Μηνύει εφημερίδες και συγχρόνως προσλαμβάνει δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Μηνύει εφημερίδες και συγχρόνως προσλαμβάνει δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Κινήσεις που φαντάζουν αλλοπρόσαλλες και δείχνουν ότι έχει αρχίσει να… χάνει την μπάλα, κάνει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Από την μια μεριά ετοιμάζεται σύμφωνα με δηλώσεις του να μηνύσει δυο εφημερίδες και συγχρόνως προκήρυξε την πρόσληψη δύο δημοσιογράφων από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Συγκεκριμένα, με δήλωση του ο κ.Μέτιος προαναγγέλει την κατάθεση μηνύσεων κατά δύο εφημερίδων, του Μαχητή” της Ξάνθης και της “7η Μέρα” της Καβάλας, οι οποίοι του ασκούν συχνά κριτική, με αφορμή δημοσιεύματα  για τον διαγωνισμό καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας ΑΜΘ. Όπως αναφέρει στη δήλωση του:

«Με αφορμή τα προσβλητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα των εφημερίδων “Μαχητής” και “7η Μέρa”, καθώς και την ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου για τον διαγωνισμό καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας ΑΜΘ, δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε ένδικο μέσο που είναι απαραίτητο για την προστασία των συμφερόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως επίσης της τιμής, υπόληψης και αξιοπρέπειάς μου, με σκοπό την εφαρμογή της νομιμότητας και την καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών.»

Παράλληλα όμως, δημοσιεύθηκε χθες στην “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” η προκήρυξη πρόσληψης δύο δημοσιογράφων και μάλιστα η διαδικασία προκαλεί αρκετά ερωτηματικά. Γιατί  θα προσληφθούν με επιλογή, προφανώς από τον ίδιο τον κ.Μέτιο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι αν δεν παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις στην “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” της Περιφέρειας, μπορούν να ενημερωθούν με δύο τρόπους, οι οποίοι όνως περιορίζουν σημαντικά τον αριθμό των υποψηφίων.

Είτε από δύο ημερήσιες εφημερίδες του νομού Ροδόπης όπου θα δημοσιευθεί η προκήρυξη, άρα όσοι μένουν σε άλλους νομούς της Περιφέρειας δεν θα το αντιληφθούν ή θα πρέπει να την διαβάσουν στον πίνακα ανακοινώσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ (Διοικητήριο Κομοτηνής 1ο όροφο). Εκτός από όλα αυτά, θα έχουν στη διάθεση τους μόλις 5 εργάσιμες ημέρες!!! για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Μόνο για την βεβαίωση όμως της επαγγελματικής Ένωσης στην οποία ανήκουν, την ΕΣΗΕΜΘ ή την ΕΣΗΕΑ εν προκειμένω, χρειάζονται κάποιες ημέρες για να την πάρουν. Τα ίδια και χειρότερα για την βεβαίωση καταβολής εισφορών από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Πόσο μάλλον τώρα τον Αύγουστο, που λόγω διακοπών οι υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται λοιπόν στην “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”:

Προκήρυξη πρόσληψης δύο (2) Δημοσιογράφων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης..
-Οι προσλαμβανόμενοι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι είτε μέλη αναγνωρισμένης στην Ελλάδα, επαγγελματικής δημοσιογραφικής οργάνωσης είτε να έχουν διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία αποδεικνυόμενη από την καταβολή των εισφορών τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα με την ιδιότητα του δημοσιογράφου.
-Η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διαρκεί όσο και η θητεία του Περιφερειάρχη. Με τη λήξη της θητείας του Περιφερειάρχη, η σύμβαση λύεται
αυτοδικαίως και αζημίως για την οικεία Περιφέρεια.

-Καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης περίληψης της παρούσας σε δύο ημερήσιες εφημερίδες του Νομού Ροδόπης ή της ανάρτησης ολόκληρης της προκήρυξης (εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες) στον πίνακα ανακοινώσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ (Διοικητήριο Κομοτηνής 1ο όροφο), να καταθέσουν

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