ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα επικοινωνιακά σόου Λαμπάκη, οι selfie Μαυρίδη και ο υποστράτηγος του facebook

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα επικοινωνιακά σόου Λαμπάκη, οι selfie Μαυρίδη και ο υποστράτηγος του facebook

Απέκτησε λοιπόν και ο δήμος Αλεξανδρούπολης δυο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, αξιοποιώντας το σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Τα θέματα άλλωστε που αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Γιάννης Φαλέκας τα ξέρει καλύτερα από τον καθένα στην Ελλάδα.

Όπως και στην αξιοποίηση της γεωθερμίας, των φωτοβολταϊκών και της τηλεθέρμανσης με διάφορες μορφές, έχει κάνει… πρώτο μάγκα τον Βαγγέλη Λαμπάκη. Που επιτέλους χθες, ανέφερε και ονομαστικά τον Φαλέκα στις δηλώσεις του, για την καθοριστική συμβολή στην υλοποίηση και του συγκεκριμένου project.

Γιατί στα προηγούμενα, γεωθερμία, φωτισμός LED και ενέργεια με φωτοβολταϊκά, όλο… ζοριζόταν να το αναφέρει. Και αν ορισμένα… φιλαράκια απορούν γιατί αναφέρομαι συχνά στον Φαλέκα, ενώ ασκώ αυστηρή κριτική στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τους το ξεκαθαρίζω. Γιατί γνωρίζω εδώ και χρόνια, πόσο… παλεύει και αγωνίζεται γι’ αυτά τα θέματα.

Τον θυμάμαι που ερχόταν στο υπουργείο Εξωτερικών και ζητούσε την μεσολάβηση του Άκη Γεροντόπουλου, για να επισκεφθεί ορισμένα αρμόδια υπουργεία, να  παρουσιάσει τα σχέδια και τις προτάσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κυρίως την γεωθερμία και να προχωρήσουν όλα αυτά.

Βλέπετε τότε, ορισμένοι… ανεγκέφαλοι υπουργοί, υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς της προηγούμενης Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αδιαφορούσαν και δεν ασχολούνταν. Χρειαζόταν δυστυχώς παρέμβαση συναδέρφων τους, για να ξκεπεραστεί η απαράδεκτη αδιαφορία τους και να προχωρήσουν πράγματα αυτονόητα.

Πρώτος απέκτησε ηλεκτροκίνητα ο δήμος Ορεστιάδας

Γι’ αυτό και χθες ο Γιάννης Φαλέκας δικαιολογημένα καμάρωνε. Από κει και πέρα όμως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο πρώτος δήμος του Έβρου που απέκτησε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ήταν αυτός της Ορεστιάδας. Που πρόλαβε την Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, απλά ανακοίνωσε με δελτίο τύπου την απόκτηση τους, συνοδεύοντας το με τη φωτογραφία που βλέπετε. Χωρίς τα κακόγουστα επικοινωνιακά σόου που έκανε χθες ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Απορώ και το γράφω άλλη μια φορά. ποιοί τον συμβουλεύουν και τον παρασέρνουν σε όλα αυτά.

Εντάξει, εκλογές έρχονται, αλλά το θέαμα του δημάρχου να οδηγεί ο ίδιος το ηλεκτρικό αυτοκίνητο (χαρά στο κουράγιο του… συνοδηγού Φαλέκα που δεν φοβήθηκε μην τον… στουκάρει σε κανέναν  τοίχο ο δήμαρχος αν κάποιος φώναζε “καλώς τον Πιτιακούδη” και εκνευρίζονταν), ήταν να πιάνεις την κοιλιά σου απ’ τα γέλια.

Επικοινωνιακό σόου κακής σκηνοθεσίας

Έψαξα στο διαδίκτυο, αρκετοί δήμοι έχουν αγοράσει τα συγκεκριμένα ηλεκτροκίνητα, οικολογικά αυτοκίνητα, αλλά κανένας δήμαρχος δεν επιδόθηκε σε παρόμοιες επικοινωνιακού χαρακτήρα και αυτοεπιβεβαίωσης φιέστες.

Όταν δηλαδή θα αγοραστούν καινούργια αποριμματοφόρα ή μηχανήματα που θα αντικαταστήσουν τον “γερασμένο” στόλο όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, τί θα κάνει; Θα ανέβει επάνω και θα παρελαύνει στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης; Όπως έκανε τον Μάιο με τις εικόνες του “Αθάνατου Τάγματος” παρέα με το Γκαμπαερίδη, τον Ποπόφ και φυσικά τον Αντιδήμαρχο Παντελίδη;

Αυτή την φορά πάντως δεν είχε δίπλα του ούτε τον τελευταίο, ούτε τον Γκοτσίδη, ούτε τον Κουκουράβα. Όσο για το συγκεκριμένο κακόγουστο επικοινωνιακό σόου, μάλλον έμπνευσης του Παύλου Μιχαηλίδη (του Σάββα μην παρεξηγηθούμε) θα πρέπει να ήταν. Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος (σαν τον Δημοσθένη της αρχαιότητας ένα πράγμα).

