Μεταφορικό ισοδύναμο για όλο τον Έβρο ζητάει ο Δημοσχάκης

Μεταφορικό ισοδύναμο για όλο τον Έβρο ζητάει ο Δημοσχάκης

Την εφαρμογή μεταφορικού ισοδύναμου για όλο τον Έβρο, προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Εβρίτικων προϊόντων που αποτελεί ζήτημα επιβίωσης, ζητάει με Κοινοβουλευτική αναφορά που κατάθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης,  στο προεδρείο της Βουλής

Παραθέτει επίσης επιστολή του προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν.Ορεστιάδας & Περιφέρειας, κ. Χρήστου Τσομπανίδη, αναφορικά με την ένταξη του Ν. Έβρου στο σύνολό του στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου.

Συγκεκριμένα με την επιστολή του ο κ. Χρήστος Τσομπανίδης υπογραμμίζει την γεωγραφική ιδιαιτερότητα του Ν.Έβρου, ο οποίος διαθέτει μεγάλο μήκος, γεγονός που καθιστά κοστοβόρες τις μεταφορές για πρόσωπα και πράγματα.

Η ισχύς του μεταφορικού ισοδυνάμου για όλο τον Νομό θα ενίσχυε την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του Έβρου, τα οποία δυστυχώς έχουν επιβαρυμένο αρχικό κόστος, εξαιτίας του υψηλού κόστους μεταφοράς πρώτων υλών, καυσίμων κλπ. από και προς άλλες περιοχές της χώρας.

Η ένθερμη προβολή του αιτήματος από όλα τα τοπικά ΜΜΕ υπογραμμίζει την καθολικότητα του αιτήματος, την απήχηση στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και την δίκαια βάση του.

Αναλυτικά η Αναφορά

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο προεδρείο της βουλής την συνημμένη επιστολή του προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν.Ορεστιάδας & Περιφερείας, κ. Χρήστου Τσομπανίδη, αναφορικά με την ένταξη του Ν. Έβρου στο σύνολό του στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι η γεωγραφική ιδιαιτερότητα του νομού, ο οποίος διαθέτει μήκος 200χλμ. καθιστά αναγκαία την ένταξή του στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου στο σύνολό του.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσομπανίδης τα κόστη μεταφοράς των πρώτων υλών αλλά και των παραγόμενων προϊόντων από και προς τον Έβρο, καθιστά εκ προοιμίου εκτός εμπορικού ανταγωνισμού την παραγωγή του Νομού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη αλλά και την ίδια την επιβίωση του εμπορίου στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν.Ορεστιάδας και Περιφερείας ζητά την ένταξη του Νομού στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου στο σύνολό του προκειμένου οι μετακινήσεις ανθρώπων και προϊόντων από και προς τον Νομό να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τα προϊόντα άλλων περιοχών της χώρας.

Η Επιστολή προς Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

Αφήστε το σχόλιό σας