Το “τερμάτισε” ο Β. Μαυρίδης. Σε εταιρεία του… Μεσολογγίου δόθηκε απ’ ευθείας η απομαγνητοφώνση των πρακτικών

Το “τερμάτισε” ο Β. Μαυρίδης. Σε εταιρεία του… Μεσολογγίου δόθηκε απ’ ευθείας η απομαγνητοφώνση των πρακτικών

Το “τερμάτισε” ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, αφού με απόφαση που υπογράφει ο ίδιος, ανέθεσε την απομαγνητοφώνηση σε εταιρεία από το… Μεσολόγγι αντί ποσού 4.862,18. Λες και δεν υπάρχουν ετιρείες στην Θράκη ή τη Βόρεια Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, με απόφαση του κ.Μαυρίδη η ανάθεση της εκτέλεσης της υπηρεσίας «ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ » όπως ειδικότερα περιγράφεται στο τεύχος
τεχνικών προδιαγραφών, ανατίθεται στην εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο  Δ.Ο.Υ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ έναντι του ποσού των 4.862,18€ ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.24%”.Επίσης,

Που την… ξετρύπωσαν την συγκεκριμένη εταιρεία ο κ.Μαυρίδης και οι συνεργάτες του, θα είχε πράγματι ιδιαίτερο ενδιαφέρον να το μάθουμε γράψαμε. Επικιινώνησε μαζί μας εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας και μας ενημέρωσε ότι αυτή κατέθεσε προσφορά όταν δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη. Υπήρχε ακόμα μία προσφορά από εταιρεία της Αθήνας, αλλά προτιμήθηκε αυτή του Μεσολογγίου γιατί όπως μας είπε ο εκπρόσωπος της, προσφέρει καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Προφανώς και είναι νόμιμη η απ’ ευθείας ανάθεση όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, αφού μέχρι του ποσού των 20.000 (χωρίς ΦΠΑ) μπορούν οι δήμοι να κάνουν απ’ ευθείας αναθέσεις. Άντε, την επόμενη φορά και σε καμιά εταιρεία του… Καστελόριζου.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα ερώτηση, που ισχύει όχι μόνο για τον δήμο και τον δήμαρχο Ορεστιάδας, αλλά και τους άλλους δήμους και δημάρχους του νομού Έβρου, που τους διακρίνει μια έντονη… ξενομανία στις αναθέσεις, σε εταιρείες εκτός τη; περιοχής μας. Ανέθσε για παράδειγμα ο δήμος Μεσολογγίου κάποια υπηρεσία σε εταιρεία του Έβρου; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε αν διάφοροι δήμοι από περιοχές μακρινές στον Έβρο, κάνουν τα ίδια με τους δικούς μας δημάρχους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