Καμμένος: Προσχεδιασμένη και με εντολή Ερντογάν η σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας

Καμμένος: Προσχεδιασμένη και με εντολή Ερντογάν η σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας

Για «προγραμματισμένη και προσχεδιασμένη» ενέργεια, που έγινε με εντολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται υπό κράτηση τους τελευταίους 5,5  μήνες.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κράτηση τους είναι αντίθετη σε κάθε Αρχή διεθνούς Δικαίου. Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο» ανέφερε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον Real Fm.

Παράλληλα o κ.,Καμμένος τόνισε:

«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν πράξη την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή με τους οκτώ. Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια, σε μία περιοχή δύσκολη, να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο».

Τέλος επανέλαβε ότι η σύλληψή τους είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία διότι, όπως σημείωσε, «η Τουρκία είναι μία χώρα που έχει σχέση και με το ΝΑΤΟ και με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: kathimerini.gr

Σημείωση Evros-news.gr: Χρειάστηκε να περάσουν 5,5 μήνες κυβερνητικής ανικανότητας σε όλα τα επίπεδα, με συνεχείς λανθασμένους χειρισμούς από την πολιτική αλλά δυστυχώς και την στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο θέμα των δύο στρατιωτικών μας που συνελήφθησαν από τους Τούρκους, για να “ανακαλύψει” ο Πάνος Καμμένος ότι ήταν προσχεδιασμένη και προμελετημένη απ’ τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν η σύλληψη του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη.

Αλήθεια, αυτός ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, τί έπραξαν ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύλληψη Έλληνα στρατιωτικού; Γιατί δεν είχαν δώσει διαταγές ώστε στην μεθόριο του Έβρου οι περίπολοι να είναι πολύ προσεκτικοί και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο χερσαίο κομμάτι να μην υπάρχουν μ΄ονο 2 άτομα στην περίπολο αλλά περισσότερα;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*