Που τον θυμήθηκε το κλαδοθρυματιστή;

Μάλιστα ένας φίλος με αφορμή όλα αυτά, μου θύμισε το ανάλογης… έμπνευσης και σκηνοθεσίας επικοινωνιακό σόου του δημάρχου με τον κλαδορθυματιστή. Τότε που φορώντας κοστούμι και γραβάτα, παρακολουθούσε τους εργάτες να κάνουν επίδειξη του κλαδοθρυματιστή που απέκτησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Είχαν κληθεί, όπως και χθες κανάλια, ραδιόφωνα και σάιτ, οι δημοσιογράφοι έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν πλάνα, είχαμε πάλι δηλώσεις του Βαγγέλη Λαμπάκη για… πρωτοπορίες και τέτοια, αλλά όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, το μηχάνημα αυτό παραμένει αχρησιμοποίητο στις αποθήκες. Την “εικόνα” όμως την δημιουργήσαμε, επικοικνωνιακό “θόρυβο” κάναμε και τί μας νοιάζει αν πλέον δεν χρησιμοποιείται;

Με τέτοια “αρπαχτή” και δεν θα έβγαζε selfie ο Ρουβάς;

Μια και αναφέρθηκα στον δήμαρχο Ορεστιάδας, φυσικά και δεν θα άφηνε την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφία με τον Σάκη Ρουβά και την Πάολα, που ήρθαν και τραγούδησαν στις Γιορτές του Άρδα και να τις ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Κι αυτοί προφανώς ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη χαρά. Εδώ φωτογραφήθηκαν με τόσο κόσμο, θαυμαστές τους φανατικούς που βρέθηκαν στις Καστιανιές. Δεν θα φωτογραφηθούν με τον Βασίλη Μαυρίδη, απ’ τον οποίο έκαναν “αρπαχτή” μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ δεν θα έβγαζαν selfie;

Μάλλον λάθος. Τα 30 ή 40 χιλιάρικα για μια εμφάνιση δεν τα πήραν απ’ τον Μαυρίδη, αλλά απ’ τους δημότες Ορεστιάδας, μέσω των δημοτικών τελών που θα κληθούν να πληρώσουν. Γιατί η ΔΗΚΕΠΑΟ που διοργανώνει όλο αυτά, θα… μπει μέσα φέτος μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τόση είναι η επιχορήγηση που δίνει ο δήμος στην δημοτική του επιχείρηση για να καλύψει τα ελλείματα της. Πάντως μέχρι να λήξουν οι εκδηλώσεις στον Άρδα, περιμένω φωτό του δημάρχου και με τον παρουσιαστή Λάμπρο Κωνσταντάρα. Θα πάρει 3.700 ο συγκεκριμένος Αθηναίος δημοσιογράφος, δεν θα πρέπει να βγει και αυτός μια… selfie;

Μιλάμε, ο παππούς του, ο συγχωρεμένος κορυφαίος ηθοποιός Λάμπρος Κωνσταντάρας πιο… φθηνός θα ήταν. Αλλά είπαμε. Λεφτά υπάρχουν και τα σκορπάει ο δήμος Ορεστιάδας για τις Πάολες, τους Ρουβάδες και τους Κωνσταντάρες.

Στο ίδιο κόμμα, τη Ν.Δ ανήκουν με τον Ρουβά

που μπορεί να τον δούμε και… υπουργό

Ο Βασίλης Μαυρίδης όπως είπαμε, πολύ καλά έκανε και έβγαλε φωτογραφίες με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, τους οποίους άλλωστε… χρυσοπλήρωσε. Όχι από την τσέπη του ασφαλώς, αλλά απ’ το ταμείο του δήμου. Εξάλλου με τον Σάκη Ρουβά στο ίδιο κόμμα ανήκουν. Τη Νέα Δημοκρατία.

Τί; Δεν το μάθατε; Για υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής, μια και μένει στο Νέο Βουτζά, προορίζεται ο “θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά”. Οι συνάδερφοι πολιτικοί συντάκτες υποστηρίζουν μάλιστα ότι “κλείδωσε” η υποψηφιότητα του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά από συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μην σας πω ότι μπορεί να τον δούμε και υπουργό, αν η Ν.Δ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει Κυβέρνηση. Γιατί δηλαδή; Εδώ έγινε υφυπουργός Εργασίας ο… Παύλος Χαϊκάλης και μάλιστα στο μικρό χρονικό διάστημα που ήταν, πρόλαβε και έκοψε τις συντάξεις. Ήταν υπουργός ο Ζουράρις κιαι είναι η Κονιόρδου.

