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας λευκό. Εγώ θα ζητήσω συγμώμη από αυτόν; Αυτός θα ζητήσει συγνώμη. Διαφορετικά θα κινηθώ νομικά εναντίο του”.

ΔΕΙΤΕ: Δικαίωση δήμου Αλεξανδρούπολης και Β.Λαμπάκη για τον φωτισμό LED απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο

Κι επειδή ο Βαγγέλης Λαμπάκης έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τίποτα και κανέναν, μετά και τη νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό της δικαιοδοσίας του, αφού ο κ.Χατζηδάκης δεν βγήκε δημόσια να του ζητήσει συγνώμη και να επανορθώσει, αναμένεται να καταθέσει μήνυση εναντίον του. Μόνο τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Παύλο Μιχαηλίδη νομίζετε ότι θα μηνύει για μικρότερης εμβέλειας και σημασίας θέματα; Όχι. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν… κολλάει σε τίτλους και αξιώματα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται αυτοί που τον προσέβαλλαν. Γι’ αυτό και κανονικά θα πρέπει να περιμένουμε τις νομικές του κινήσεις κατά του Κωστή Χατζηδάκη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*