ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι αποφάσεις Τοψίδη, η κοινή εμφάνιση Μιχαηλίδη-Τζανίδη και ο… Λαμπάκης

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι αποφάσεις Τοψίδη, η κοινή εμφάνιση Μιχαηλίδη-Τζανίδη και ο… Λαμπάκης

Το θέμα της αντιπυρικής προστασίας Δικκέλων, Μεσημβρίας, Μάκρης, των σχεδίων εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς ώστε να μην ζήσουμε και στην Αλεξανδρούπολη τις τραγικές συνέπειες που είχαμε στο Μάτι Αττικής, συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης έγινε συζήτηση για πιθανές καταπατήσεις αιγιαλού, την αυθαίρετη δόμηση, την έλλειψη οδών διαφυγής, ιδιαίτερα σε Δίκελλα και Μάκρη και κυρίως στην περιοχή του Αη Γιώργη. Απ’ ότι είδα πάντως στην ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της συζήτησης, για τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη είτε ο δήμος δεν είναι τυπικά υπεύθυνος, είτε τα πράγματα δεν είναι τόσο… επικίνδυνα όσο παρουσιάζονται.

Για παράδειγμα και με αφορμή την κοινή ανακοίνωση των επικεφαλής  δύο δημοτικών παρατάξεων, του Παύλου Μιχαηλίδη της ΑΝΑ.Σ.Α και του Νίκου Τζανίδη της “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα”, ανέλυσε ότι δεν μπορεί ο δήμος και ο ίδιος ως δήμαρχος να κάνουν παρεμβάσεις με μπουλντόζες, γιατί αρμόδιοι είναι είτε η Περιφέρεια, είτε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

“Υπάρχει δρόμος, οι δρόμοι διαφυγής είναι ανοιχτοί. Δεν υπάρχει καταπάτηση ρεμάτων και οι παραλίες είναι ανοιχτές”, είπε κατηγορηματικά ο κ.Λαμπάκης. Για να το λέει ο δήμαρχος που είναι ο κατ εξοχήν υπεύθυνος θεσιμός φορέας της πόλης, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Να ζητήσει βέβαια ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την υλοποίηση κάποιων πραγμάτων, όπως για παράδειγμα έλεγχο για καταπάτηση ρεμάτων ή αιγιαλού ή την περίφραξη που αποτρέπει την πρόσβαση στην παραλία, ασφαλώς και μπορεί. Δεν ξέρω όμως αν κάνει τελικά κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον με βάση τις χθεσινές τοποθετήσεις του, αφού δεν βλέπει να υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.

Ο “προβοκάτορας” Δευτεραίος για Κοτζιά

Τον Σάββα Δευτεραίο δεν έχει τύχει να τον γνωρίσω προσωπικά. Θα γίνει κιαι αυτό κάποια στιγμή βέβαια. Μου άρεσε πάντως η φοβερή ατάκα του στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν συζητούνταν το θέμα της αδερφοποίησης Αλεξανδρούπολης και γαλλικής πόλης.

Πέταξε λοιπόν την φαρμακερή… προβοκατόρικη ατάκα. “Ο Κοτζιάς συμφωνεί με την αδερφοποίηση. Ο Κοτζιάς έδωσε συγκατάθεση”; Για να κάνει… μπαρούτι τον Βαγγέλη Λαμπάκη. “Δεν έχει σχέση ο Κοτζιάς αλλά ο Σκουρλέτης. Άστα αυτά Σάββα“, του απάντησε.

Βλέπετε, ο υπουργός Εξωτερικών δεν θέλει να τον βλέπει ούτε.,.. ζωγραφιστό, μετά από εκείνο το “εγκληματικό” διπλωματικά ταξίδι στην προσαρτημένη απ’ τους Ρώσους Κριμαία. Μάλιστα, πρόσφατα που υπήρξαν οι γνωστές εξελίξεις με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, μαθαίνω ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά ο κ.Λαμπάκης, αλλά απ’ αυτά που άκουσε… κοκκίνισαν και τα τηλεφωνικά καλώδια.

Και επειδή μαθαίνω ότι λέει δεξιά και αριστερά πως το συγκεκριμένο θέμα, με τους Ρώσους και την παρουσία τους στην Αλεξανδρούπολη έληξε, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ας μην αισθάνεται λοιπόν τόσο άνετος και ο ίδιος και όσοι είχαν κάποια σχέση.

