Βενετίδης: Πρέπει να συνεργαστούμε για κουνούπια, πλημμύρες, ζωονόσους με τους Τούρκους”

Βενετίδης: Πρέπει να συνεργαστούμε για κουνούπια, πλημμύρες, ζωονόσους με τους Τούρκους”

Την ανάγκη συνεργασίας με τους Τούρκους στην καταπολέμηση των κουνουπιών, ζωονόσων και πλημμυρικών φαινομένων, επεσήμανε ο ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κώστας Βενετίδης.

Μιλώντας στηγν ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κ.Βενετίδης τόνισε ότι αποτελούν θέματα της ατζέντας των στελεχών της ΠΑΜΘ, με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων με τους τούρκους ομολόγους τους , για την σταδιακή άμβλυνση τους. Σύμφωνα με τον κ. Βενετίδη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας για το θέμα, ο ταυτόχρονος ψεκασμός κατά των κουνουπιών, η έγκαιρη ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές για καταγραφή κρουσμάτων ζωονόσων και η συνεργασία στο ζήτημα των πλημμυρών από τον ποταμό Έβρο, «θα δώσει σίγουρα οφέλη στους κατοίκους και των δύο χωρών».

«Άσχετα με το ποιές είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η πρόκληση προβλημάτων υγείας από κουνούπια, ζωονόσους και καταστροφές υποδομών και περιουσιών από πλημμύρες, δεν ξεχωρίζουν κράτη, εθνικότητες και θρησκείες» σημείωσε ο κ. Βενετίδης, συμπληρώνοντας ότι «οι κάτοικοι και των δύο χωρών έχουν κοινά προβλήματα και πρέπει να δούμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε».

Επίσης , παραδέχτηκε ότι οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών που προηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια «δεν απέδωσαν καρπούς»,σχολιάζοντας πως ενώ οι τούρκοι ομόλογοι τους «συμφώνησαν πως υπάρχουν αυτού του τύπου τα ζητήματα, ωστόσο στην πορεία δεν εφάρμοσαν τα συμφωνηθέντα». «Είναι χρέος μας να μη σταματάμε και να ψάχνουμε συνεχώς λύσεις» είπε ο κ. Βενετίδης.

Ο Κώστας Βενετίδης, που μαζί με το Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς επισκέφθηκαν την Ελληνίδα Πρόξενο στην Αδριανούπολη Τουρκίας , Σωτηρία Θεοχαρίδη, ζήτησαν τη διαμεσολάβηση της προκειμένου να δρομολογηθεί συνάντηση στελεχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με αντίστοιχα, της Νομαρχίας Αδριανούπολης, το προσεχές φθινόπωρο.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*