Γιατί να μην γίνει και ο Σάκηηηηηηηηηηηηης. Τον φαντάζεστε υπουργό Τουρισμού αντί της Έλενας Κουντουρά; Θα πηγαίνει στο εξωτερικό και θα απευθύνεται στους ξένους, ζητώντας τους να επισκεφθούν την Ελλάδα. Και ξαφνικά θα δίνει μία και θα… σκίζει το πουκάμισο και από μέσα θα γράφει: “Visit Greece”. Όπως έκανε στη Γιουροβίζιον και συνεχίζει στις συναυλίες. Υπάρχει μεγαλύτερη διαφήμιση;

Πότε προλαβαίνει και ασχολείται με τα σοβαρά καθήκοντα του;

Ήταν κάτι που ήθελα καιρό να επισημάνω, αλλά με αφορμή την εθνική τραγωδία, τις φονικές πυρκαγιές και τους περισσότερους από 90 νεκρούς, γίνεται μεγάλη κουβέντα για την αντίδραση της Πυροσβεστικής, τον σχεδιασμό της και τις πιθανές ευθύνες που υπάρχουν σε αυτό τον τομέα. Γιατί την αυτοθυσία, την αυταπάρνηση και τον αγώνα των απλών πυροσβεστών, που διακινδυνεύουν την ζωή τους για να σβήουν τις φωτιές, να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες, κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει.

Παρακολουθώ μήνες τώρα στο facebook, επειδή τυγχάνει να είμαστε”φίλοι” όπως λέγεται στη γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τον συντοπίτη μας (από την Κορνοφωλιά Σουφλίου) Συντονιστή Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Βορείου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγο Ναθαναήλ Ρήγα. Όλη την ημέρα και κυρίως τις ώρες εργασίας, “ανεβάζει” και κοινοποιεί θέματα στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Απορώ αρχικά, πως βρίσκει τον χρόνο από τις πολλές και σοβαρές ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ τη θέση και τα καθήκοντα του και ασχολείται με όλα αυτά. Μάλιστα, αρκετές αναρτήσεις του έχουν και έντονη… φιλοκυβερνητική χροιά. Εντάξει, αποτελεί κοινό μυστικό, κυρίως στους συναδέρφους του, πως είναι από τους εξαιρετικά ευνοημένους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού μέσα στα 3 τελευταία χρόνια από υποδιοικητής στην Π.Υ.Αλεξανδρούπολης έγινε υποστράτηγος και υπεύθυνος της Βορείου Ελλάδος.

Ούτε… ασανσέρ να ήταν και “πήδηξε” δεκάδες συναδέρφους στην επετηρίδα και βαθμούς. Όλα αυτά συμβαίνουν φυσικά. Όχι μόνο με την σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και τις προηγούμενες. Πραγματικά όμως, πότε προλαβαίνει και ασχολείται όλη την ημέρα στο facebook; Τα σοβαρά και με σημαντικές ευθύνες καθήκοντα του πότε τα ασκεί; Γιατί και ώρες γραφείου κοινοποιεί ειδήσεις και θέματα.

Συνέβαιναν και επί των ημερών του στην ΕΛΑΣ

Μια και μιλάμε για προαγωγές και τοποθετήσεις σε υψηλόβαθμες θέσεις, επειδή εμείς στο Evros-news.gr τα λέμε και ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ… ΟΛΑ, καλά έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης και κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή για τις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών, για τις μεταθέσεις στην ΕΛΑΣ και όσα καταγγέλουν για παρεμβάσεις.

Γνωρίζει όμως πολύ καλά ο κ.Δημοσχάκης, ως πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, μια και αναφέρει στα δελτία τύπου συνεχώς και τον τίτλο του Επίτιμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, πως πάντα συνέβαιναν αυτά και με όλες τις Κυβερνήσεις. Και επί των ημερών του φυσικά.

Να είμαστε ειλικρινείς και να μην παριστάνουμε ότι… ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική. Όλες οι Κυβερνήσεις θέλουν να ευνοήσουν τους “δικούς τους”. Στην Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πυροσβσεστική, το Λιμενικό.

Αυξάνονται

Ονόματα μπορεί να μην ακούγονται για τον δήμο Διδυμοτείχου, αλλά συνθήματα με… νόημα βγαίνουν όλο και περισσότερα. Στο γνωστό “Όποιος θέλει νερό στη βρύση….” προστέθηκε πλέον και το “Για Διδυμότειχο πόλη λουλούδι, μόνο με…”. Για να δούμε τί θα έρθει…

 

Ο… Ναρκαλιευτής