Σαμοθράκη: Καθαρισμός της περιοχής Σωτήρα με πρωτοβουλία εθελοντών

Σαμοθράκη: Καθαρισμός της περιοχής Σωτήρα με πρωτοβουλία εθελοντών

Μετά την περσινή πρωτοφανή θεομηνία του Σεπτέμβρη που έπληξε την Σαμοθράκη και όλες τις καταστροφές που προκάλεσε αυτή, πολλά από τα ποτάμια του νησιού μολύνθηκαν από σκουπίδια.

Αυτό αποτέλεσε μια μεγάλη πληγή για το νερό στην περιοχή του Σωτήρα και το Εξοχικό που “χτυπήθηκε” άσχημα από την καταιγίδα. Οι πληγέντες από τη νεροποντή κάτοικοι,  κατά την προσπάθεια τους να καθαρίσουν την αυλή από το χώμα και τα μπάζα, πέταξαν σε μεγάλους σωρούς αχρείαστα και κατεστραμμένα αντικείμενα μέσα στο ποτάμι. Από εκεί όμως παίρνουν νερό τα Αλώνια αλλά και πάρα πολλά κτήματα στη γύρω περιοχή.

Προχθές Σάββατο, με πρωτοβουλία εθελοντών που αγαπούν τη Σαμοθράκη, έγινε ο καθαρισμός του Σωτήρα. Η συνεργασία μεταξύ πολλών διαφορετικών ομάδων και ατόμων, είχε ένα κοινό : την έμπρακτη αγάπη και το ενδιαφέρον για τη Γη και το Νερό όλων.
Όσοι πήραν μέρος στην αξιέπαινε αυτή πρωτοβουλία, τόνισαν: “Αντί να σπαταλάμε ενέργεια και χρόνο για να υποδεικνύουμε και να καταδεικνύουμε τις ασχήμιες που όλοι μαζί συν-δημιουργούμε, μπορούμε να πιαστούμε χέρι με χέρι συν-αδελφικά και να διορθώσουμε τα κακώς πεπραγμένα μας”.

Καθαρισμός του Σωτήρα 28.07.18

Πρωτοβουλία εθελοντών που αγαπούν τη Σαμοθράκη Καθαρισμός του Σωτήρα 28.07.18Η χθεσινή συνεργασία μεταξύ πολλών διαφορετικών ομάδων και ατόμων είχε ένα κοινό : την έμπρακτη αγάπη και το ενδιαφέρον για τη Γη και το Νερό όλων μας.Αντί να σπαταλάμε ενέργεια και χρόνο για να υποδεικνύουμε και να καταδεικνύουμε τις ασχήμιες που όλοι μαζί συν-δημιουργούμε μπορούμε να πιαστούμε χέρι με χέρι συν-αδελφικά και να διορθώσουμε τα κακώς πεπραγμένα μας.

Gepostet von ΖΑΘΕΗ – Zathay Social Cooperative am Sonntag, 29. Juli 2018