Ετοιμάζεται εκλογική συνεργασία;

Η κοινή ανακοίνωση Μιχαηλίδη, Τζανίδη και οι ταύτιση απόψεων που υπάρχει σε όλο και περισσότερα θέματα που αφορούν την Αλεξανδρούπολη, μήπως κρύβουν κάτι άλλο; Μια εκλογική συνεργασία στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου εννοώ.

Να εφαρμοστεί δηλαδή το γνωστό “η ισχύς εν τη ενώσει”, αφού η “ΑΝΑ.Σ.Α” και ο Παύλος Μιχαηλίδης δεν πρόκειται να έχουν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε την προηγούμενη φορά. Μην αποκλείεται εξάλλου, το κυβερνητικό κόμμα να μην κατεβάσει τελικά κανέναν υποψήφιο και να στηρίξει… Λαμπάκη.

Όποιος παρακολουθήσει κάποια… δευτερεύοντα θέματα και συμπεριφορές, θα το αντιληφθεί. Για παράδειγμα, ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΑ.Σ.Α Γιάννης Καρυπίδης που ανήκει κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε υπέρ της θέσης Λαμπάκη στο θέμα του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που έγινε στην Αλεξανδρούπολη και διαφώνησε με τον Παύλο Μιχαηλίδη.

Κι απ’ την στιγμή που υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να μην δώσει το χρίσμα στον κ.Λαμπάκη, άσχετα αν ο ίδιος έχει επιδοθεί εδώ και λίγο καιρό σε έναν τιτάνιο αγώνα… νομιμοφροσύνης στο κόμμα, ώστε να ξεχαστούν οι “ηρωικές” δηλώσεις εναντίον του Αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη, όλα μπορούν να συμβούν.

Αλήθεια, με εκείνες οι… απειλητικές δηλώσεις για μήνυση εναντίον του κ.Χατζηδάκη για το γνωστό θέμα του φωτισμού LED τί απέγινε; Έκανε τη μήνυση; Γιατί δημόσια συγνώμη του Αντιπροέδρου της Ν.Δ δεν ακούσαμε.

Θα αφήσει ο Τοψίδης και τον Αύγουστο να περάσει 

Πριν από καιρό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και όλων των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος (Χριστόδουλος, Χριστόδουλος, Χριστόδουλος είπαμε και όχι Τάκης) Τοψίδης, έλεγε σε όσους τον ρωτούσαν, ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις

του μετά την Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης.

Πέρασε όμως περισσότερο από ένας μήνας από τότε και δεν έχει ακόμα… ανοίξει τα χαρτιά του. Ούτε καν στους “κολλητούς” του, οι οποίοι… κρέμονται απ’ τα χείλη του. Που θα αποφασίσει δηλαδή να θέσει υποψηφιότητα. Γιατί αυτό το λέι κατηγορηματικά τόσο ο ίδιος, όσο και κάποια άτομα του στενού, πολύ στενού του περιβάλλοντος.

Αν δηλαδή είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ή διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη. Πάντως το γεγονός ότι άφηνε “ανοιχτά” όλα τα ενδεχόμενα τόσον καιρό, μάλλον δεν του βγήκε σε καλό. Γιατί άρχισαν τα… χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη.

Κατάλαβε ότι δεν θα είναι εύκολα

Σε κάποια δημοσιεύματα που τον “φωτογράφιζαν” αναφέρομαι και μπορεί ο ίδιος να δηλώνει ότι δεν αφορούν αυτόν και ούτε έχει κανένα πρόβλημα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι από κάπου… κατευθύνθηκαν. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη που δημοσιεύθηκαν και ποιές είναι οι σχέσεις των συγκεκριμένων ΜΜΕ με θεσμικούς του Έβρου και της Θράκης, βγάζουμε κάποια συμπεράσματα.

Ο Τοψίδης λοιπόν αποφάσισε να αφήσει και τον Αύγουστο να περάσει και μετά θα ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις του. Σαν τον συγχωρεμένο… Αντρέα Παπανδρέου ένα πράγμα. Να περάσουν τα μπάνια του λαού και μετά. Ο μόνος ίσως που γνωρίζει τις σκέψεις και πιθανόν τις αποφάσεις του, είναι ο Λάκης Κιτσικίδης, Το δεξί ή μάλλον συγνώμη, το.. ΠΑΣΟΚτσίδικο χέρι του.

