Ορεστιάδα: Ποιά οδός Κύπρου και Λαμπάκης; Ο πεζόδρομος… Μαυρίδη είναι… παγκόσμια πρωτοτυπία(ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Ποιά οδός Κύπρου και Λαμπάκης; Ο πεζόδρομος… Μαυρίδη είναι… παγκόσμια πρωτοτυπία(ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ και μήνες έχουν ακουστεί και γραφτεί πάρα πολλά για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη και την απόφαση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Γιατί προφανώς όσοι διαμαρτύρονται δεν έχουν δει τον “πεζόδρομο” του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Όπως βλέπετε και στο βίντεο, μιλάμε για την οδό Πανταζίδου, η οποία ξεκινάει μπροστά από την δυτική πλευρά του δημαρχείου, εκεί που τελειώνει η πλατεία Δασίου και το πλακόστρωτο και είναι κανονικός δρόμος με άσφαλτο. Αυτός ο δρόμος λοιπόν των περίπου 100 μέτρων θεωρείται πεζόδρομος και απαγορεύεται τόσο η κίνηση αυτοκινήτων όσο και η στάθμευση τους στις δυο πλευρές. Όποιος δεν είναι από την πόλη της Ορεστιάδας ή δεν γνωρίζει τί ακριβώς ισχύει και κάνει το λάθος να παρκάρει εκεί βλέποντας ότι δεν υπάρχουν άλλα αυτοκίνγτα, την… έβαψε. Γιατί σχεδόν αμέσως η Τροχαία ή η δημοτική αστυνομία όχι απλά καταγράφουν την παράβαση αλλά του αφαιρούν και τις πινακίδες.

Παραλίγο να την “πατήσουμε” και εμείς χθες, όταν προσπαθώντας να βρούμε χώρο στάθμευσηςκοντά στην πλατεία, θελήσαμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο εκεί. Ευτυχώς που κάποιοι περαστικοί μας ενημέρωσαν ότι απαγορεύται γιατί θεωρείται πεζόδρομος. Όταν ρωτήσαμε γιατί δεν υπάρχει κάποια σήμανση ή σχετικό απαγορευτικό σήμα ούτε στην μία ούτε στην άλλη πλευρά τοιυ δρόμου που να δείχνει πως πρόκειται για πεζόδρομο, αν όχι μόνιμα τοποθετημένο (όπως στην πεζοδρομημένη οδό Κύπροιυ της Αλεξανδρούπολης) ή έστω και μεταφερόμενη, κανείς δεν ήξερε να μας απαντήσει. Ούτε αν αυτό αποτελεί ευθύνη της Τροχαίας να γίνει ή του δήμου.

Ένας περαστικός μας είπε ότι χαρακτηρίστηκε πεζόδρομος η συγκεκριμένη οδός Πανταζίδου μεταξύ των οδών Εμμανουήλ Ρήγα και Σκρα, από την μια και από την άλλη πλευρά της κεντρικής πλατείας Δασίου, επειδή παίζουν σε αυτή παιδιά και αν επιτρέπονταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων υπήρχε ο κίνδυνος ατυχήματος. Ακόμα και έτσι αν είναι πάντως, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάποια σήμανση που να ενημερώνει όσους δεν γνωρίζουν τί ακριβώς ισχύει στην πόλη της Ορεστιάδας και αυτό είναι πρτίστως ευθύνη του δήμου. Γιατί αυτή η “εικόνα” που βλέπετε και στο βίντεο, μόνο γέλια προκαλεί.

3 Σχόλια

  1. εσύ που έγραψες το άρθρο και τράβηξες και το βίντεο όλα τα ξέρεις και είσαι και πολύ έξυπνος….αλλά μάλλον θες οφθαλμίατρο….
    έχουμε και λέμε…το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου έτσι όπως τον περπατάς με την κάμερα, αν δεν ήταν πεζόδρομος και ήταν δρόμος για αυτοκίνητα θα ήσουν κόντρα μονόδρομος, γιατί πίσω σου έχει απογορευτικό για να μπεις έτσι όπως μπήκες με τα πόδια.
    από την άλλη μεριά το δρόμου που παλιά όταν ήταν δρόμος επιτρεπόταν για να μπεις..έχουν μπει πινακίδες ότι απαγορεύεται να μπεις…ο δρόμος είναι κλειστός για οχήματα…άρα πως αν είσαι ξένος θα πας εκεί και θα σε βγάλουν τις πινακίδες??? δε βλέπεις την πινακίδα?? ή έχεις μάθει να τις γράφεις στα παπάρια σου?

    • Να παρκάρεις πάντως μπορείς έστω και αν κινηθείς αντίθετα στο σήμα μονόδρομου για λίγα μέτρα, αφού δεν θα βρίσκεις αλλού. Σλημε ότι είναι πεζόδρομος όπως πχαρακτηρίζεται υπάρχει από την άλλη πλευρά της Παντζαίδου; Όχι φυσικά. Αυτό επισημαίνουμε. Πως χαρακτηρίζεται πεζόδρομος ένας δρόμος που δεν έχει το παραμικρό σήμα.

  2. Όσοι ενοχλούνται με την μη ύπαρξη σήμανσης πεζόδρομου για το κομμάτι της οδού Πανταζιδου θα πρέπει να εχουν υπ’ οψην ότι από την στιγμή που υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες για την είσοδο οχημάτων, να μη τους απασχολεί για το εάν είναι πεζόδρομος η όχι, αλλά να δείξουν με ζήλο τις γνώσεις τους σχετικά με τις σημάνσεις του ΚΟΚ και να μη θεωρούν τον εαυτούλη τους φωτεινό παντογνωστη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*