Καταπέλτης ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης για τη Θράκη, κατά Τουρκίας και Κυβέρνησης στον Κυπρίνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης, ήταν ο επίσημος καλεσμένος χθες βράδυ στον Κυπρίνο, στις εκδηλώσεις “ΣΩΤΗΡΕΙΑ” 2018. Στην σύντομη παρέμβαση του, ήταν μάλιστα καταπέλτης τόσο κατά της Τουρκίας για την παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας αλλά και τα όσα υποστηρίζει για την Θράκη.

Ο κ,Φράγκος, παίρνοντας αφορμή από μια πολύ εύστοχη ερώτηση του νεαρού προέδρου του Μορφωτικού συλλόγου Κυπρίνου Γιώργου Καλφόπουλου, αν μετά την Μακεδονία αντιμετωπίσουμεπρόβλημα και στην Θράκη, δεν… μάσησε τα λόγια. Μίλησε για την επί 5 μήνες συνεχιζόμενη κράτηση του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη καταδικάζοντας την στάση της Τουρκίας, προς την οποία έστειλε μήνυμα ότι η συνθήκη της Λωζάνης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Συγχρόνως όμως, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και κατά της Κυβέρνησης, για όσα μεθοδεύει στο θέμα εκλογής των μουφτήδων και όχι διορισμού τους όπως ισχύει μέχρι τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ Evros-news.gr που βρέθηκε χθες στον Κυπρίνο

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Σιώπης, στην ομιλία του δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την πετυχημένη διοργάνωση και των φετινών εκδηλώσεων ΣΩΤΗΡΕΙΑ 2018″, αλλά και την εντυπωσιακή παρουσία και ανταπόκριση του κόσμου.

Τέλος, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που παραβρέθηκε μαζί με αρκετούς Αντιδημάρχους στον Κυπρίνο, αναφέρθηκε στους δυο φυλακισμένους στρατιωτικούς μας, αλλά όπως είπε “η ζωή συνεχίζεται και μέσα από πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις δείχνουμε ότι η σκέψη μας είναι κοντά τους”