Με αυτόν λέει τα πάντα, ακούει την γνώμη του και καταστρώνουν τα πλάνα τους. Κι αυτός φροντίζει να βγάζει προς τα έξω, ως… λαγός, όσα θέματα θέλει να μετρήσει αντιδράσεις ο φίλος μου ο Τάκης. Από τις προειδοποιητικές βολές που δέχθηκε πάντως, θα πρέπει να κατάλαβε, ότι τα πράγματα δεν θα είναι… περίπατος όπως ο όδιος και το πολύ στενό, μα πολύ στενό του περιβάλλον, με πολύ έπαρση υποστηρίζει. Που να αγριέψουν κιόλας τα πράγματα. Γιατί όπως τραγουδούσε και ο κορυφαίος Στράτος Διονυσίου: “Μην μου ξυπνάς το παρελθόν”…

Να κάνουν οικονομικό απολογισμό των εκδηλώσεων

Μια και αναφέρθηκα στον τεράστιο Στράτο Διονυσίου και πιάσαμε τους τραγουδιστές, τέλειωσαν και οι Γιορτές Άρδας 2018. Ήρθαν Πάολα, Ρουβάς, Μπάσης, Ασλανίδου, Πρωτοψάλτη, έβαλαν στην τσέπη 150.000 ευρώ συνολικά και ήταν σίγουρα οι μόνοι κερδισμένοι της υπόθεσης.

Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή μαθαίνω ότι ο κόσμος που πήγε και κυρίως ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ που κόπηκαν δεν ήταν τα αναμενόμενα, για πολλούς και διάφορους λόγους, ο… λαλίστατος Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντής Αρχοντίδης, “δεξί χέρι” του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος, να δώσουν αναλυτική αναφορά για έσοδα και έξοδα της διοργάνωσης.

Για να μάθουν οι πολίτες του δήμου Ορεστιάδας, που τους πληρώνουν και αυτούς και τις… καλλιτεχνικές τους επιλογές στον Άρδα, αν και πόση είναι η… ζημιά που θα κληθούν να πληρώσουν απ’ τις τσέπες τους μέσω των δημοτικών τελών.

Με 3.720 ευρώ αμοιβή, κάθε χρόνο θα θέλει να έρχεται

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Λάμπρος Κωνσταντάρας πάντως, έφυγε ενθουσιασμένος από τα όσα έζησε στις Καστανιές και φρόντισε να το γράψει και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. “Ελπίζω να τα ξαναβρεθούμε και του χρόνου”.

Και πολύ καλά έκανε. Αν ήμουν και εγώ ένας απλός δημοσιογράφος και σε εποχές που συνάδερφοι μου παίρνουν, ακόμα και σε μεγάλα κανάλια, 400 και 500 ευρώ το μήνα (καιπολλά λέω) και έβαζα στην τσέπη για τέσσερις ημέρες 3.720 ευρώ, φυσικά και θα ερχόμουν κάθε χρόνο να παρουσιάζω τις εκδηλώσεις.

Μην κοιτάτε που πέρυσι ο συντοπίτης μας Πέτρος Πολυχρονίδης… πιάστηκε κορόιδο και παρουσίασε τζάμπα την εκδήλωση. Φυσικά δεν φταίει σε τίποτα ο Λαμπρούκος, που τον θυμάμαι μαθητευόμενο δημοσιογράφο στον όμιλο Τράγκα, στο διπλανό γραφείο όταν τον έφερε ο πατέρας του, στην κουτσομπολίστικη εφημερίδα Traffic, που μαζί με το DERBY και την ΧΩΡΑ έβγαζε τότε το πρώην αφεντικό μου, ο Γιώργος Τράγκας. Όταν Μαυρίδης και Αρχοντίδης σκορπάνε έτσι τα ευρώ, γιατί να μην τα πάρει;

Θα φτάσουν να μείνουν μόνο οι δυο τους

Έχει καταφέρει να εκνευρίσει ακόμα και τους περιφερειακούς συμβούλους (για να μην πω και τους Αντιπεριφερειάρχες) της παράταξης Μέτιου, η νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη με την συμπεριφορά της. Μην κοιτάτε που κάποιοι δεν αντιδρούν δημόσια, όπως έκανε πρόσφατα ο θεσμικός Περιφερειάρχης Ανάπτυξης κ.Ιωσηφίδης απ’ την Καβάλα.

Στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους λένε πολλά και διάφορα. Όπως “γιατί δεν την μαζεύει ο Περιφερειάρχης” ή “όπως πάει θα μας διαλύσει. Αν πάντως συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά στις συνεδριάσεις η κ.Δημούδη και αντί να ηρεμεί εκ του ρόλου της και να διευθύνει με ηρεμία, θα φτάσουν… μόνοι τους Μέτιος και Δημούδη (ως παράταξη εννοώ) στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου.

Μαζεύονται

Σαν πολλοί δεν μαζεύονται για τιο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στον βόρειο Έβρο;

Ο… Ναρκαλιευτής